Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вредни ли са мобилните телефони?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вредни ли са мобилните телефони?

Имаше нещо тазм за квадрата на разстоянието..
    Иначе е пълно с източници на висока честота около нас. Има и телевивизионни канали, 4G wireless, безжични телефони, GPS-и и др.

Коментар

Не, този от БАН отдавна не работеше вече там, пардон
      Пенсионер е вече. Работел е там едно време.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Акула - чук, усеща заряда на батерия 1,5 Волта, хвърлена в Ню-Йорк, в средата на Атлантика!

Често ми се налага да говоря далече от клетки и резултата е паднала за нула време батерия и ясна болка в ухото...

Ще береме ядове с това - да знаете!
        Микровелето работи доколкото знам на 2.5 гигахерца някъде. Тия нашите оператори не ги знам точно на кави честоти са, но ГСМ-ите стигат и те 2, 2 и нещо гигахерца. И така имаме някаква корелация и можем да сформираме задача. Каква е мощността на една микровълнова печка и каква на ГСМ-а. И може ли ГСМ-а да готви и за колко време. Разбира се микровелето е затворено и ще ни избягат много сметките. Но защо има толкова защити по вратичката тая пуста печка..

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
          ...Тия нашите оператори не ги знам точно на кави честоти са, но ГСМ-ите стигат и те 2, 2 и нещо гигахерца...
          Брой ги за 900 MHz. Май има и 1.8 GHz.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Микровълновата работи на 2.45GHz. Това е почти резонансната честота на водната мулекула.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

смятайте енергии и има малка разлика м/у йонизиращи и ем излъчвания и emanuilus за в бъдеще като цитираш проучвания, моля те, болдни поръчителя. И ние знаем, че wording is essential ,ама ако имаме пълният текст можем да прочетем нещо, което всиччките му епсилони не го пращат при врачките

ПС: Знам колко струва достъпа, знам и как и от кого се плаща. ако искаш да споделиш твоя - deyan_h@abv.bg и да, нещата които са ми интересни касаят моите потребители
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

За съжаление живеем в Булгариа и тук сам си плащаш за пълния достъп (за разлика от страните в които академизма се стимулира от университетските структури - ерго от държавата). В случая не съм си платил от джоба и не мога да ви предложа пълен текст на статията. Тя е достатъчно стара - преди времето на мобилните телефони, и затова смятам, че разглежда нещата обективно. Не съм параноик, не вярвам напълно в световната конспирация на мобилните оператори и производителите на GSM, но за момента темата е привидно ,,неактуална" сред медицинските среди...
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Оппа, пак се пръкна тема обсъждана преди време!

Ама и аз се чудя защо си стоим зад клавиатурите и си пържим мозъците, а не се вдигнем на всемогъщ и неустоим бунт срещу вълновата тирания!?!

Ще въдворим правдата и ще наврем мобилните оператори в мястото дето само те заслужават!

Сега сериозно - мощностите на радиовълните използвани в gsm стандартите са толкова малки, че не предизвикват йонизация - сиреч нещо патологично! Иначе по законите на физиката енергията се запазва и преобразува. В нашия случай, енергията на радиовълните се преобразува в топлина.

Но пък да поражда бум от мозъчни увреждания и рак - ами досега тези с по два и три телефона да сме измрели и оцелелите да са някакви гнусни мутанти поради обграждащия ни радивълнов смог.

Колеги, спокойно, има живот и с мобилните телефони. Не само, че има живот, но и се създава! Миналата 2008 се родиха една камара момчета и момичета от мои служители, които по цял ден се въртят около антените!

Т.
                  Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                    Сега сериозно - мощностите на радиовълните използвани в gsm стандартите са толкова малки, че не предизвикват йонизация - сиреч нещо патологично!Т.
                    Добре де, йонизирането или неговата липса не е ли функция на честотата (или дължината на вълната, ако предпочиташ) на дадено лъчение, а не на мощността му ? Колкото и да "нагъзиш" радиото, няма да те "йонизира". И обратното - пъхни се и в най-кекавия реактор за минутка, и си готов )) Както и да е, евентуалното вредно въздействие на тези машинки едва ли би имало нещо общо с йонизиране, бидейки спадащи към микровълновия диапазон.

Статията на emanuilis вероятно е интересна точно защото е стара. Иначе, има бая трудове конкретно за мобилните апарати, но доста често те са финансирани (демек поръчани) от самите производители. Даже май имаше случаи на "прикриване" на "нежелани резултати" от такива проучвания. Но всичко това беше в ранните години, когато тия джаджи бяха щайги, с резервни батерии в куфари. Оттогава мощността им намаля в пъти. Реална статистика май няма, било защото въпросът стои сравнително отскоро, било защото наличието на някакъв тумор е практически почти недоказуемо като причина - кой ще се закълне, че мозъкът ти се е сбъгасял ТОЧНО заради телефона ?

Май има (или поне преди имаше) разлика в честотите на апаратите, използвани тук (Европа), и тези в САЩ. Но мисля, че при всички случаи е по-ниска от тази на микровълновите печки, които на всичкото отгоре са и несравнимо по-мощни. Ама не е въпросът дали една честота е "ниска" или "висока", защото всяка от тях може да е вредна или не, а и зависи при какви обстоятелства точно.

Онзи "опит" със свареното яйце между два телефона, осъществяващи разговор, е градска легенда.

Имаше и едни интересни теории, че самото действие на телефона не индуцира директно тумор. Но при еветуални "заложби" за такъв (винаги нещо се "поврежда" и по-често организмът сам си го "поправя"), може да стимулира развитието му.
                    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Моето мнение е,че мобилните не може да се каже,че са безвредни но в сравнение с това което дишаме,пием и ядем са много по-безобидни.
                      Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Честотата в микровълновия диапазон, не е толкова важно дали е ниска или висока, нито дали излъчването слабо или мощно, въпросът е дали резонира с нещо. Микровълновата фурна загрява нещата, не защото й е висока честотата, а защото точно тази честота резонира с водните молекули. Говорим за точна честота, а не просто за високи или ниски.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Прекалено специфично го обясняваш. Работата на печката опира до диполни моменти и връткането на де що има полярни молекули в манджата, като водата е просто най-застъпения и класически пример. Но на същия принцип се "топлят" и други съединения, макар и по-слабо. В подкрепа на горното се привежда фактът, че лед (демек замръзнала вода) се подгрява по-трудно в микровълновата, колкото и абсурдно да звучи, защото там връткането е затруднено и кажи-речи липсва. А честотата на печката си е същата, естествено.
                          Оттук идва и интересният ефект на микровълновите печки, при правилно нагодени параметри на пуска (мощност и време) да се затопли манджата, но не и стъкления съд, в който тя седи. Вадиш и имаш топла манджа в хладна купичка - екстра. Това + бързото им (мигновено) действие ги прави по-конкурентни от конвенционалния котлон с плоча. Новите котлони пък се борят с това и също ги измислиха да подгряват от раз. Битката продължава...
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Вредни са!

Ако не заради излъчването, то заради това че отнемат личната свобода!

Приличат ми на ушните марки, които слагаме в стопанството на всяко теле и после до кланицата - ушната марка е с него!

Някой ден ще стана ПЪРВИЯ ХОМО САПИЕНС БЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН, но за съжаление все още не мога да си го позволя!

А дотогава - "Вчера ти звънях - не ми вдигна...не виждаш ли че съм аз!"

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              ... личната свобода!...
                              Личната свобода не ти я отнема телефонът, а задълженията и обвързаностите с други хора. Които ще ти ги отнемат с или без телефон.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Личната свобода не ти я отнема телефонът, а задълженията и обвързаностите с други хора. Които ще ти ги отнемат с или без телефон.
                                Как става обвързаността без мобилен телефон? С пощенски гълъби?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X