От: Как се прави ракия?
Значи да уточним, че горното уточнение не е много вярно. Даже на мен ми е интересно кой така го обяснява и откъде го е прочел. Иначе за справки - ЗАДС, там си пише кое и как, а и мисля че напред някъде го изкоментирахме.Обектът /казанджийница/ е лицензиран да извършва услуга изваряване на етилов алкохол /ракия/ на физически лица до 30 литра за семейно потребление на година. Няма проблеми тия 30 литра да са примерно 72 градуса, примерно. Акцизната ставка на ракията от този лицензиран обект е 550 лева за 1 хектолитър чист алкохол /това са 100 градуса обемни при 20 градуса температура по Целзий/. И следва просто изчисление... Действително, ако ракийцата е 40 град. ще се получи 2.20 на литър, /казанджиите така го обясняват/.
При 43 градуса колко трябва да бъде?
Значи да уточним, че горното уточнение не е много вярно. Даже на мен ми е интересно кой така го обяснява и откъде го е прочел. Иначе за справки - ЗАДС, там си пише кое и как, а и мисля че напред някъде го изкоментирахме.Обектът /казанджийница/ е лицензиран да извършва услуга изваряване на етилов алкохол /ракия/ на физически лица до 30 литра за семейно потребление на година. Няма проблеми тия 30 литра да са примерно 72 градуса, примерно. Акцизната ставка на ракията от този лицензиран обект е 550 лева за 1 хектолитър чист алкохол /това са 100 градуса обемни при 20 градуса температура по Целзий/. И следва просто изчисление... Действително, ако ракийцата е 40 град. ще се получи 2.20 на литър, /казанджиите така го обясняват/.
При 43 градуса колко трябва да бъде?
Коментар