От: Как се прави ракия?
Няма никакъв проблем. Ако е само за ракия, е по - добре да не се сулфетира. Ако е за вино - може в началото, може и след като ферментира. Но дивите дрожди, НЕ пречат на култивираните по никакъв начин. Според мен няма нужда да чакаш. Добави ги още сега. Аз винаги ползвам дрожди и активатор и съм страаааашно доволен. Повече джибри без дрожди и активатор - Никога! Било то плодови или гроздови.
Няма никакъв проблем. Ако е само за ракия, е по - добре да не се сулфетира. Ако е за вино - може в началото, може и след като ферментира. Но дивите дрожди, НЕ пречат на култивираните по никакъв начин. Според мен няма нужда да чакаш. Добави ги още сега. Аз винаги ползвам дрожди и активатор и съм страаааашно доволен. Повече джибри без дрожди и активатор - Никога! Било то плодови или гроздови.
Коментар