Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Живата бира

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЖИВАТА БИРА!

В заведението на супермаркет Елемаг в жк. "Изгрев" има такава инсталация и такава биричка
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      "Ну, а хлеб теперь из рыбьей чешуи..." (А хляба го правят от рибешки люспи. -Вл.Висоцки "Песня о слухах")

Персуадер, да не си боядисвал скоро с латекс? Него го разреждат с вода. Ама не става за пиене и дълго ще пикаеш цинквайс...
      Аха боядисвал съм - с ирладнски латекс.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Да, ама не - хората си го обясняват:
        http://www.fifth-ocean.bg/technology.htm
        "ВНИМАНИЕ, ПРОЦЕСЪТ Е СЛОЖЕН, ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ!"
        Има ги в търговския регистър "Пети Океан", ЕИК 103942768 и "Пети Океан Варна", ЕИК 148075818.
        Отново нещо не се разбираме - продължавам да твърдя, че това, което се предлага от "Пети Океан" и се сервира "При Кмета", в "Лучано" и в "Ale Hоuse" не е "правено на място". Който иска "баш-домашна" бира, и занапред ще трябва да отскача до Прага, Мюнхен или Брюксел.

Естествено,че не е правено на място!По-горе съм го обяснил.Тия танкове се возят в бирената фабрика и СЕ ПЪЛНЯТ там.Лимита на Болярка за 2008-ма беше 100 тона жива бира за сезона-толкова отпускат на фирмата Пети океан.Тази фирма имаше проект за направа на собствена фабрика на територията на София,но не знам докъде са стигнали.

Коментар

Ще проуча подробно детайлите, но май за тези мини- варилни, или както ги наричат, микро пивоварни се подготвя не суров ечемик и вода, откъдето тръгва всичко, а получават вече готов и почти узрял малц, който само смесват на място.
          Малца е покълнал и вече ферментирал ечемик, към който са добавени пивоварните дрожди и от който всъщност се получава бирата.
          Как и да е, дайте ми малко време и ще проверя всичко, но поне от това, което съм виждал, тия микро пивоварни имат собствено варилно, което значи, че макар и в малки количества, произвеждат на място, а не разливат готова донесена бира. Друг е въпроса какво точно варят и на какъв етап от процеса слагат малца във варилното.
          А иначе най-истинската такава пивоварна беше преди години в Монтана, на острова в езерото на центъра и правеше пиво Монтанезиум, което се продаваше на място и в района. Имаше стъклена стена и докато си пиеш биричката в заведението, гледаш как се произвежда. Сега не знам къде е тази инсталация. Май я купи някой, но тя заемаше плошщ около 200 квадратни метра там на място. Трудно е да се скрие в някое софийско мазе да работи. Май хората от "При кмета" точно я купиха и монтирахо в някакво голямо подземие до кръчмата, но не съм сигурен.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            А иначе най-истинската такава пивоварна беше преди години в Монтана, на острова в езерото на центъра и правеше пиво Монтанезиум, което се продаваше на място и в района. Имаше стъклена стена и докато си пиеш биричката в заведението, гледаш как се произвежда. Сега не знам къде е тази инсталация. Май я купи някой, но тя заемаше плошщ около 200 квадратни метра там на място. Трудно е да се скрие в някое софийско мазе да работи. Май хората от "При кмета" точно я купиха и монтирахо в някакво голямо подземие до кръчмата, но не съм сигурен.
            Ех, каква бира имаше там!
            Беше я вкарал един немец, ама като че ли беше на временен внос или нещо подобно! Така и не и плати митото май и я продаде! Възможно е да е същата "При кмета", поне много прилича!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
              Много полезна и точна информация!
              Колега,би трябвало да знаеш за тия мобилни танкове измислени от руснаците,в които живата бира наистина се съхранява дълго време при температура от 0 до 2 градуса.
              Там единственто неудобство е,че трябва да се следи да не надвиши 5 градуса температурата.Вкисва за нула време.
              Та да те питам,един такъв танк отнякъде не може ли да се намери?
              Всички други части от инсталацията се заменят с части за обикновена наливна бира.
              Монопола го държи една фирма,има я в нета но там е много скъпо удоволствие този танк.Струва към 10 000 евра и не продават.
              Ако се намери такъв уред,живата бира е постижима за всяко заведение.
              В Русе преди две години една търговска верига беше поставила от мобилните танкове на Пятый океан. Външно се различават от хладилните вани за мляко само по херметичното затваряне.
              При вас в Силистра фирма Тони старт изработва точно такива хладилни съоръжения. В рекламата им пише, че изработват и нестандартни конструкции.

Коментар

В "Троян плаза" предлагат такава бира,мътна е,най-хубавата бира ,която съм пил,зимали сме в бутилка,но не остава време да се развали,защото я пием още същия ден,нз дали я прават там или не,но е супер

Коментар

Първоначално публикуван от divj Преглед на мнение
                  В Русе преди две години една търговска верига беше поставила от мобилните танкове на Пятый океан. Външно се различават от хладилните вани за мляко само по херметичното затваряне.
                  При вас в Силистра фирма Тони старт изработва точно такива хладилни съоръжения. В рекламата им пише, че изработват и нестандартни конструкции.
                  Благодаря колега!
                  Обезателно ще се свържа с тази фирма и ще поразпитам кое-как.за резултата-ще съобщя.

Коментар

http://lucs.tryavna.biz/ ето един пример за такава пивоварна

Коментар

В Бургаското кафене "Евксинос понтос" опитах и аз такава бира.
                      Днес разговарях със собственика за доставката и съхранението на живата бира.

От голям микробус свалят 400литров резервоар от неръждаема стомана. Един такъв вадят от кафето и го вземат със себе си.

Донесеният резервоар за жива бира е с двойни стени. В междинното пространство циркулира хладоагент, идващ от стационарната инсталация.

Поддържането на определена ниска температура на бирата спират ферментацията на пивоварните дрожди. Така се поддържа Жива бира цели 40 дни. После микробусът, независимо колко бира е изпита, подменя резервоарите и не искат заплащане за непродаденото количество.
                      От него, навярно, пастьоризират бирата до обикновено светло.

Коментар

Несъм пил така бира още но се надявам някога да опитам.
                        Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

от Монтето в Монтана (ресторант Монтанезиум) съм изпил доста живи бири и изял доста умрели цаци
                          беше страхотна бира ... особено след тежък ден на летището и няколко скока с парашут ...
                          LZ2GWN skype: parafoil252
                          e-mail:vector3micron@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от xpu100 Преглед на мнение
                            В Трявна има бирария в която има инсталация за варене на жива бира.И това май е инстинската жива бира,произвежда се и се продава на място.Три вида са като аз лично съм опитвал само два,бирата е силна пивка е,и няма нищо общо с бутилкова камо ли кутия.Препоръчвам на любитерите на бира които имат път към Габрово или Трявна да направят една дегустация на място заслужава си.

Така се случи колега,че в понеделник бях в Трявна и опитах!
                            Видях и инсталацията-наистина е уникална.На място произвеждат бирата,наливат я в кегове и-на кранчето.

Кръчмата била на някакъв белгиец и на бившият кмет...
                            Кмета уредил мястото на пъпа на старата част на града,а другият дал останалото.Но както и да е,ето и снимки-
                            Прикачени файлове

Коментар

Офтопик: А някой да знае къде изчезна червеното шуменско?
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                                Офтопик: А някой да знае къде изчезна червеното шуменско?
                                Имам инфо "от извора". Спряно е от производство заради много ниските продажби. Сега има Шуменско Тъмно, но технологията му е различна. Хубава бира е, но вкуса е малко по-друг.
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X