Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Живата бира

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Живата бира

Някой пил ли е такава?
    Това е наистина бира за ценители.
    Нека в тази тема споделим усещанията от това вълшебно питие,къде го има да се продава,как се приготвя,доставя,всичко.

Аз продавах на моята караванка през 2008-ма жива бира.Нищо работа -три кега и половина.Ама са по 400 литра...
    Ако е вярно че чисти камъни в бъбреците,че помага и за още много неща,а аз го вярвам,то това означава че поне следващите 90 години никакъв трошляк няма да се появи из тялото ми...
    Прикачени файлове

До: ЖИВАТА БИРА!

Тази бира няма ли трайност от порядъка на 8 - 12 часа?
    LZ1DWW

Коментар

Живата бира е бира без консерватори в нея като спирт и др.подобни и не е минала процеса на пастьоризация. Годна е за пиене до около 24 часа след произвеждането и, но ако се съхранява добре може да изтрае и два-три дни.
      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
      LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
        Живата бира е бира без консерватори в нея като спирт и др.подобни и не е минала процеса на пастьоризация. Годна е за пиене до около 24 часа след произвеждането и, но ако се съхранява добре може да изтрае и два-три дни.
        Хм....там където съм пил всяка вечер ми излизаха с номера, че се прави следобяда и към 12 вече не ставала за пиене и не ми даваха повече. Явно са искали да ме изгонят, а аз като пияна риба съм се хващал
        LZ1DWW

Коментар

Има изглежда два вида "жива" бира - едната наистина се прави на място (който е ходил в Прага, Мюнхен...има си "кръчми-пивоварни") и е мътна, пълна с листенца хмел, люспи ечемик и ... не е много студена ... Другата т.нар. у нас "жива бира" (напр. при "Лучано" в Драгалевци, в "Ale House" на ул."Хр.Белчев") е пак леко мътна, но си е студена и... се разпространява от подразделение на, доколкото си спомням, "Болярка" и не се прави на място в заведението, където се сервира - там само се поддържа вякаква инсталация за до-ферментирането и съхранението... общо взето като концепция се доближава до старите (ех, соц-младост...) "Светло 10" с трайност 3 (три) дена и "Светло 12" с трайност цели 7 (седем) дена от едно време... Като вкус обаче си е доста добра, а всеки път е леко различна - нали процесите си текат, зависи на кой етап ги свариш като седнеш да я пиеш.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Абе хубава си е бирката...Пиеш я жива, изхвърляш я умряла, ей това най много ме терзае като седна да пия. Чувствам се като сериен убиец...на бира. След третата обаче скрупулите изчезват и остава само живеца.
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

В Пловдив съм си купувал от магазин Сани на кап. Райчо.

Абе да ви кажа - хубава е бирата, ама и цената и е двойна на бутилираната. Пък аз чак толкова голяма разлика не виждам. Ама аз и не разбирам много от бира де
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Има изглежда два вида "жива" бира - едната наистина се прави на място (който е ходил в Прага, Мюнхен...има си "кръчми-пивоварни") и е мътна, пълна с листенца хмел, люспи ечемик и ... не е много студена ... Другата т.нар. у нас "жива бира" (напр. при "Лучано" в Драгалевци, в "Ale House" на ул."Хр.Белчев") е пак леко мътна, но си е студена и... се разпространява от подразделение на, доколкото си спомням, "Болярка" и не се прави на място в заведението, където се сервира - там само се поддържа вякаква инсталация за до-ферментирането и съхранението... общо взето като концепция се доближава до старите (ех, соц-младост...) "Светло 10" с трайност 3 (три) дена и "Светло 12" с трайност цели 7 (седем) дена от едно време... Като вкус обаче си е доста добра, а всеки път е леко различна - нали процесите си текат, зависи на кой етап ги свариш като седнеш да я пиеш.
                Във Варна има едно хотелче (в Аспарухово) което само си прави бирата, която е просто върха!

Коментар

За пръв път опитах т.н. Blanche в Брюж. Дотогава не знаех за живата бира. Веднага ми хареса и когато и да отида в Белгия, само такава пия. Мътна е и много свежа. Има и лек привкус на лимон. Тук подобна бира...няма. В някои кръчми има жива бира и съм опитвал, ама не е същото.
                  JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Пил съм няколко пъти тази от Болярка, но единственото, което усетих, е че се набутвам. На вкус е по-кофти от бутилираната. Пил съм такава бира в Германия, Чехия и Украйна и наистина там са много приятни на вкус. Дори в кръчмата в Украйна имаше 3 вида: 2 светла и 1 тъмна. Поръчахме си като за начало 1 метър бира. Имам хубави спомени от там не само от бирата:

А тук в дъното се виждат и инсталациите, но в тъмнината не е станала много добре снимката:
                    Последно редактирано от slavin; 04-02-10, 16:51.
                    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

живата бира е като бозата - колкото по-прясна, по-добре!
                      В Бирарията Лучано в Драгалевци има инсталация и си произвеждат на място /доколкото знам/... А и там ме кефи, че ти носят една "стъкленица" на масата и сам си сипваш...
                      В Австрия и Германия продават бутилирана - Weissbier й викат, например PAULANER
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А тук в дъното се виждат и инсталациите, но в тъмнината не е станала много добре снимката:

OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Бирария "При кмета" има, ама аз като не пия бира.
                          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                          -----------------------------------------------
                          Питието определя съзнанието....
                          -----------------------------------------------
                          0887770735

Коментар

Въпрос на вкус. В Карлсруе немските колеги препоръчаха жива бира, на място се правеше. Просто заводът беше на 2 пресечки. Те се скъсваха да я пият. Не ми хареса. А иначе бирата им е страхотна, пробвал съм от почти всички техни марки, до които се добрах. Ще взема да пробвам тук, може пък нашенската да ми хареса.

Коментар

В Трявна има бирария в която има инсталация за варене на жива бира.И това май е инстинската жива бира,произвежда се и се продава на място.Три вида са като аз лично съм опитвал само два,бирата е силна пивка е,и няма нищо общо с бутилкова камо ли кутия.Препоръчвам на любитерите на бира които имат път към Габрово или Трявна да направят една дегустация на място заслужава си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X