Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Вкусотии в чинии

    Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    Ще ги пробвам при първа възможност.
    Остави...манатарка има и през есента ако не се лъжа Знам една страхотна салата от бланширан пачи крак с много пресен крумид и мъничко чеснов лук поръсени обилно с копър и овкусени с щипка сол, сока от лимон и 1-2 лъж зехтин.Непременно пробвай

    Коментар


    • От: Вкусотии в чинии

      Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
      Остави...манатарка има и през есента ако не се лъжа Знам една страхотна салата от бланширан пачи крак с много пресен крумид и мъничко чеснов лук поръсени обилно с копър и овкусени с щипка сол, сока от лимон и 1-2 лъж зехтин.Непременно пробвай
      Заинтригува ме, я сподели за бланширането.
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

      Коментар


      • От: Вкусотии в чинии

        Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
        Заинтригува ме, я сподели за бланширането.
        Нищо специално, вода и мъничко сол да кипне и гъбките вътре за няколко минути.

        Коментар


        • От: Вкусотии в чинии














          значи : вземаме едно хубаво охладено пиле и го сваряваме до разпад в голяма тенджера със зеленчуков бульон. вадиме и обезкостяваме. отделяме по голямата част от бялото месо. другото - обратно в тенджерата. кокалите даваме на котки/кучета. добавяме картоф, половин глава чесън, морков и консерва червен боб ,но изплакнат мноого внимателно от соса му. една пролетна зеленчукова супа "от-а-до-я" и вариме общо още 20тина минути. слагаме и магданозец-повечко...
          получаваме Супер-Таткова-Силна-Супа.
          половината от гърдите нарязваме на кубчета и мушкаме в Зелената-Салата-за-Наяждане...
          остатъка от гърдите правим на Страшни-Сандвичи-за-Път. загъваме ги във фолио и непременно оставяме да преседят, за да се смесят вкусовете. хляба може да не е запечен, кашкавала е добре да е Гауда или Ементал, горчицата - Дижонска , шунката - печена .меродии по вкус, аз ползвам джинджифил и джоджен...

          наздраве!
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

          Коментар


          • От: Вкусотии в чинии

            Ето малко вкусотийки от веселото събиране в Приморско.
            Нещата са приготвени предимно от колегата Янев и с помоща на Вълков, vanman и мен.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Дочев; 22-06-10, 22:01.
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

            Коментар


            • От: Вкусотии в чинии

              Този петък след работа реших ме да се качи ме на вилата в балкана, хем да сме на чист въздух, хем да свърши ме малко работа. Между работния процес имаше и разни вкусотии с част от тях ще ви направя съпричастни.
              Домашни наденици по специална леко парлива рецепта, панирани гъби - млечница, пържени тиквички и селска салата всичко това подкрепено с грозданка и бяло винце.
              Забравих да спомена и за плескавиците с пълнеж от бекон, кашкавал и подправени с джоджен и лют пипер.
              Забравих да спомена за заешките дреболии за мезе и пържената речна риба.
              Прикачени файлове
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

              Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

              Коментар


              • От: Вкусотии в чинии

                Привет, кулинари и чревоугодници!

                Поради развалилото се време, съм вкъщи, а не за риба.
                Та говорейки за риба, ето какво сътворих днес с уловената вчера риба...

                Риба щука
                (махай се оттука )

                Щуката се нарязва на колелца, които се овъргалят или във вариант 1 - само царевично брашно, или вариант две - царевично и пшенично брашно, сол, черен пипер, девесил, мащерка, кориандър и чесън на прах.
                Колелцата се изпържват, след което се слагат в тенджера и се заливат с паста от една лъжица зехтин, оцет или лимонов сок, счукан чесън и магданоз. Оставят се да се задушат и да поемат ароматите.


                През това време пържим картофки:


                И става класика - fish and chips.


                Взимате една потна бира и натам знаете...

                Ааааа....а-ха да забравя...рекох да се пробвам да направя пица Куатро Формаджи....4 вида сирене.
                Замесих тесто в хлебопекарната, подготвих продукти:


                Разтеглих тестото /мноооого тънко трябва да се направи/ и го намацах с лютеница:


                Наръсих с кашкавал, риган и босилек:


                Метнах и сиренцата:


                После хоп във фурната, загрята до 250 градуса....за около 10-на минути до получаването на това:


                Отваряте студена бирка и хапвате...

                П.П. Тестото хубаво да се разтегли и да стане мноооого тънко.
                Последно редактирано от GODzillata; 29-08-10, 15:41.
                Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

                Коментар


                • От: Вкусотии в чинии

                  Днес като си разчиствах на компютъра попаднах на едни снимки от нова година и си рекох защо пък да не ги споделя с колегите.
                  Наздраве.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от maxxx; 30-08-10, 19:14.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

                  Коментар


                  • От: До: Вкусотии в чинии

                    Скариди.

                    По телевизора узнах нов начин за приготвяне на скариди.
                    Не замразени скариди можете да намерите само черноморски, но са дребни и ги има край морето.

                    Затова купувате от магазина едри, небланширани (сурови) скариди и ги размразявате. Посипвате с малко сол, люта подправка аджика (чили) и ги заливате с малко количество чист спирт, ром или друга спиртна напитка с висок градус. Разбърквате ингредиентите и ги...запалвате с кибрит. В течение на 12-15 минути се получава скариди не сварени, а леко препечени и, следователно, с по- добър вкус. Наздраве!

                    Коментар


                    • От: Вкусотии в чинии

                      Вчера сутринта при проверка на едно от отделенията на фризера открих едно торбе със заешки дреболии. Вечерта нарязах в едно тиганче 4глави лук, чер пипер, половин зеленчуков бульон и нарязаните дреболии, а забравих сложих и малко зехтин и бяло вино. Горе-долу така изглеждаше, но за сметка на това беше вкусно и хвана 3чаши червено вино за ръката и ги отведе със себе си.
                      Прикачени файлове
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                      Коментар


                      • От: Вкусотии в чинии

                        От скука в неделната вечер, изведнъж ме осени гениалната идея да запаля мини барбекюто.Получи се следното фото приключение. Рецептата е ясна: пържолки,ребърца и кебапчета , за украса лук. Ааа и наздраве за подправка. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2007.JPG
Прегледи:1
Размер:364.9 КБ
ID:5221525Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2018.jpg
Прегледи:1
Размер:45.3 КБ
ID:5221526Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2012.JPG
Прегледи:1
Размер:418.6 КБ
ID:5221527Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2026.JPG
Прегледи:1
Размер:393.7 КБ
ID:5221528Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2020.JPG
Прегледи:1
Размер:386.0 КБ
ID:5221529Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2009.JPG
Прегледи:1
Размер:377.6 КБ
ID:5221530
                        Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

                        Коментар


                        • От: Вкусотии в чинии

                          Времето е кофти, не става за ловене на щуки, но пък става за готвенето им...

                          Една импровизирана ЩУКА НА ФУРНА от поредицата "Манджа с грозде" - т.е. хвърляй всичко, което ти попадне пред очите да се готви, пък да става к'вото ще!

                          И така...

                          2 щуки:


                          Рязваме ги на шайбички:


                          Мяткаме им малко чушчици, морковчета, яко лучец и доматено пюре:


                          Слагаме във фурната да се пече, а през това време разбиваме една майонеза и 2 кофички сметана:


                          ...с които заливаме ястието малко преди да стане готово...и дозапичаме:


                          Основна важна добавка е или студено бяло вино:


                          ...или бира!
                          Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

                          Коментар


                          • От: Вкусотии в чинии

                            Манджа от поредицата "И баба знае" - МУСАКА

                            Започваме тривиално - запържваме каймата:


                            Нарязваме и смиламе ситно - чушчици, печен син домат, лук, морковчета, след което ги запържваме/задушаваме:


                            Смесваме с каймата, овкусяваме с подправки и оставяме да покъкри:


                            През това време белим и нарязваме на дребно картофки, след което смесваме всичко в тава и доливаме вода или бульон:


                            Смесваме и разбъркваме 2 кофички сметана и кофичка кисело мляко:


                            След което малко преди да е станала готова мусаката, я заливаме и допичаме до хващане на коричка:
                            Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

                            Коментар


                            • От: Вкусотии в чинии

                              Аз съм цар на импровизациите.
                              Рецепти чета, само за да не правя така

                              Ето например оня ден ми се приядоха тиквички с ориз.
                              Купих ориз, кайма, но никъде не намерих тиквички.
                              Няма да се предаваме я, ще правим каквото има
                              В микровълновата за 5 мин слагам чаша ориз с 4ч вода. Добавям нарязани на дребно картофи и варя още 15мин.
                              В тигана запържвам каймата с лук, чесън, подправки и доматено пюре. Оставям да къкри известно време.
                              В тава редя ред ориз с картофи, ред кайма, ред ориз. Във фурната за малко, после настръгвам отгоре кашкавал и запичам.
                              Като е студено пия тъмна бира...

                              Това вече го изядох, снощи метнах друга манджа.
                              Подобна, но картофите ги замених с праз, а заливката е по-богата +2 яйца и кисело мляко.

                              Не се облизвайте, ами хващайте тигана и добър апетит

                              Коментар


                              • От: Вкусотии в чинии

                                Най-лесната мусака се прави с картофено пюре и русенско варено. Приготвя се пюрето завчас, русенското се запържва с една глава лук + доматки и червен пипер. После се слагат на пластове, или се размесват, според кефа и отгоре сметана, или кисело мляко с 2 яйца. Запича се и става перфекто за екстрени случаи.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X