Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Вкусотии в чинии

мда, тук няма да се приеме за реклама, така че кажи точно с каква саздърма става, щото аз мога да ти изброя десетина марки, с които НЕ става.

ама дай и някоя язваджийска снимка де, за протокола

инак знам - много вкусно е

Коментар

Годзила, къде се загуби бе човек?
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
        Годзила, къде се загуби бе човек?
        Стягам багажа за Финландия, така че десетина дни няма да ме има.
        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
          Стягам багажа за Финландия, така че десетина дни няма да ме има.
          Да не ходиш за риба?
          Виж някоя тамошна рецепта да пробваме.
          Лек път.

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            Да не ходиш за риба?
            Виж някоя тамошна рецепта да пробваме.
            Лек път.
            И за риба!
            Нали знаеш - добрите момчета отиват в рая, а аз - сигурно за риба!

И да...ще обменя опит в приготвянето на сельодка.

А пътя няма да е лек.......мразя да летя!
            ..., но благодаря за пожеланията!

Коментар

Лек път и приятни емоции!

Ще очакваме завръщането с нетърпение.

Коментар

Е, имам още няколко дни, все ще метна нещо до заминаването.

Ето малко от архива:

И така...
                Провокиран от хубавото време и новото ми увлечение - брането на гъби, хванах гората в прекия смисъл.

Започнах да бера гъби на воля...де що видя гъбка и хоп! - влизаше в кошничката.

Берейки, се сетих за оня виц, дето Кумчо Вълчо иска да гепи Червената шапчица, та се скрил в гората и се окопал в земята, ама оная му работа стърчала и той сложил отгоре една гугла на гъба.
                Червената шапчица навлезнала в гората и започнала да бере гъбки, като си подпявала - "Една гъбка, тра-ла-ла, втора гъбка, тра-ла-ла, трррр....тррррр....трееееета гъбка, тра-ла-ла", ама тази трета гъбка била оная работа на Вълчо.

Както и да е...
                Чрез Гуугъл знаех, че горните гъби са сърнели, а тези долу са "онези" гъби, които не знаех как се казват, но за сметка на това бях чувал, че били много хубави панирани.

...последствие се оказа, че били кладници.

Може да не съм знаел как се казват, ама вече знаех, че НАИСТИНА са адски вкусни панирани, ето вижте:

Панирани с яйце, бяло брашно със сол, черен пипер, босилек и чубрица, а после залети със смес от олио, оцет и магданоз. Ммммм...

Нарязах на ивички гъби и ги метнах във фурната на 40 градуса за 4 часа да се изсушават.

"Вервайте ми", не е работа т'ва, не стават и си е чанч и разходи на ток и жица.

Направих и една гъбена чорба:

А в тези гъби сложих сол, черен пипер, масълце и по едно парченце топено сирене.

След което ги запекох и се получи това:

И закъде без гъбена каша:

Оффффффф........след този готварски маратон съм уморен, ама е една блага умора, особено след консумацията на всичко показано.
                Дано да съм случил на гъби, че ако е имало някоя отровна...ъъъ...т'ва може да ми е последното писане във форума.

Но, както е казал Фридрих Велики - "Свине, вечно ли искате да живеете?!?"

Коментар

Ти ако ги изядеш всичките тея гъбени гозби да не ни събираш после по неприятен повод .
                  ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                  LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                    Ти ако ги изядеш всичките тея гъбени гозби да не ни събираш после по неприятен повод .
                    Е, година и половина е минала оттогава.
                    Изядох всичките ония манджи и нямаше проблеми.

Но седмица-две след това, явно от двойник на сърнела, ми се сгади и драйфах цяла нощ.

Коментар

Както казва един дядо гъбар, комшия на вилата - Няма неядливи гъби. Въпроса е по колко пъти

иначе наистина няма нищо по-вкусно от горската гъбка и си заслужава риска
                      LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                        иначе наистина няма нищо по-вкусно от горската гъбка и си заслужава риска
                        това ми звучи като непредпазено полово сношение с уникална дама със спин....ядеш ядеш ядеш....после бавно си отиваш ))
                        Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Едно рибарско ястие - ЦАРЕВИЧНА КАША

В масло запържваме нарязани на хапки филийки хляб /крутони/.

В 1 л. вода добавяме около 400 гр. царевично брашно, масло, натрошено сирене, сол и малко черен пипер, бъркаме, докато стане хомогенна каша.

След това сипваме в чиния, добавяме крутоните, разбъркваме и хапваме.
                          Може да се наръси с кашкавал.

Което остане, замесваме го и отиваме за риба.

Коментар

Следващото ястие е от поредицата "Оближи си пръстите" - ФИЛЕТА ОТ ТРЕСКА С ГЪБИ КЛАДНИЦА

Продукти:
                            Един пакет филета треска, 1 пакет гъби кладница, 4-5 моркова, 3-4 глави лук, чесново масло, кашкавал, майонеза с топено сирене, сол, черен пипер и подправки за риба.

Сварявам за около 1/2 час гъбите и морковите, а нарязаните на колелца лукчета запържваме и задушаваме в маслото.

Посипваме на дъното гъби и моркови, върху тях рибните филета, а отгоре им слагаме другата част от зеленчуците.

Разбиваме майонезата с малко вода до гъстотата на боза, добавяме настърган кашкавал, разбъркваме и заливаме:

Докато се пече на около 220 градуса, убиваме време като си правим салатка:

Сипваме си една троянска сливова в юзче и чаша айрян...и продължаваме да убиваме време и бацили.

Когато манджата стане готова:

...си сипваме и почваме да набиваме...и втора чиния...и трета, докато вече се усетим, че не можем да дишаме.

Определено стана мноооого вкусно!

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                              Следващото ястие е от поредицата "Оближи си пръстите" - ФИЛЕТА ОТ ТРЕСКА С ГЪБИ КЛАДНИЦА

Продукти:
                              Един пакет филета треска, 1 пакет гъби кладница, 4-5 моркова, 3-4 глави лук, чесново масло, кашкавал, майонеза с топено сирене, сол, черен пипер и подправки за риба.

Сварявам за около 1/2 час гъбите и морковите, а нарязаните на колелца лукчета запържваме и задушаваме в маслото.

Посипваме на дъното гъби и моркови, върху тях рибните филета, а отгоре им слагаме другата част от зеленчуците.

Разбиваме майонезата с малко вода до гъстотата на боза, добавяме настърган кашкавал, разбъркваме и заливаме:

Докато се пече на около 220 градуса, убиваме време като си правим салатка:

Сипваме си една троянска сливова в юзче и чаша айрян...и продължаваме да убиваме време и бацили.

Когато манджата стане готова:

...си сипваме и почваме да набиваме...и втора чиния...и трета, докато вече се усетим, че не можем да дишаме.

Определено стана мноооого вкусно!
                              Сигурно.
                              То от риба не се преяжда

Коментар

Моите са простички, но и те са вкусни.
                                Една скумриика наръсена със сол, бял пипер,босилек и полята със зехтин.
                                А това е творение на жената. По нашия край им казваме "Карандилки" и вътре са със месцеееее.

Току що гледам, че пълнят един гювеч в кухнята с пържолки, гъбки и ......... .Ако не са го метнали във фурната ще го цъкна........

Метна ли го, ........... ей го и него.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X