Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самардалата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самардалата

И аз си получих самардалата. Вальо, благодаря
    А сега се запретвам с обработката

Коментар

Аз понеже още съм на работа и не мога да започна обработката ама не се сдържах и нагризах един стрък и.......поналютява и малко ама се трае.Нямам търпение да видя резултата в готов вид.Между другото освен стрита със сол друга рецепта има ли за приготвяне защото ми се ще да пробвам повече варианти?
      Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
        И аз вече съм горд собственик на подправката.Специални благодарности на Вальо, че ни уйдисва на акъла.А процедурата по смилането щом казвате, че смърдяло смятам да извърша в апартамента на тъщата.
        Ако искаш да я изгониш от апартамента със сигурност ще успееш.
        Но ако остане много има да теглиш.

Коментар

Обработката приключи успешно. Измиване, ситно нарязване и на порции с доста сол с помощта на пасатора- и готово
          Вече се суши

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
            Обработката приключи успешно. Измиване, ситно нарязване и на порции с доста сол с помощта на пасатора- и готово
            Вече се суши
            Ще чакаме резултат+рецепта.

Коментар

От: Самардалата

Никой не пише.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                Никой не пише.
                Не пиша, защото използвам зелената сол за всичко, а не само за определена манджа. Разпределих я в солничките и изцяло замених обикновената сол. Хем дава аромат, хем е интересна и всеки пита какво е това. И аз на всеки разказвам как съм изтормозила Вальо от Приморско да бере и праща самардала до София

Коментар

Никой не пише.
                  Изсушена, смляна и осолена-пердаша наред, няма ястие, за което е неподходяща като вкус.При пилешко,зеленчукови ястия/в миш-маш е идеално/ и гъби/сосове,фрикасета/ по ни допада.
                  Само дето мой да те замолгам да прескочиш пак до вълшебната гора, че почти не остана да си вземам за рибарлъка.Уж за там я бях нарочил...

Коментар

Другата пролет повече ще пратя.

Коментар

Другата пролет повече ще пратя.
                      Хора вие се появихте бе, като ви грабна работата и не остава време за форума.
                      Няма снимки от 24.05. Не вярвам да не сте проявили кулинарно творчество с Янев.
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                        Хора вие се появихте бе, като ви грабна работата и не остава време за форума.
                        Няма снимки от 24.05. Не вярвам да не сте проявили кулинарно творчество с Янев.
                        Снимките от 24 са оскъдни но виж от днес.

Коментар

Здравейте, от години ползвам тази подправка и не сядам на масата без нея. Преди моите родители я приготвяха като я купуваха от пазара на Стара Загора. Сега вече ми се налага сам да се погрижа да си намеря листа да си я приготвя. Може ли някой да се свърже с мен и ако има възмоожност да ми изпрати прясна. Знам че се бере през пролетта сега по Великден. Поздрави на всички. Очаквам някой да ми отговори.

Коментар

И аз бих искал да я опитам. Ако някой от Варна тръгне да бере съм готов да го придружа, ако ли ще се радвам за някакво малко количество за проба. Или може би да потърся на пазара, може и да продават.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

От: До: Самардалата

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                              А бе някой не може ли да качи снимка да го видим това чудо?!
                              Ето я и нея....................http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...B0%D0%BB%D0%B0

Коментар

От: До: Самардалата

Точно в югоизточна България расте това "чудо".
                                Преди време моя позната от Ямбол ми наду главата, че нямало по-хубава подправка от самардалата.
                                Донесе ми едно пакетче домашно приготвена, но вкусовите ми рецептори не бяха очаровани.
                                Много особена и тежка ми дойде миризмата му.Сега разбрах, че може да се използва за подправка към месни ястия.
                                Ще опитам, дано остана доволна.
                                Последно редактирано от maxxx; 19-05-11, 12:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X