Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Химията която ядем (не маргарин)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Химията която ядем (не маргарин)

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    За пръв път чувам за такава крава. Тези които аз познавам ядат ГЛАВНО нишесте.
    Ами именно затова го унищожава,а в замяна ми дава мляко без нишесте...Иначе две три капки йод показват че нишестето е левскар...

Коментар

И аз за йод щях да ви разкажа. Много е картинно.

Коментар

В линка автора на текста, е работил това.Но не е описал всичко подробно.
        Предполагам че нишестета се добавят след подквасването, да "оберат" суроватката, един вид.
        Иначе - пробвал съм с Данон да подквасвам - не става, консистенцията е пихтиеста, и се "точи" на конци, като слуз.
        Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
        Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
        'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

А кажете какво става с тоя йод, бе!

Коментар

Първоначално публикуван от PolYank Преглед на мнение
            А кажете какво става с тоя йод, бе!
            Става черно, кво да става

http://www.youtube.com/watch?v=HO_q8GPl3bE
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

При млякото посиняваааа....
              Последно редактирано от Ясен; 22-11-13, 15:56.

Коментар

посинява ако нишестето е доволно малко. Иначе си става направо черно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  посинява ако нишестето е доволно малко. Иначе си става направо черно.
                  Явно все пак е било мляко с нишесте,а не обратно.Пробвал съм само веднъж.
                  Миналата година утепахме 260 килограмовия домашен любимец и понеже го делим на 3,14,жената вика да купим един пресен бут че така или иначе ни артисва сланина,та да не са празни саръците.Аз като я земах(жената де)гледах да не е руса,щот нали много вицове има за блондинки....И понеже вкарваме чужд ритуал в червата,всичко бе надлежно описано и подредено.След десетина дни,това дето беше от купешкия бут придоби чевеникав цвят,досущ като купешките колбаси.А вкусът съвсем различен от другите,при една и съща рецепта.На какво се дължи това и колко е полезно или вредно...

Коментар

Яж което ти е вкусно, а другото - като свърши вкусното. Вредно-полезно, то ще си проличи.

И следващия път завъдете повече любимци.

Коментар

Re: Химията която ядем (не маргарин)

Подквасявайте млякото с пробиотици, има ги в аптеките, така ще си е истинско.

Коментар

Според мен проблема не е в храната /след като става за ядене и не е отровна/, проблема е, че не изразходваме калориите които тя ни вкарва.

А относно домашната ракия от "селски произход" Ясен е прав, но е сбъркал процента.
                        Софиянци /без заяждане/ умират за "домашна" независимо в кое село е варена/печена. И ние които си я правим сами все пак не сме самоубийци
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Повече от 80% от киселото мляко в България се прави чрез закваска от Бифидус и неговите разновидности -актирегуларис и т.н. Тази бактерия и производните й http://whatisbifidusregularis.org/ е генно модифициран организъм създаден, за да не се плаща за Бацилус Булгарикус, тъй като както знаете бактерията вирее в България и още 2-3 държави, но е открита и в този смисъл "оригиналът" е в България. Правата върху българският бацил се държаха от една държавна фирма която само от износа и годишно печелеше 200-300 милиона $ навремето.

Бифидус от който се рпави "кислелото мляко"(а реално ЙОГУРТ-а)живее точно 12 часа и след това генното програмиране си казва думата и бактерията умира.Поради това вече няма кисели млека, а са само МЛЕКА имитиращи киселото-ЙОУРТ-и.За съжаление засега не сме защити този наш продукт като продукт с определен географски произход и точно определен организъм...

Засега съм сигурен само за едно, че е с бацилус Булгарикус- "Нашенско" от "Родопчанка" ООД с Бял Извор община Ардино -на третия ден след като съм го купил от магазина и съм го съхранявал в хладилника е възкиселичко, а за моя вкус е "тамън" ...

И други има които уж се вкисват, но са много рядки това е автентично.Такова беше и киселото мляко в стъклени бурканчета .

Сега по хиперите продават само "пластмаси" ...

П.П. Много се радвам на темата с домашно направената пастърма ...
                          Последно редактирано от Justif; 22-11-13, 21:43.

Коментар

Никой не го яде и...

Женя реши да нахрани уличните котки и го изнесе навън.
                            След 2 дена....

Да ви е сладко.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Тва щото котките не са по стандарт "Стара планина"...За тех си има специална храна...

Коментар

пак като не се е обърнала да го заравя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X