Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Химията която ядем (не маргарин)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Химията която ядем (не маргарин)

Не съм съгласен с това, че млякото се разваля, ако няма "химия".Писал съм вече и пак ще напиша: Мляко от биволица пасла на воля по полянки и ливади се заквасва в къщи и се слага в буркани. Седи поне 20 дни в хладилник без промяна на вкуса. Само като е по-старо се отцежда повече суроватка. П.П. и след 2 месеца пак става за консумация, но не остава.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Киселото мляко със жива закваска вкисва щото няма какво да спре бактериите да се размножават. Спирането на размножаването става по няколко начина, като всичките обаче се изразяват в убиването на въпросните лактобацилус. Или пък сте получили повече сирене отколкото кисело мляко.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Киселото мляко със жива закваска вкисва щото няма какво да спре бактериите да се размножават. Спирането на размножаването става по няколко начина, като всичките обаче се изразяват в убиването на въпросните лактобацилус. Или пък сте получили повече сирене отколкото кисело мляко.
        Дали?
        Активността на щамовете бактерии (lactobacillus Bulgaricus и streptococcus termophilus) е 34 - 36 градуса. Под тази температура закваската се стресира и не действа, а при хладилно съхранение тя е в латентно състояние, което ще рече че не ферментира лактозата в млечна киселина.
        Nissan Patrol 2008
        Mercedes c220 cdi 2006
        Mercedes cls350 cdi 2013
        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Домашно заквасеното мляко също не вкисва, защото няма жива закваска.
          Преди година-две заквасвах с биволско мляко, не помня производителя.
          Млякото ставаше кисело, както от никое друго и вкисваше до 2-3 дена, дори и в хладилника. С никое друго за закваска не се получава.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Я кой не е учил?
            първо, бактериите изобщо не са длъжни да се "размножават", за да произведат малко киселина. Достатъчно е да си поживеят. Размножаването е бонус.
            второто ти го написаха:
            Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
            Дали?
            Активността на щамовете бактерии (lactobacillus Bulgaricus и streptococcus termophilus) е 34 - 36 градуса.
            и третото е, че натрупването на киселина намалява активността на бактериите, защото те не могат да се отърват лесно от нея.

Прочее, това третото всъщност е същината на заквасването, което от дълбока древност се употребява именно в качеството му на МЕТОД ЗА КОНСЕРВАЦИЯ.
            1. Завъждаш бактерии, които не ти създават проблеми и им създаваш подходящи условия
            2. Те, на цената на малка част от хранителната стойност правят продукта неподходящ за развитие на бактерии, които създават проблеми
            3. На някой етап бактериите, които си вкарал, правят продукта неподходящ и за себе си, затова се кротват
            Те тази схема с малки нюанси се използва и в киселото зеле / туршии / краставички, и в някои колбаси, и в млечни продукти, и във виното от най-различни плодове.

Кисело мляко, на което му е спазена технологията, а после не му е нарушен каймакът или капакът, трае минимум месец. Ако вкараш достъп на кислород - ми, да не си вкарвал.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Я кой не е учил?

3. На някой етап бактериите, които си вкарал, правят продукта неподходящ и за себе си, затова се кротват
              Аз че нищо не разбирам то нищо си го знам.
              А при киселото мляко тоя момент дето си пречат вече продукта не става за ядене.

Не е да не съм правил кис мляко на радиатора и не трае месец )))
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Не съм съгласен с това, че млякото се разваля, ако няма "химия".Писал съм вече и пак ще напиша: Мляко от биволица пасла на воля по полянки и ливади се заквасва в къщи и се слага в буркани. Седи поне 20 дни в хладилник без промяна на вкуса. Само като е по-старо се отцежда повече суроватка. П.П. и след 2 месеца пак става за консумация, но не остава.
                Абсолютно съм съгласен.Аз си подквасвам от години, вярно за подкваска използвам купено , смених няколко марки, докато улуча.Но понеже го правя 5 литра наведнъж, стояло е в хладилника(+5 градуса) до 10 дни, Без никаква промяна във вкуса!
                Който се интересува защо купешкото мляко хем е гъсто, хем мазничко:
                http://kaka-cuuka.com/1691
                Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
                Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
                'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Да ти е жива и здрава. Почвай да се ограмотяваш.
                  Разбрах ти съвсем точно мохабета с пъпките. Мене не ме дразни. По-лошо. В истерия изпадам, защото се налага да уча ще една наука за да се спасявам. Прочети за Макдоналдс и защо го забраниха тук-там в Европа и ще ме разбереш.
                  Къде в Европа са забранили макдоналдс ?
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Аз че нищо не разбирам то нищо си го знам.А при киселото мляко тоя момент дето си пречат вече продукта не става за ядене. Не е да не съм правил кис мляко на радиатора и не трае месец )))
                    Трае си, няма проблеми. Ако много време го държим да се кваси става по-кисело, но такова си остава /пак толкова кисело/ при съхранение в буркан в хладилника.Според този, който ми продава млякото най-важна е хигиената при доенето и съхранението до варенето/пасьоризацията/.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от toestaz Преглед на мнение
                      Абсолютно съм съгласен.Аз си подквасвам от години, вярно за подкваска използвам купено , смених няколко марки, докато улуча.Но понеже го правя 5 литра наведнъж, стояло е в хладилника(+5 градуса) до 10 дни, Без никаква промяна във вкуса!
                      Който се интересува защо купешкото мляко хем е гъсто, хем мазничко:
                      http://kaka-cuuka.com/1691
                      Като пускаш линк, ти пробвал ли си да подквасиш мляко с нишесте в него?
                      Жокер 1: Не става твърдо, а кремообразно.
                      Жокер 2: Данон е идеално за закваска.
                      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                      Drag Grand Canyon Daily
                      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                      LZ1JYM

Коментар

Ако слушкате, ще ви кажа химична реакция за доказване на нишесте в мляко, напълно достъпна и лесна за използване у дома.

Коментар

Ако слушкате, ще ви кажа химична реакция за доказване на нишесте в мляко, напълно достъпна и лесна за използване у дома.
                          Я по добре кажи рецептата за ракия от водорасли,че язе млеко с по малко от пръст каймак не ям...И лично се познавам с кравата...Не обича нишесте..

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                            лично се познавам с кравата...Не обича нишесте..
                            За пръв път чувам за такава крава. Тези които аз познавам ядат ГЛАВНО нишесте.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                              Къде в Европа са забранили макдоналдс ?
                              Никъде.
                              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Тоя фокус не ставаше ли с капка йод? А по отношение на Макдоналдс в Швейцария май ги затвориха всички през 2012./ само в медиите де/
                                Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 20-11-13, 18:32.
                                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X