Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Химията която ядем (не маргарин)
Свий
X
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнениеЧетох за кока с кола.. Дали е вярно?
Не казвам че ми влияе добре или зле, но при изпитото количесто до тук през живота ми, трябваше да съм най-малкото наркоман, да са и присаждали няколко пъти черен дроб, да тежа 300 кила (щото и работата ми е такава) и т.н. Пък ей го на - мърдам. Сега пия рядко. Утре може да е по-често, после 2 месеца никак. Не пекалявай с четенето на четива като цитираното от теб. Още прочитайки първа точка трябва или да го зарежеш, или да се гръмнеш.
Прави са в едно, обаче - консумираме МНОГО повече захар, отколкото си мислим. Привсе това, предпочитам захар пред другите гадости, които на всичкото отгоре оставят гаден вкус в устата след това (пробвай Coca-Cola Zero, или там както се казва в момента, после я сравни с нормалната). Установих го случайно - кафе не пия. Пиех сокове и газирани напитки (Кола и Фанта например, именно защото са с каквато захар трябва, или поне преобладаващо). В последствие реших да мина на студен чай, ама наистина чай, варен вкъщи че даже и част от него от липата, дето расте пред блока. И какво мислиш - буркана със захар свършва със скоростта на светлината, а пия примерно по литър чай на ден. Преди това си седеше пълен дълго и напоително. А не си правя чая ужасно сладък. Та, сещай се, като вземеш всичко сладко, изядено и изпито през деня какво се получава.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Ако си мислиш, че пиеш захар....
От много време насам, продукцията на Кока-Кола за България се прави не със захар а с глюкозо-фруктозен сироп ( направен основно от ГМО царевица ). Ако искаш кока-кола, фанта, спрайт или друг продукт на к-к но със захар, то купувай от Гърция. Там все още не ползват г-ф сироп ( поне по етикет ).
Бтв продуктите на Пепси за България все още са със захар.
едит: Ако искате да разберете защо захарта е за предпочитане пред г-ф сироп, то гледайте това http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнениеБтв продуктите на Пепси за България все още са със захар.
ПП:
Ето на български, подобна статия:
http://lubomirivanov.com/3094/
Естествено, личи че е превод, но това е без значение.
Забележи че се сравнява директно със захар на малко места, конкретни разлики се споменават с половин уста само веднъж (едното се усвоявало бързо, другото бавно, защото било свързано). Отношението фруктоза/глюкоза е практичекси еднакво със захарта. Но и това е без значение - естествено че чистата захар поне за мен е за предпочитане пред това. Обаче и двете са силно за предпочитане пред Нутарсуит, Аспартам, и прочие евтини полюции, което беше и основната ми мисъл. Дори сравнени по чисто вкусови параметри са нефелни. А май например няма дъвка без такива химии в нея. Тоест, отърване на 100% няма - остава ни само до колкото е възможно да избягваме такива. Всичко с което се прекалява е вредно. Лошото е че за много неща човек не си дава сметка, и даже и да напишат по 20 страници описание на вредностите към всяко пакетче солети в магазина, това трудно ще се промени, ако човек сам не си бие спирачките. Има например родители дето строго ограничават децата си от много неща. И познай какво става като се озоват пред училищната лафка или някое друго дете ги почерпи. Тоест истината е по средата, а не в крайностите. Алтернативата е да се изнесем на землянка на майната си, дето в радиус от няколкостотин километра няма кьорав завод, и да се храним изцяло от собствена продукция. Ама няма много кандидати за това.Последно редактирано от sparkybg; 19-11-13, 23:45.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Всичко е въпрос на вкус.. и в двете има портокол колкото да не е без хич.
Още един интересен факт - в гръцката фанта има 20% сок от портокал ( естествено от концетрат ), а в българската - само 4%.
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЗависи кой я прави.
95% от селската скоросмъртница е извън всякакви норми за метилов спирт, висши алкохоли, етилацетат и други неприятности, каквато никакъв цар Киро не може да забърка. Спрямо нея, спиртът от нефтохима е къде по-малка беда.Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
:D
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеМоята това лято издъни един полупрофесионален батут, ходи на карате, кара водни ски, плува до посиняване на джуките, и изтърка 1 кат гуми на колелото. Въпреки всичко има сланинки на корема.
----
Това че сме дебели, няма почти нищо общо с качествата на храната. Свикнете - вече сме развита европейска страна и на повечето от нас храната (като количество) не е проблем. Следствие - определено ядем повече отколкото ядяхме преди 15 години и средната дебелина на тогавашните хора няма да я постигнем никога.
Ако аз дойда на власт, храните вместо дотации ще бъдат облагани с акциз. Тогава въпросът с качествата им сам ще си дойде на мястото.
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение...
Липсата на тази информация ми е проблема.
Не мляко а кибапчета. И да, има в Лидл. 28ст брой по 5 в опаковка, печени. ...
Както казваше един премиер преди години "За Бога, братя, не купувайте" ...
Хич не ми трябва да ми казват какво има в кебапчета по 28 стотинки бройката, защото така или иначе няма да им повярвам. Просто елементарната логика показва, че едва ли това ще е месо. Поради което от много време избягвам да купувам не само готови кебапчета/кюфтета, ама и готова кайма. Избери си месо, искай да ти го смелят в магазина, пък после ти си направи каймата за кюфтаци по каквато рецепта си избереш. Може да не ти станат такива сочни като купешките и да се свият, като ги изпечеш на скарата, ама ще знаеш какво има вътре (е, с изключение на това, което може да го има в самото месо де).Ние не сме неутрални!
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИ познай какво става като се озоват пред училищната лафка или някое друго дете ги почерпи.
То па да не сме яли яко захар и ние
И тайната на българската химическа промишленост - алтайИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Не е проблема в колата, виното и менте ракията.
Това можеш спокойно да не го пиеш. МакДоналдс също. Дадох го само за пример защото другите са същите.
Месото отгледано със стимуланти, пилетата, кашкавала, сиренето, млякото. Това е проблема за мен.
Всичко се прави с една единствена директива - печалба. ...и ниска цена ...да има повече ...да сме сити.
Баси.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Добре де, ако пусна на пазара кисело мляко дето се разваля за три дни (щото истинското е така) каква цена трябва да му сложа? Ем да ми се връзва доставка всеки ден, ем да покрива загуби от брак, ем и неква печалба все пак да има щото нали трябва да се яде?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеДобре де, ако пусна на пазара кисело мляко дето се разваля за три дни (щото истинското е така) каква цена трябва да му сложа? Ем да ми се връзва доставка всеки ден, ем да покрива загуби от брак, ем и неква печалба все пак да има щото нали трябва да се яде?
П.П. Колко бързо се разваля млякото не свързано с химии в случая, а с чисто производство и опаковане.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнениеП.П. Колко бързо се разваля млякото не свързано с химии в случая, а с чисто производство и опаковане.Писани от дядо ми, царство му небесно!
А и също така ме кефи идеята ти, че рекламата е хвърлени на вятъра пари и чиста загуба))))
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
От: Химията която ядем (не маргарин)
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеА па ти? Да ти дам два три учебника по въпроса?
На капачката на киселото мляко което купувам пише "мляко и закваска", пък не се разваля за 3 дни.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
Re: Химията която ядем (не маргарин)
То проблема не са продуктите с ниска цена и неясно съдържание, проблема според мен е, че нямаш избор, и да имаш възможност да отделяш повече пари за ядене, няма какво да си купиш.
В махалата имаме едно куче, което не яде кренвирши и наденици "стара планина" - явно не обича месоПоследно редактирано от Daniel; 20-11-13, 11:22.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар