Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Химията която ядем (не маргарин)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Химията която ядем (не маргарин)

    Те: http://www.webcafe.bg/id_1787087040
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

    Коментар


    • #32
      От: Химията която ядем (не маргарин)

      Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
      Четох за кока с кола.. Дали е вярно?
      Я прочети "Трима души в една лодка.", и си свиркай.

      Не казвам че ми влияе добре или зле, но при изпитото количесто до тук през живота ми, трябваше да съм най-малкото наркоман, да са и присаждали няколко пъти черен дроб, да тежа 300 кила (щото и работата ми е такава) и т.н. Пък ей го на - мърдам. Сега пия рядко. Утре може да е по-често, после 2 месеца никак. Не пекалявай с четенето на четива като цитираното от теб. Още прочитайки първа точка трябва или да го зарежеш, или да се гръмнеш.

      Прави са в едно, обаче - консумираме МНОГО повече захар, отколкото си мислим. Привсе това, предпочитам захар пред другите гадости, които на всичкото отгоре оставят гаден вкус в устата след това (пробвай Coca-Cola Zero, или там както се казва в момента, после я сравни с нормалната). Установих го случайно - кафе не пия. Пиех сокове и газирани напитки (Кола и Фанта например, именно защото са с каквато захар трябва, или поне преобладаващо). В последствие реших да мина на студен чай, ама наистина чай, варен вкъщи че даже и част от него от липата, дето расте пред блока. И какво мислиш - буркана със захар свършва със скоростта на светлината, а пия примерно по литър чай на ден. Преди това си седеше пълен дълго и напоително. А не си правя чая ужасно сладък. Та, сещай се, като вземеш всичко сладко, изядено и изпито през деня какво се получава.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

      Коментар


      • #33
        От: Химията която ядем (не маргарин)

        Ако си мислиш, че пиеш захар....
        От много време насам, продукцията на Кока-Кола за България се прави не със захар а с глюкозо-фруктозен сироп ( направен основно от ГМО царевица ). Ако искаш кока-кола, фанта, спрайт или друг продукт на к-к но със захар, то купувай от Гърция. Там все още не ползват г-ф сироп ( поне по етикет ).
        Бтв продуктите на Пепси за България все още са със захар.


        едит: Ако искате да разберете защо захарта е за предпочитане пред г-ф сироп, то гледайте това http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

        Коментар


        • #34
          От: Химията която ядем (не маргарин)

          Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
          Бтв продуктите на Пепси за България все още са със захар.
          Ахъм, и по тоя повод аналога им на фанта си е буквално гаден и няма нищо общо с портокалов вкус.

          ПП:

          Ето на български, подобна статия:
          http://lubomirivanov.com/3094/
          Естествено, личи че е превод, но това е без значение.

          Забележи че се сравнява директно със захар на малко места, конкретни разлики се споменават с половин уста само веднъж (едното се усвоявало бързо, другото бавно, защото било свързано). Отношението фруктоза/глюкоза е практичекси еднакво със захарта. Но и това е без значение - естествено че чистата захар поне за мен е за предпочитане пред това. Обаче и двете са силно за предпочитане пред Нутарсуит, Аспартам, и прочие евтини полюции, което беше и основната ми мисъл. Дори сравнени по чисто вкусови параметри са нефелни. А май например няма дъвка без такива химии в нея. Тоест, отърване на 100% няма - остава ни само до колкото е възможно да избягваме такива. Всичко с което се прекалява е вредно. Лошото е че за много неща човек не си дава сметка, и даже и да напишат по 20 страници описание на вредностите към всяко пакетче солети в магазина, това трудно ще се промени, ако човек сам не си бие спирачките. Има например родители дето строго ограничават децата си от много неща. И познай какво става като се озоват пред училищната лафка или някое друго дете ги почерпи. Тоест истината е по средата, а не в крайностите. Алтернативата е да се изнесем на землянка на майната си, дето в радиус от няколкостотин километра няма кьорав завод, и да се храним изцяло от собствена продукция. Ама няма много кандидати за това.
          Последно редактирано от sparkybg; 19-11-13, 23:45.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

          Коментар


          • #35
            От: Химията която ядем (не маргарин)

            Всичко е въпрос на вкус.. и в двете има портокол колкото да не е без хич.
            Още един интересен факт - в гръцката фанта има 20% сок от портокал ( естествено от концетрат ), а в българската - само 4%.

            Коментар


            • #36
              От: Химията която ядем (не маргарин)

              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Зависи кой я прави.
              95% от селската скоросмъртница е извън всякакви норми за метилов спирт, висши алкохоли, етилацетат и други неприятности, каквато никакъв цар Киро не може да забърка. Спрямо нея, спиртът от нефтохима е къде по-малка беда.
              Напълно те подкрепям!
              Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
              :D

              Коментар


              • #37
                От: Химията която ядем (не маргарин)

                Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Моята това лято издъни един полупрофесионален батут, ходи на карате, кара водни ски, плува до посиняване на джуките, и изтърка 1 кат гуми на колелото. Въпреки всичко има сланинки на корема.
                Я остави дъщеря си да прилича на жена.

                ----

                Това че сме дебели, няма почти нищо общо с качествата на храната. Свикнете - вече сме развита европейска страна и на повечето от нас храната (като количество) не е проблем. Следствие - определено ядем повече отколкото ядяхме преди 15 години и средната дебелина на тогавашните хора няма да я постигнем никога.

                Ако аз дойда на власт, храните вместо дотации ще бъдат облагани с акциз. Тогава въпросът с качествата им сам ще си дойде на мястото.

                Коментар


                • #38
                  От: Химията която ядем (не маргарин)

                  Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  ...
                  Липсата на тази информация ми е проблема.

                  Не мляко а кибапчета. И да, има в Лидл. 28ст брой по 5 в опаковка, печени. ...

                  Както казваше един премиер преди години "За Бога, братя, не купувайте" ...

                  Хич не ми трябва да ми казват какво има в кебапчета по 28 стотинки бройката, защото така или иначе няма да им повярвам. Просто елементарната логика показва, че едва ли това ще е месо. Поради което от много време избягвам да купувам не само готови кебапчета/кюфтета, ама и готова кайма. Избери си месо, искай да ти го смелят в магазина, пък после ти си направи каймата за кюфтаци по каквато рецепта си избереш. Може да не ти станат такива сочни като купешките и да се свият, като ги изпечеш на скарата, ама ще знаеш какво има вътре (е, с изключение на това, което може да го има в самото месо де).
                  Ние не сме неутрални!

                  Коментар


                  • #39
                    От: Химията която ядем (не маргарин)

                    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    И познай какво става като се озоват пред училищната лафка или някое друго дете ги почерпи.
                    Две кифли с мармалад яко поръсени със захар, боза и три толубми.
                    То па да не сме яли яко захар и ние
                    И тайната на българската химическа промишленост - алтай
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                    Коментар


                    • #40
                      От: Химията която ядем (не маргарин)

                      Не е проблема в колата, виното и менте ракията.
                      Това можеш спокойно да не го пиеш. МакДоналдс също. Дадох го само за пример защото другите са същите.

                      Месото отгледано със стимуланти, пилетата, кашкавала, сиренето, млякото. Това е проблема за мен.
                      Всичко се прави с една единствена директива - печалба. ...и ниска цена ...да има повече ...да сме сити.
                      Баси.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

                      Коментар


                      • #41
                        От: Химията която ядем (не маргарин)

                        Добре де, ако пусна на пазара кисело мляко дето се разваля за три дни (щото истинското е така) каква цена трябва да му сложа? Ем да ми се връзва доставка всеки ден, ем да покрива загуби от брак, ем и неква печалба все пак да има щото нали трябва да се яде?
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                        Коментар


                        • #42
                          От: Химията която ядем (не маргарин)

                          Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Добре де, ако пусна на пазара кисело мляко дето се разваля за три дни (щото истинското е така) каква цена трябва да му сложа? Ем да ми се връзва доставка всеки ден, ем да покрива загуби от брак, ем и неква печалба все пак да има щото нали трябва да се яде?
                          То киселото мляко, даже и днешното е едно от най-безвредните, да не кажа полезни неща за ядене от магазина. Там още много не се намесват химиите, освен сухото мляко. То обаче за сега не е доказано да е вредно. Иначе за цената дето питаш, зависи от много неща. Ако си дребен производител с два магазина в града, не рекламираш, не плащаш на една сурия администрация + печалба за акционерите, можеш и да слезеш под цените на големите производители. Ама за целта ти трябва нива, крави, мандра, транспорт и магазини. И някой и друг технолог от старите, дето много вече ги няма. Всичко това гарнирано с култура на потребителя, за да те предпочете пред айряните от 30ст. И пак няма да станеш богат де, ако това е целта.

                          П.П. Колко бързо се разваля млякото не свързано с химии в случая, а с чисто производство и опаковане.
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

                          Коментар


                          • #43
                            От: Химията която ядем (не маргарин)

                            Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                            П.П. Колко бързо се разваля млякото не свързано с химии в случая, а с чисто производство и опаковане.
                            А па ти? Да ти дам два три учебника по въпроса? Писани от дядо ми, царство му небесно!

                            А и също така ме кефи идеята ти, че рекламата е хвърлени на вятъра пари и чиста загуба ))))
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                            Коментар


                            • #44
                              От: Химията която ядем (не маргарин)

                              Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              А па ти? Да ти дам два три учебника по въпроса?
                              Номера с учебниците не минава. Ако знаеш нещо по въпроса кажи.
                              На капачката на киселото мляко което купувам пише "мляко и закваска", пък не се разваля за 3 дни.
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

                              Коментар


                              • #45
                                Re: Химията която ядем (не маргарин)

                                То проблема не са продуктите с ниска цена и неясно съдържание, проблема според мен е, че нямаш избор, и да имаш възможност да отделяш повече пари за ядене, няма какво да си купиш.

                                В махалата имаме едно куче, което не яде кренвирши и наденици "стара планина" - явно не обича месо
                                Последно редактирано от Daniel; 20-11-13, 11:22.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X