Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Химията която ядем (не маргарин)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Химията която ядем (не маргарин)

За колбасите произвеждани в родината не ми се говори,в тях има всичко но не и месо, а ако има то е от умрели животни.Вимета, кожа,копита,черва,соя и какви ли още не лаина.На няколко познати фермери като им умре крава и се обаждат на едни колбасари,а колбасаря не го интересува от какво е умряла кравата и кога,просто им казва да и отрежат главата да и изтече кръвта и тои ката има време ще мина да я вземе.плаща им ги по 200-300лв.
    SUZUKI VITARA V6
    HONDA CBR 919RR
    MERCEDES ML
    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

За ракията един въпрос..
      Кое е по-добрия вариант? От спирт или грозде?

Коментар

Ти от живи прасета и крави салам ял ли си?
        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
          За ракията един въпрос..
          Кое е по-добрия вариант? От спирт или грозде?
          Зависи кой я прави.
          95% от селската скоросмъртница е извън всякакви норми за метилов спирт, висши алкохоли, етилацетат и други неприятности, каквато никакъв цар Киро не може да забърка. Спрямо нея, спиртът от нефтохима е къде по-малка беда.

Коментар

От: Re: Химията която ядем (не маргарин)

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
            Скъпа скъпа, колко да е скъпа.. По едни цени дето намерих, на едро, е 35 стотинки за килограм,...
            Горе се говори за соев протеин, а не за проста соя.
            И няколко думи за въпросната добавка ( а и като цяло за соята ). Масовo отглежданата соя е генномодифицирана, а използваната в хранителната промишленост е внос от Китай. Естествено се внася възможно най-най-евтината стока, което предопределя и качеството.
            Друга "екстра" на соята, е че повишава нивата на естрогени ( демек женски хормони ) при мъжете. При възрастен мъж това може да доведе до появата на масни депа, женски цицки и т.н. хубавини. При децата обаче това може да доведе до много по-сериозни хормонални проблеми!
            Като цяло бих препоръчал соята да се избягва ( особено при момчета до 16-20 години ).
            Последно редактирано от _kalata_; 18-11-13, 21:15.

Коментар

Св. месо, сланина, соев пр. колаген, фибри, кис. рег., е262, е331, Антиокс, е300, е301, сол, подправки. - това е съдържанието на най-хубавите фирмени кюфтета, на които сме попадали до сега.. Някой да гадае какво означават всички тези неща.. Аз разбирам само - свинското месо, сланината, солта, подправките.. Другото

Десо, ако това на етикета е вярно, значи си попаднал на истински кюфтета.
              кис. регулатор е 262и е 331 (натриев ацетат и натриев цитрат ) образуват pH буфер в месната заготовка и позволяват съхранение в охладено състояние до 6 дни, без развитие на нежелана микрофлора (трайност).
              Е 300 и е 301 са аскорбинова киселина (вит С ) и натриев аскорбат ( натриева сол на вит С ), двете в комбинация отговарят за цветозадържането на продукта. Мускулният белтък миоглубин (червен на цвят ) при окисление се изменя в метмиоглубин (кафяво-сив цвят ), аскорбиновата киселина предпазва белтъка от окисление и придава по естествен път червен цвят на млените меса.
              Що се отнася до соевия протеин, колагена и фибрите те също имат своето значение в продукта, най-вече за запазване на сочността и обема след опичане (предотвратяват свиването ).
              И едно малко уточнение за цената соя за влагане в месопреработката е в пъти по-висока от 35 ст.
              Nissan Patrol 2008
              Mercedes c220 cdi 2006
              Mercedes cls350 cdi 2013
              Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Зависи кой я прави.
                95% от селската скоросмъртница е извън всякакви норми за метилов спирт, висши алкохоли, етилацетат и други неприятности, каквато никакъв цар Киро не може да забърка. Спрямо нея, спиртът от нефтохима е къде по-малка беда.
                Питам, щото имам информация за два завода, от големите, дето не искат грозде..
                Единия: За кво ми е тва грозде, знайш ли къв хубав и евтин спирт взимам..
                Другия: По данни на съученик, работещ в съответния: Единствена ракия, която правим от грозде е ***, всичко друго е спирт..
                Нали, тва, заводи, технолози и пр..

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                .. При възрастен мъж това може да доведе до появата на масни депа, женски цицки и т.н. хубавини. При децата обаче това може да доведе до много по-сериозни хормонални проблеми!
                Като цяло бих препоръчал соята да се избягва ( особено при момчета до 16-20 години ).
                Ай стига бе!?
                Ми аз от 14 годишен пердаша кебапи и кифтета..Иначе като цяло, кюсе съм си.. Брадата още никва я няма и добре че..Естествено окосмяването не е най-важния проблем, пък и да го има, има си и методи за отстраняване..

Коментар

Re: Химията която ядем (не маргарин)

Колеги защо обръщате хубавата пържола в здравословно и еко, а кренвиршите в нормално хранене.

За ракията Ясен е прав

От 60 години учат българина че няма значение какво яде.
                  За съжаление са го научили, аз само не схващам идеята - няма значение какъв боклук ям аз, но, ако става въпрос за джипа се замислям какво гориво и масълце сипвам и дали е качествено за да не се счупи моторетката. А когато се счупи вашата моторетка и се наложи да сте на диета - е тогава се замисляме - лошото е, че тук основен ремонт не помага.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Темата явно е в моя чест.......
                    ....
                    .....От 60 години учат българина че няма значение какво яде........

....Ако си склонен да плащаш повече.........

.....Тъй че производителите са прави - произвеждат каквото се търси. .........

.....Прочее, то мляко от 28 стотинки и сега няма.......

.....Ама ако си мислиш, че бабиното прасе, изпечено на скара е по-полезно за здравето - ъъъ.......

.....Общата ми мисъл е, че ако някой е дебел, болнав, патологично мързелив или изобщо смотан, обикновено си е виновен сам.
                    Ще опитам подред.

Не е в твоя чест, а разчитам, че понеже назнайваш доста неща да споделиш каквото знаеш за мое и всеобщо ограмотяване.

Не от 60 а само от 20 години. Преди 90та нещата по магазините бяха почти натурални, просто защото системата не позволяваше друго-вноса на терикатлъци беше труден.

Вярвай ми склонен съм да плашам каквото ми поискат. Ако беше за мен не бих се впечатлил толкова. Проблема е, че децата ми ядът тия боклуци.
                    Това и във връзка с пъпките на Дроба.
                    Дробе, думичката "Еко" съм я турнал в скоби. Мен тази дума ме дразни. Обикновенно стои само върху ментета.
                    Когато проимаш дъщеря, ще спреш да се драпаш по пъпките.
                    Моята това лято издъни един полупрофесионален батут, ходи на карате, кара водни ски, плува до посиняване на джуките, и изтърка 1 кат гуми на колелото. Въпреки всичко има сланинки на корема.

Производителите наистина са прави. Нека произвеждат и продават каквото искат. На мен ми е достатъчно да имам правото да знам какво ТОЧНО купувам.
                    Липсата на тази информация ми е проблема.

Не мляко а кибапчета. И да, има в Лидл. 28ст брой по 5 в опаковка, печени.

Абсолютно съм убеден, че бабиното прасе печено на скара е по полезно от печеното на скара, тъпканото с анаболи прасе от метро. Също съм убеден, че бабините кокошки са далееееч, далеч по-полезни от щастливите пилета на Градус.

Аз съм дебел, мързелив и смотан за което сам съм си виновен. Каква е вината на децата ми, та съм принуден да ги храня с неща които не са годна човешка храна.
                    Искам поне да знам кое какво е. ..Но гарантирано.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Трудно, много трудно може да се контролира пазара на храни в момента.. Внасят се едни красиви и прекрасни неща, които, докато не ги пробваш, няма как да разбереш, че са пълен боклук..
                      Много ядове берем/в ресторанта/ с доставчици и складове.. Ново, по евтино/длъжни сме да пробваме защото през годините имаше моменти, когато уцелваме на нещо наистина евтино и добро/, купуваме и после целия кашон или касетка отива в кофата за смет.. Има храни, които и 74 килограмовия ми, вечно гладен, ротвайлер само подушва и бяга.. И сега идва зима.. Започва сагата с гръцките и турски домати, краставици, гумени, безвкусни, с жили и прочие...
                      Ама като се замисля.. Не ни е толкова много натровен пазара от кофти храни.. Давам англията за пример, че там ми се е случвало да пазаря разни продукти за да задоволя вкуса на бъдещата тъща.. Ами не се получава!!!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Дробе, думичката "Еко" съм я турнал в скоби. Мен тази дума ме дразни. Обикновенно стои само върху ментета.
                        Когато проимаш дъщеря, ще спреш да се драпаш по пъпките.
                        Имам дъщеря на 4 и от 4 годишен нямам пъпки. Пъпките трябваше да олицетворяват всичко останало, което дразни хората, докато скучаят.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

E аз по-дебели, болни и дългоживеещи от най-напредничавите не съм виждал. И по-космати, па ако щеш и окръглени. Но умеят да си пестят времето и да изкарват.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            Имам дъщеря на 4 и от 4 годишен нямам пъпки. Пъпките трябваше да олицетворяват всичко останало, което дразни хората, докато скучаят.
                            Да ти е жива и здрава. Почвай да се ограмотяваш.
                            Разбрах ти съвсем точно мохабета с пъпките. Мене не ме дразни. По-лошо. В истерия изпадам, защото се налага да уча ще една наука за да се спасявам. Прочети за Макдоналдс и защо го забраниха тук-там в Европа и ще ме разбереш.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Четох за кока с кола.. Дали е вярно?

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                                Да ти е жива и здрава. Почвай да се ограмотяваш.
                                Разбрах ти съвсем точно мохабета с пъпките. Мене не ме дразни. По-лошо. В истерия изпадам, защото се налага да уча ще една наука за да се спасявам. Прочети за Макдоналдс и защо го забраниха тук-там в Европа и ще ме разбереш.
                                Чета постоянно но започна да ми писва, че от тва четене взе да ми се отяжда а тая работа хич ми нехаресва Вече умишлено избягвам подобни филми и статии. Не с идеята, че ако не знам ще е по-полезно а с ясната идея, че полезно няма.
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X