При мен за 10 дни е още сурово мезето.Най-вероятно от влажността.Днес отрязах и е цялото червено.
Месото е врат.Смятам да го сложа в хладилника,ако някой има по-добра идея да каже.
Grand Cherokee WJ
Dodge Caliber
E 430 4-matic-T(S210)
GLK
При мен за 10 дни е още сурово мезето.Най-вероятно от влажността.Днес отрязах и е цялото червено.
Месото е врат.Смятам да го сложа в хладилника,ако някой има по-добра идея да каже.
Добре де, чета и не спирам да се чудя. От какъв зор слагате такива неща в домашно приготвените суджуци ( стартенри култури, нИтрИтна сол ) и подобни простотии. Ако искате да ядете химикали купете си суджук от магазина. Цялата идея да си приготвяте нещо в къщи е да е чисто от стабилизатори, боя, лай*а и т.н. Едно време не е имало нищо друго освен обикновенна сол. Това е българската традиция, спазвайте я и ще имате прекрасен и чист продукт.
Добре де, чета и не спирам да се чудя. От какъв зор слагате такива неща в домашно приготвените суджуци ( стартенри култури, нИтрИтна сол ) и подобни простотии. Ако искате да ядете химикали купете си суджук от магазина. Цялата идея да си приготвяте нещо в къщи е да е чисто от стабилизатори, боя, лай*а и т.н. Едно време не е имало нищо друго освен обикновенна сол. Това е българската традиция, спазвайте я и ще имате прекрасен и чист продукт.
Всеки сам си решава.Аз знам какво и колко съм сложил и какво месо съм ползвал. Търся повтаряем резултат.Интересно ми е . Считам, че продукта който се получава няма абсолютно нищо общо с този от магазина. Само за пример нитрит се съдържа и в магданоза. Фосфати има в месото в първите часове след клането на животното. Важното е да се спазват технологията и пропорциите.
Помоооощ! Като човек от 21 век и аз си купих ел.машинка за мелене на месо 1800 вата и...греда. Днес реших да напълня 4 кг. кайма с всички подробности като подправки, сол и т.н и не стана. Първо изобщо не върви през фунията, в следствие на което каймата стана на каша. Второ като сложа каймата във мястото за пълнене на машината, се получава въздушна възглавница, прави "пуф" и пълни червата с въздух. И трето с коя (м@мка му и прасе) решетка или без решетка се пълни кайма в черва с такава машинка? За 4 часа 4 килограма, като остана сигурно 1 кг ненапълнен. И последно, Любо как ги връзваш тия суджуци, че не се вижда възел в краищата? Благодаря предварително, ако някой ми посочи грешките. Иначе минавам пак на ръчната машинка.
Помоооощ! Като човек от 21 век и аз си купих ел.машинка за мелене на месо 1800 вата и...греда. Днес реших да напълня 4 кг. кайма с всички подробности като подправки, сол и т.н и не стана. Първо изобщо не върви през фунията, в следствие на което каймата стана на каша. Второ като сложа каймата във мястото за пълнене на машината, се получава въздушна възглавница, прави "пуф" и пълни червата с въздух. И трето с коя (м@мка му и прасе) решетка или без решетка се пълни кайма в черва с такава машинка? За 4 часа 4 килограма, като остана сигурно 1 кг ненапълнен. И последно, Любо как ги връзваш тия суджуци, че не се вижда възел в краищата? Благодаря предварително, ако някой ми посочи грешките. Иначе минавам пак на ръчната машинка.
Помоооощ! Като човек от 21 век и аз си купих ел.машинка за мелене на месо 1800 вата и...греда. Днес реших да напълня 4 кг. кайма с всички подробности като подправки, сол и т.н и не стана. Първо изобщо не върви през фунията, в следствие на което каймата стана на каша. Второ като сложа каймата във мястото за пълнене на машината, се получава въздушна възглавница, прави "пуф" и пълни червата с въздух. И трето с коя (м@мка му и прасе) решетка или без решетка се пълни кайма в черва с такава машинка? За 4 часа 4 килограма, като остана сигурно 1 кг ненапълнен. И последно, Любо как ги връзваш тия суджуци, че не се вижда възел в краищата? Благодаря предварително, ако някой ми посочи грешките. Иначе минавам пак на ръчната машинка.
Грешка е да се пълнят суджуци и луканки с електрическа машинка, по-добре е с ръчната, ако нямате пълначка. Откакто си закупих пълначка съм много доволен. Не жалете средства за пълначка. Има доста модели, важните неща са :
да има клапан на буталото за да излиза въздуха.
да е тежка с добра основа.
Да има резервни уплътнения
да се мие лесно
При вертикалните остава доста кайма накрая.
Относно пълненето - червото се нанизва на фунията цялото, края му се изтегля около три см, стиска се с пръсти и се пълни. След като се напълни края му се залепва към наденичката. Не се правят възли и не влиза въздух.
Грешка е да се пълнят суджуци и луканки с електрическа машинка, по-добре е с ръчната, ако нямате пълначка. Откакто си закупих пълначка съм много доволен. Не жалете средства за пълначка. Има доста модели, важните неща са :
да има клапан на буталото за да излиза въздуха.
да е тежка с добра основа.
Да има резервни уплътнения
да се мие лесно
При вертикалните остава доста кайма накрая.
Относно пълненето - червото се нанизва на фунията цялото, края му се изтегля около три см, стиска се с пръсти и се пълни. След като се напълни края му се залепва към наденичката. Не се правят възли и не влиза въздух.
Колега, може ли предложение за хубава пълначка. Може и на лично, че да не се сметне за реклама
Коментар