Колеги сдобих се с ето тази хлебопекарна
Ще съм много благодарен ако някой от Вас сподели ръководство за употреба и рецепти за хляба по програмите и.
 Най-важното съм забравил
. Хлебоперната е мулинекс ов-2000 - може да прави хляб 500гр, 750гр и 1кг хляб. Рецептата е за 750 грама хляб.За всичките тези години съм разбрал, че основните съставки на хляба са брашно и мая. Прави ми впечатление, че повечето тук ползват суха мая и веднага ще ви кажа че това е една от основните грешки. Най-добрата мая е живата. Ако се активира предварително е достатъчно 1/4 от кубчето, но аз слагам 1/3 без да се занимавам чак толкова с хляба. Другият важен елемент е брашното. Както каза колегата по горе с брашното тип 450 на мелинвест е 50:50, със софиямел е 70:30, а със брашната с марка хорека от метро (тип 00 или за пица) резултата е 95:5. Пробвал съм и много други брашна, но резултата е плачевен при повечето. Както не веднъж съм казвал на българските стоки им липсва повторяемост на резултата. Разликите между 2 партиди са толкова големи, че все едно са произведени от друг производител в друга държава 
, но това е друга тема.Ето и рецептата:1 кокоше или 2 фазански, или 4 пъдпъдъчи яйца250мл. вода3ч.л. захар1,5ч.л. сол465гр. брашно1/3 кубче маядобавки пожелание, които винаги слагам в машината са сусам(винаги имам) и слънчогледово семе(белено, сурово, когато имам)без яйцето водата е 275гр, но точно в него е истината. На първа програма(обикновен хляб) хляба се рони повече за това го правя на трета програма (френски хляб).Добър апетит. 
. Хлебоперната е мулинекс ов-2000 - може да прави хляб 500гр, 750гр и 1кг хляб. Рецептата е за 750 грама хляб.За всичките тези години съм разбрал, че основните съставки на хляба са брашно и мая. Прави ми впечатление, че повечето тук ползват суха мая и веднага ще ви кажа че това е една от основните грешки. Най-добрата мая е живата. Ако се активира предварително е достатъчно 1/4 от кубчето, но аз слагам 1/3 без да се занимавам чак толкова с хляба. Другият важен елемент е брашното. Както каза колегата по горе с брашното тип 450 на мелинвест е 50:50, със софиямел е 70:30, а със брашната с марка хорека от метро (тип 00 или за пица) резултата е 95:5. Пробвал съм и много други брашна, но резултата е плачевен при повечето. Както не веднъж съм казвал на българските стоки им липсва повторяемост на резултата. Разликите между 2 партиди са толкова големи, че все едно са произведени от друг производител в друга държава 
, но това е друга тема.Ето и рецептата:1 кокоше или 2 фазански, или 4 пъдпъдъчи яйца250мл. вода3ч.л. захар1,5ч.л. сол465гр. брашно1/3 кубче маядобавки пожелание, които винаги слагам в машината са сусам(винаги имам) и слънчогледово семе(белено, сурово, когато имам)без яйцето водата е 275гр, но точно в него е истината. На първа програма(обикновен хляб) хляба се рони повече за това го правя на трета програма (френски хляб).Добър апетит. 
					В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Остави коментар: