От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
До сега не снимаш хляба нарязан. Почвам да подозирам, че ти е китайски - с хубава опакова.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Днешния продукт - 60% пълнозърнесто и 40% бяло брашно:
Споменах, че съм се набутал с 3 пакета кофти бяло брашно - слагам по 2/3-ти от него и една трета от Топазмел, за да го пробутам през хлебопекарната. Ако беше истинско бялото брашно, хлебчето щеше почти сигурно да удари в стъклото.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
Друго дето се сещам че може да е увредило рецептата е ако продуктите са сложени в машината по погрешен ред. Едни машини искат първо вода, а брашното отгоре. Други искат първо брашното, а водата отгоре. :
Не съм забелязал такава закономерност,правил съм дипломна работа по пруфери,това са именно устройства за междинна ферментация на тестото...бил съм едно лято в хлебозавода в Пловдив.Незнам да има последователност при машинната обработка,дори е неприемливо да има такава,единствените магии се правят в пруфера,но такива условия в домашни условия са почти невъзможни.
Ако месиш на ръка или с отложен старт,е друго
При отложения старт задължително ползвам суха мая,която слагам най отгоре на сухо.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнениеПичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Добър резултат се получава и със маслини,но съм забелязал че хлябът става по сбит.Стафиди и слънчоглед също е Ок.
Много ми допада мляко ,не печени бадеми и стафиди.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение300 мл.вода е ужасно много на 400-500 гр.брашно
Друго дето се сещам че може да е увредило рецептата е ако продуктите са сложени в машината по погрешен ред. Едни машини искат първо вода, а брашното отгоре. Други искат първо брашното, а водата отгоре.
Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнениеПродължаваме с експериментите. Хляба с мляко, като вкус различава ли се с нещо особено?
Ако ти на вълна експерименти, пробвай към обикновена рецепта да добавиш една настъргана (или нарязана мноооого наситно) глава лук
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнениеПичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Пичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
След като счупихме две лидълски хлебопекарни,след доста натоварена употреба,третата,която ни дадоха (гаранционно) веднага замина в ОЛХ....айде нема нужда по един 'леб на ядене....
P.S Пробвали сме всякакви рецепти,много вкусен хляб се прави.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеДа, ама ако трябва да добавиш вода, започва едно пръскане ...
П.П. Излъгах - отварям и в началото на месенето, за да сваля остатъците от стените на казанчето, та хлебчето да не прилича на това, което е сътворил Борето - все едно е търкаляно в брашно след изваждането му. Обикновено получавам ето такъв краен продукт:
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
С ваша помощ го докарахме до някъде.
Продължаваме с експериментите. Хляба с мляко, като вкус различава ли се с нещо особено?
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеАз не меря нищо,отсипвам половин пакет брашно,и добавям нещата на око,докато ми хареса топката която се образува
Остави коментар:
-
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Аз не меря нищо,отсипвам половин пакет брашно,и добавям нещата на око,докато ми хареса топката която се образува
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
300 мл.вода е ужасно много на 400-500 гр.брашно
Това със 180-200 мл.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Остави коментар: