Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Може ли да дадете сериозен довод срещу каишките,защото не съм чувал да са вредни.Относно опасноста да се изяде каишката-не знам, моята хубавица 2 пъти успя да я свали ама не я е яла.В тази връзка ако от каишката може да се отрови каква е разликата с капките-те се разпространяват чрез мазнините по цялата кожа а кучетата не е като да не се ближат където докачат, та мисля не са по-полезни.Не знам, ако наистина са опасни каишките ще я махам ама искам да се убедя.
    Николай Папазов

Коментар

И най-накрая да задам един въпрос по темата - Гранули (Акана) как е по-добре - сухи или накиснати?
      Забелязах че мойто предния ден едва изяде нормата за деня ..мине хрусне по малко и отнася нанякъде. Понякога се позастоява и изяжда малко повече. (аз затова и му ги оставих да яде когато иска, а не на режим). Предния ден както беше на двора повърна добре наквасени гранули които се зае ентусиазирано да си ги яде пак и като се опитах да го махна определено започна да се опъва и да набива бързо (за опит му махах сухите докато яде и не роптае).
      Днес му накисках едната част от дозата .. за сравнение и ги яде повече.
      Та .. гранулите накиснати или не според личния ви опит? И колко вода колко гранули?

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
        И най-накрая да задам един въпрос по темата - Гранули (Акана) как е по-добре - сухи или накиснати? ...
        Аз ги давам сухи. Нашият до скоро направо ги вдишваше. Едва напоследък взе да дъвче по малко.

Иначе гранулите може и да се навлажняват леко преди да му дадеш, ако така ги яде повече. Колко вода ще си установиш опитно. Рецепта няма. Но имай предвид, че не се препоръчва намокрените гранули да престояват по-дълго, тъй като по този начин е по-лесно по тях да се развият разни бактерии. Храните на този производител са без консерванти.

Обикновено не се препоръчва храната да се оставя да стои цял ден в купата. Слагаш и след 15-20 минути прибираш. Кой ял - ял. Нашият по едно време беше взел да прави фасони и да се мотае с яденето. Като остана един ден и половина без ядене (защото трябваше да му се прави операция и преди упойка не е добре да се храни, а след операцията също не му дават) да видиш как му се поднови апетита ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          да видиш как му се поднови апетита ...

То и при хората е така (сития е капризен и не му се яде).
          Хванах другия чалъм-много здрави разходки и като се приберем (след кратка почивка),такъв апетит И се отваря, (Сара е на 2.5 години)че един цял пакет (фенер,шиики,крила) не И стига. Гранулите при нас са за "десерт"(но вече сме големи).
          Колкото повече "обич" се отдава,толкова повече се връща!
          - Радвам се заедно с Вас на малките сладури!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
            Може ли да дадете сериозен довод срещу каишките,защото не съм чувал да са вредни.Относно опасноста да се изяде каишката-не знам, моята хубавица 2 пъти успя да я свали ама не я е яла.В тази връзка ако от каишката може да се отрови каква е разликата с капките-те се разпространяват чрез мазнините по цялата кожа а кучетата не е като да не се ближат където докачат, та мисля не са по-полезни.Не знам, ако наистина са опасни каишките ще я махам ама искам да се убедя.
            Каишките, особено при по-дребните породи често предизвикват повръщане, сънливост, отпадналост..
            Капките се слагат по дължината на гърба, където кучето не може да се оближе..
            А, че дъвчат каквото им падне е факт.
            Бъстър беше глътнал парче тухла, с размерите на орех и едвам го спасих, та не е проблем и каишката да сдъвче, стига да реши..

Коментар

Има разлика в начина на попадане на активното вещество на противопаразитните препарати. Едно е да го глътне,чрез храносмилателната система, и то цялото,а съвсем друго е през кожата да се абсорбира. Влияе на нервната им система,стават дезеориентирани,виждал съм как не може да си познае стопаните,залитат и последната фаза е да получат мозъчен отток и да си заминат. Общо взето си е все едно да се отрови. Що се отнася до гранулите,както го научите в тая възраст,така ще го карате и за напред. За това е важно да се изгради режим,за да няма после проблеми и с храна и пр. И да не иска да яде нищо няма да му стане. Ден,два и ще прояде. По-добре е гранулите да са сухи и да седят не повече от 10 мин в чинията. Не яде ли прибира се до следващото хранене,като през останалото време не се дават всякви др. боклуци... бисквитки,кренвирши и остатъци от масата

Коментар

Виждал съм куче дребна порода да изяде килтикс каишка , след което единствената последица беше че собственика се оръси за още една.Разбира се твоето куче е доста малко още.Накапвай спот он форми-фронтлайн, адвантикс...

Коментар

Ако каишката е поставена правилно, т.е. достатъчно стегнато, кучето много трудно може да си я свали (точно както не би трябвало да си свали нашийника - т.е. говорим за породи, на които се слага обикновен нашийник. Тези с по-малки глави и по-дебели вратове очевидно ще си я свалят по-лесно, също като нашийника). Иначе и от мен един глас за Адвантикс и Скалибор пред другите видове капки и каишки, защото 1) отблъскват кърлежите, преди да са се забили в кучето, 2) предпазват и от комари, което е адски важно заради опасността от дирофилария, както и от пясъчни мухи (заради лайшманиозата).
                  За гранулите - на много гранули изрично пише да се дават сухи, вкл. заради зъбите на кучето, могат да се накисват малко по изключение (за здраво куче) само докато посвикне с тях. Сигурно е писано на предните страници, но пак да добавя, че при по-качествените гранули не бива да се дават добавки от калций, витамини и пр., защото си съдържат всичко необходимо, а прекаляването с тези в-ва също не е полезно за кутрето.
                  Абсолютно подкрепям горните мнения, че храната не бива да се оставя на разположение през целия ден. И още нещо много важно: кучето не бива да се движи активно 1-2 часа след хранене - това рязко увеличава риска от обръщане на стомаха, което най-често завършва фатално!

Коментар

Аз ги давам сухи. Нашият до скоро направо ги вдишваше. Едва напоследък взе да дъвче по малко.

Иначе гранулите може и да се навлажняват леко преди да му дадеш, ако така ги яде повече. Колко вода ще си установиш опитно. Рецепта няма. Но имай предвид, че не се препоръчва намокрените гранули да престояват по-дълго, тъй като по този начин е по-лесно по тях да се развият разни бактерии. Храните на този производител са без консерванти.

Обикновено не се препоръчва храната да се оставя да стои цял ден в купата. Слагаш и след 15-20 минути прибираш. Кой ял - ял. Нашият по едно време беше взел да прави фасони и да се мотае с яденето. Като остана един ден и половина без ядене (защото трябваше да му се прави операция и преди упойка не е добре да се храни, а след операцията също не му дават) да видиш как му се поднови апетита ...
                    И моето е като прахосмукачка, направо ги гълта, доста малко дъвче.
                    Иначе аз му ги разкисвам с 250-300 милилитра вода и ги чакам 15-20 минути да се разкиснат. Обаче му киснах само стартера, защото новите гранули не иска да ги яде накиснати.
                    Онзи ден му дадох малко пица, защото ме гледаше жално докато ям. Това беше най-голямата ми грешка- не ме остави на мира.
                    Сварихме му и една лопатка, за да си чеше зъбите на нея.
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
                      .... Иначе и от мен един глас за Адвантикс и Скалибор пред другите видове капки и каишки, ....
                      И аз използвам Адвантикс на капки и върши работа срещу бълхи и кърлежи, за разлика от Фронтлайн. Но от комарите няма спасение. Хапят го страшно.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        ... Но от комарите няма спасение. Хапят го страшно.
                        И тук иде въпросът: Какво правим за превенция на дирофиларията???
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-06-18, 08:36.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Лично аз нищо (даже и свещички не паля). Консултирал съм се с ветеринар и заключението ми е, че няма спасение. Според доктора има медикаменти, но те не са ваксина. Ако кучето вече е заразено и развило заболяването, след приема на медикаментите червеят умира и или остава в сърцето и си гние там (със съответните последствия), или тръгва по артериите и предизвиква запушване някъде. Последствията са същите. Единствената надежда е в добрата имунна система да не допусне развитие на болестта.
                          П.П. На един съсед кучето му умря от това както си е тичало преди една-две години. Беше много хубав и дружелюбен Голдън ритривър.
                          П.П.П. Т.е. правя нещо.... Сравнително редовно (през 2-3 месеца) давам таблетки за вътрешно обезпаразитяване. Не знам дали помагат срещу тая болест обаче. Пак според доктора, по-опасните места са към южната ни граница, но като гледам гърците и турците не са останали без кучета, та вероятно риска от заразяване не е особено голям.
                          Последно редактирано от kuzdov; 29-04-14, 22:25.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Лично аз нищо (даже и свещички не паля). Консултирал съм се с ветеринар и заключението ми е, че няма спасение. Според доктора има медикаменти, но те не са ваксина. Ако кучето вече е заразено и развило заболяването, след приема на медикаментите червеят умира и или остава в сърцето и си гние там (със съответните последствия), или тръгва по артериите и предизвиква запушване някъде. Последствията са същите. ...
                            То за това се препоръчва преди медикаментите да се направи изследване, за да не би вече да е заразено. Ако не е - препоръчват ивермектин инжекция 1 път месечно през комареното време.

Ама тия лекарства и те си имат странични ефекти, та човек се чуди ...
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-06-18, 08:41.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз затова гледам да не се престаравам с химията. Какъвто му е късмета. Да не би някой в Африка да им бие инжекции всеки месец, пък там не е като да няма зарази. А кучета все още си има. Цялата работа с тия болести е като с грипните ваксини - насаждане на страх за да се продават боклуците на фармацевтичните компании.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

То за това се препоръчва преди медикаментите да се направи изследване, за да ме би вече да е заразено. Ако не е - препоръчват ивермектин инжекция 1 път месечно през комареното време.

Ама тия лекарства и те си имат странични ефекти, та човек се чуди ...
                                адвантикса трябва да пази и от комари. Ако не пази от тях,значи и с др.неща ще имаш проблем,тала че пробвай друга активна съставка.
                                Чавдар не разбрах само,като знае отговора за дирофиларията,що пита и сам си отговаря ама карай :d
                                Вместо ивермектин,който е супер,след теста може да се сложи адвокейт. Но се прави след края на сезона. Слагайте капки,че има много случаи вече на болни кучета. Няма кво да се чудите нищо вредно няма.Ивермектина се дава по схема като се тества чувствителността към препарата.ако след първата доза няма проблем се дава спокойно.
                                В испания положението е мн.тежко,а щом дойдоха китайските. калинки ще дойдат и испанските комари

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X