Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безплатно отопление?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Безплатно отопление?

В случая има голяма доза истина.

Коментар

Първоначално публикуван от Piero Преглед на мнение
      Преди две седмици "Хрътките" по БТв показаха един репортаж за инсталацията на Мирчо Табаков за Браун газ. Човека е направил инсталацията за отопление (горелките) и си се топли, ползвайки само електрохимичната реакция при разделяне на водата на О2 и Н2 (Браун газ). По същия начин е сътворил и един браун газ генератор, който стои в багажника на автомобила, и получения газ се подава в горивната система на автомобила. Записал съм предаването и ще се опитам да кача филмчето. Ако човек се разрови, мисля че може да си построи инсталацията.
      Да кажеш, че не сме обсъдили брауновия газ, таблетките за икономия на бензин и другите шарлатании от тая група тука, ...
      а то все излезе такава тема а после аз трябва да укротявам най-буйните.

Коментар

"Безплатната" енергия на земята май е само една - Слънцето. От няколко Милиарда години (казват) изхвърля такова Умопомрачително количество енергия в пространството, че ни е улавяики (чрез всичко зелено) милиардна част от нея Живеем
        Въпроса е на технология за по-ефективното и улавяне. Май там не сме много напреднали, но гледам че Германия вече Изглежда по-различно от преди няколко години, ВСИЧКИ покриви са Черни от Слънчевите колектори (просто почти няма вече червени керемидки къде да видиш). Дървата, Въглищата, Петрола, че и Газ-та са консервирана слънчева енергия, която ние с лека ръка ползвам - Хиляди години изгорени за един час

Коментар

Това, което видях с горелките за отоплението ми изглежда достоверно. Чак пък да е шарлатания...Някой от съфорумците да е опитвал да сътвори такава инсталация?

Коментар

В случая има голяма доза истина.
            Редно е да се убедиш лично, преди да убеждаваш и нас. Това, дали и колко достоверно изглежда по ТВ, няма да го обсъждам. Да кажем, че многократно съм наблюдавал кацането на извънземни по същата медия...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Това, което видях с горелките за отоплението ми изглежда достоверно. Чак пък да е шарлатания...Някой от съфорумците да е опитвал да сътвори такава инсталация?
              Аз! Но вместо ток използвам боб . Жената като го вари не сменя водата. После като е време да изпусна газта отварям прозорците. Двигателя засмуква от изпуснатата газ и се получава икономия от 14%. Мощноста се вдига с около 10 конски сили. Проблема е, че жената не иска да се вози по този супер икономичен начин. Явно е глезла- носа и е по важен от икономията.
              Еххх, тежки времена, няма угодия!

Извинявам се за лиричното отклонение, но не се стърпях. Явно никога няма да се откажат да търсят перпетомобиле.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                "Безплатната" енергия на земята май е само една - Слънцето. От няколко Милиарда години (казват) изхвърля такова Умопомрачително количество енергия в пространството, че ни е улавяики (чрез всичко зелено) милиардна част от нея Живеем
                Въпроса е на технология за по-ефективното и улавяне. Май там не сме много напреднали, но гледам че Германия вече Изглежда по-различно от преди няколко години, ВСИЧКИ покриви са Черни от Слънчевите колектори (просто почти няма вече червени керемидки къде да видиш). Дървата, Въглищата, Петрола, че и Газ-та са консервирана слънчева енергия, която ние с лека ръка ползвам - Хиляди години изгорени за един час
                Чудил съм се защо в крайна сметка листата на растенията са преобладаващо зелени а не черни? Милиарди години еволюция и никакво вдяване, че черното е по-ефективно! Или нещо им куца на нашите глави?

В това отношение май най-тарикати ще излязат мечките. Цяло лято лапат здраво и дебелеят на воля , зимъска /когато сняг забръска/ дремят на спокойствие и напролет се събуждат отслабнали. Аз така го виждам най-розово бъдещето.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Чудил съм се защо в крайна сметка листата на растенията са преобладаващо зелени а не черни? Милиарди години еволюция и никакво вдяване, че черното е по-ефективно! Или нещо им куца на нашите глави?
                  Черното е по-ефективно, ако искаш всичко да събереш, но не и да го преработваш. А нашего брата дрво и трева иска не само да се грее, но и да изработва хранителни вещества с тази светлина, затова се намесват едни инженерни ограничения. Например, че наличният синтезен апарат може да изработи краен брой багрила, които да служат за антенни комплекси и катализатори, а за обслужването на техния продукт (електрони с определена енергия) има също така краен брой налични ензими, коензими и субстрати. После се намесват едни пазарни ограничения - то лесно ще възникне някъде примерно оранжево или виолетово фотосинтезно багрило (не е чак толкова сложно и даже тук-там възниква), което теоретично да е по-ефективно. Но, докато се нагодят след него всичките ензимни чудеса (това не става за едно поколение), новаторът ще е изгубил конкуренцията с традиционните зелени, които са имали милиарди години да задобряват в използването на хлорофила.

Въпросният хлорофил просто е имал късмета задачата да му е реално сложна, да възникне пръв и да няма дълго време никаква конкуренция. Абе, като Windows.

Коментар

А тоя път ще се вържа по-трудно. Дай да си стиснем ръцете на отговора - " Не знаем още!". Като съм изгледал само филмчетата на дедо Дейвид Атънбъро за растенията и взаймоотношенията им помежду си и с животинките наоколо - свят ми се извива до какви хитростии са достигнали в борбата за оцеляване и територия. Някак не се връзва хипотезата , че още не са се усетили. Другаде е заровено кучето. Или не съм те доразбрал евентуално нещо или поради някаква си причина зелената част от спектъра я ползват за нещо си друго та не я поглъщат. Във всеки случай за дългосрочно складиране на слънчева енергия аз не мога да измисля по ефикасен начин от растенията. Та ако се върнем на отоплението цикъла според мен е такъв - смяташ енергийната си нужда , смяташ прираста на декар гора, приравняваш, купуваш получените Х броя декари гора, ежегодно береш прираста и цикъла е затворен. Ама това в един идеален математически свят.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Обяснението си е точно това. Задачата, да преобразуваш светлина в химическа енергия си е сложна и не е чудно, че досега са намерени много малко решения. Това, че не поглъщат зелената част от спектъра значи само едно - че не я и използват.

Всъщност, ИМА живинки, които с малко условности можем да наречем растения (защото усвояват светлина, а иначе се част от тях са гордо наречени червени и кафяви водорасли) и които са червени, кафяви, та и почти черни. Всички те, без изключение, притежават хлорофил + допълнително багрило, което поглъща светлината, която хлорофилът не успява. Но да не си помислите, че вършат нещо сами - предават енергията на хлорофила, като флуоресцират в познати на хлорофила цветове. Тоя фокус не блести с ефективност и единственото предимство, което дава, е да се усвоява светлината, която другите не могат (зелената). Тези твари живеят на дълбочини, където друга светлина не достига и даже тази ниска ефективност е конкурентоспособна.

Признавам, че и за мен беше разочароващо да го разбера. Огромно разнообразие от растителен свят - и само три, при това силно родствени, пигмента, които вършат работата. Хлорофил a, b и c. Толкова.

А за да е още по-гадна картинката, всичкият по-едър растителен свят притежава хлоропласти (т.е. клетъчните органели, които фотосинтезират), произлезли само от една недоизядена фотосинтезираща бактерийка. Някога, някъде, някой гладен едноклетъчен глътнал някаква зелена-зелена бактерийка, но пропуснал да я разгради. Тя останала в него - почнала да го храни, да му осигурява кислород, да употребява част от продуктите от неговата жизнена дейност, да се размножава вътре в него и след някое и друго поколение изгубили самостоятелност. Този "съюз" (паразитизъм, прерастнал в симбиоза) бил толкова продуктивен, че е дал началото на почти всичката растителност (и съвсем всичката сухоземна), която днес познаваме. И тук никакво разнообразие.

Коментар

Хм. Сега виждам темата.

Ето едно решение, което видях в Индия:

Доста икономично е при техните условия - горите в северната част на страната са голям дефицит. Дърва за горене няма!
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas
                          Хм. Сега виждам темата.

Ето едно решение, което видях в Индия:

Доста икономично е при техните условия - горите в северната част на страната са голям дефицит. Дърва за горене няма!
                          Това да не е говежди тор плюс други растителни отпадъци?
                          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                          0878 79 20 61 Борис

Коментар

само говежди тор.

Коментар

Точно така. Само тор. Било много ефективно за горене. Такива камари имаше на много места в северна Индия. Не знам на юг как е, т.к. там все пак има повече гори. На север дървесината е дефицитна.
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Ходих една зима при дядо лека му прьст. Взе той магарето на сьседа и гас в изоставен краварник на края на селото (Малорад-Бяло Слатинско). Напьлнихме каруцата с изсьхнал тор от пода и гас обратно.
                                1.Миризма има, но не е силна, като се топлихме на печка от сорта "циганска любов".
                                2.Вие ще ги горите в котле. Пушека бяга през комина, а плочките тор не миришат (поради липсата на влага).
                                3.За калорийността не знам, но беше топло и сьвсем БЕЗ ПАРИ.
                                Следствие:
                                Идеята за метана в домашни условия- златна
                                При липса на свежа суровина за газа използваш локалното парно на тор(без пари), пелети, аванта дрьвца, помагаш си и с вьглища.
                                Комбинираш 2-3 варианта (ако имаш вьзможнст) и използваш това което е по-евтино на момента.
                                За мен това е изхода на днешни дни
                                HONDA XL650

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X