Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безплатно отопление?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Безплатно отопление?

Volk, та това си е направо борба за оцеляване, такъв наряд като на параджията не съм виждал, няма ли да са поне двама, с възможност поне за кафепауза или бърза дрямка в тъмния период, защото това май си е изключително отговорна работа...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ

HONDA DOMINATOR 650NX

Коментар

До: Безплатно отопление?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Явно не съм разбрал правилно!

Значи не говорим за метан инсталация, а за директно изгаряне на фъшкии?

Това не го бях мислил, въпреки че съм се чудил, какво поддържа скрития огън в средата на купчината тор?

Ако някой е тествал директно изгаряне на оборски кравешки тор, в котел за твърдо, ще е интересно!
      В средата на купчината тор протичат биохимични процеси предизвикани от разграждането на органиката посредством термофилни бактерии, най-общо казано фазите на компостиране са две мезофилна 20-33 градуса и термофилна до 65 градуса при което загиват всички патогенни микроорганизми.Торът "прегаря" и след намляване на температурата е готов за влагане в почвата, като е напълно безопасен за нея.Повече по темата писах в една друга тема свързана с компостирането.

ПС// Също така можеш да изградиш термопомпена инсталация, като тръбите за нея периодично ги покриваш с тор с оглед използването на енергията.
      Последно редактирано от Стефан ШОПОВ; 22-05-10, 12:45. Причина: Post Scripum

Коментар

От: До: Безплатно отопление?

Термопомпи! Това сега е шлагера на безплатното греене. Мисля ,че това е нещо такова . Ако разбирасе си спомняте началото на темата. Термопомпа вода вода или вода въздух. Това е въпроса,който ме гложди от известно време.При вода вода трябват и два сондажа по около 30-40 метра. Давайте мнения тези, които имат опит с това.

Коментар

Котела работи перфектно, тръбния път на радиаторите е над 1 километър, водата влиза почти на пара,излиза ледено студена..

Но 1 декар стъклена къща, при - 10 градуса си иска специална доставка от Донбас!

Тия щуротии с метани и фъшкии са само за програмите!

Ако ще се топля с метан, ще трябва да обера всички обори от областта, а за който не знае - оборския тор е скъпа стока, дори се изнася в Македония!

Моята сметка излиза, но поради други фактори...
          Който се пробва с оранжерия и не е в пловдивското поле, ще потъне като пирон!

Не чух мнения за пресовани хартиени отпадъци и дали и те са екологични замърсители, ако не са в "лизензирана фирма"?

...да повдигна темата -при мен котела е монтиран и работи на метан , но търся вариант за смяна на горивото -хартия , дървени отпадъци и др. , горелката също ....
          ,,Ровичкам'' се , но все не намирам нужната информация...
          Последно редактирано от alex_markov; 11-08-11, 09:16.

Коментар

От: Безплатно отопление?

Историята е проста като фасул...

Търся евтин , по възможност безплатен източник на калории, за да подгрявам едно голямо съоръжение...

Тъй като не вярвам в Дядо Коледа, геотермални, вятърно-соларни и виртуални системи за отопление, ми трябва нещо с фосилни калории, по възможност на петролна основа...

Сиромах -човек, жив дявол! Открих тайната на горялото масло!

Открих и друга тайна, че отработеното масло е много търсена стока, поради същите причини!
            Даже нещо повече - доста сервизи за смяна на масло съществуват само за да "източи" по 5 литра скъпоценна течност за "изхвърляне"!

Всеки канал за смяна на масло е нещо като обратна бензиностанция - клиента ти пълни варела , но си плаща за това!

После ти трябва само горелка и котле!

Тъй като вероятно много собственици на сервизи ще се засегнат и вероятно ще кажат:

"Ние го изхвърляме и ако си толкова отворен, ела да вземеш варелите!" им отговарям веднага - " Идвам момчета! Веднага !"

Ако трябва и варели ще ви докарам!
            На прав път си в сервиза дето работех имаше такава ама са малко опасни а и мърляви намери си хубав модел за такова котле иначе греят яко!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Това постигнахме аз и колегата.Няма пушек от комина.Само мараня от топлия възудух.
              http://vbox7.com/user:joe007?p=allvideos
              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
                Термопомпи! Това сега е шлагера на безплатното греене. Мисля ,че това е нещо такова . Ако разбирасе си спомняте началото на темата. Термопомпа вода вода или вода въздух. Това е въпроса,който ме гложди от известно време.При вода вода трябват и два сондажа по около 30-40 метра. Давайте мнения тези, които имат опит с това.
                Сондажи правиш ако термопомпата е открит тип, ако е затворен тип в серпентините циркулира флуид, най-общо казано защото може да бъде фреон или амонячна вода в зависимост от типа на термопомпата - и просто да пренася топлината от земята към дома, на 5 под повърхноста температурата е почти постоянна целогодишно и е евтин източник за добив на топлоенергия.
                Друг проблем е че в България поизмряха специалистите по абсорбционни термопомпи и не се развива технологията, в моя дом единствената термопомпа от този вид е един хладилник "Мраз".
                Предимството им е че не се нуждаят от електроенргия да отопляват/охлаждат.Трябва само топлина.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                  в моя дом единствената термопомпа от този вид е един хладилник "Мраз".
                  Предимството им е че не се нуждаят от електроенргия да отопляват/охлаждат.Трябва само топлина.
                  И как го прави Мраза? Не го ли включваш в контакта?

Коментар

Абсорбционната помпа наистина работи само с топлина, но основното количество топлина трябва да го вкараш с много висока температура - около 100 градуса. Поради което си трябва ток или гориво, а ако ще се ползва ток - компресорните са в пъти по-ефективни, а и безопасни.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      И как го прави Мраза? Не го ли включваш в контакта?
                      Мраза е с електрически нагревател, нагряването може да се осъществява от всякакъв източник.

Коментар

Утре отивам да закупувам абсорционен хладилник на газ. 5-8 грама на час е. Засечено. Вярно-41л. е но прави и лед.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                          Мраза е с електрически нагревател, нагряването може да се осъществява от всякакъв източник.
                          Чак всякакъв не. Трябва ти определена мощност, която да се отдава на определена температура. И после, ефективността на абсорбционната термопомпа рядко стига и 0.40, което леко обезсмисля начинанието - не се оправдава цената на помпата и загубите около нея самата, ако ще я ползваш за отопление.

Отделно колко е капризна за вкарване в режим. Който не е преобръщал 10-ина пъти МРАЗ-а за да заработи, просто е изпуснал едно от десетте най-безсмислени физически упражнения в света.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Отделно колко е капризна за вкарване в режим. Който не е преобръщал 10-ина пъти МРАЗ-а за да заработи, просто е изпуснал едно от десетте най-безсмислени физически упражнения в света.
                            Това, с обръщането ги практикувах поне 10 сезона на вилата. С едно обръщане и търпение. Върши работа.

Коментар

Преди две седмици "Хрътките" по БТв показаха един репортаж за инсталацията на Мирчо Табаков за Браун газ. Човека е направил инсталацията за отопление (горелките) и си се топли, ползвайки само електрохимичната реакция при разделяне на водата на О2 и Н2 (Браун газ). По същия начин е сътворил и един браун газ генератор, който стои в багажника на автомобила, и получения газ се подава в горивната система на автомобила. Записал съм предаването и ще се опитам да кача филмчето. Ако човек се разрови, мисля че може да си построи инсталацията.

Коментар

Първоначално публикуван от Piero Преглед на мнение
                                Преди две седмици "Хрътките" по БТв показаха един репортаж за инсталацията на Мирчо Табаков за Браун газ. Човека е направил инсталацията за отопление (горелките) и си се топли, ползвайки само електрохимичната реакция при разделяне на водата на О2 и Н2 (Браун газ). По същия начин е сътворил и един браун газ генератор, който стои в багажника на автомобила, и получения газ се подава в горивната система на автомобила. Записал съм предаването и ще се опитам да кача филмчето. Ако човек се разрови, мисля че може да си построи инсталацията.
                                Vbox7 - търсене на Мирчо Табаков и клипчето е при теб. Не вярвай на всичко което виждаш по ТВ...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X