Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безплатно отопление?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Безплатно отопление?

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
    Помисли за газ който се образува от смлени растителни отпадъци и секакви такива клонаци шипки и бурени Точно в нашия район е пълно с такива

Тоя газ като се втечни и отлежи няколко милиона годинки,става на отработеното масло, което изхвърляме или плащаме за да го прибере "лицензиран"...

Въпросът е какво прави с маслото "лицензираният" и е много интересно да чуя пътя на алгоритъма...

Вероятно го напомпва обратно в земята?!

Коментар

Вальо то безплатното топло ти е до г@.... ама нямаш май очи да го видиш
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Хънтър, смисъла на форума е да си помагаме...

А иначе знаеш защо на вълка врата му е дебел...

Коментар

Ами хайде замислисе де.Поизпоти се. Отговорът е прост и ясен на всеки земеделец мааалко по-на запад от тук. Ти си приятел и винаги и с удоволствие ще ти помогна. Обаче ти знаеш ли хубавата думичка Черпиш!?!
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

В момента най-ефтиният вариант е на метан. Факт. По икономически изгодно е ако имаш сервиз да продаваш отработеното масло и с парите да плащаш метана, наистина излиза по ефтино, доказа се на доста голям обект тази зима.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              В момента най-ефтиният вариант е на метан. Факт. По икономически изгодно е ако имаш сервиз да продаваш отработеното масло и с парите да плащаш метана, наистина излиза по ефтино, доказа се на доста голям обект тази зима.
              На колко изкупуват маслото!

Коментар

Ако не изключа ще ти кажа в понеделник.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Колко са ДВГ -тата по тия земи?

И какво става с масълцето източено от тях?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Ей го ,Митко като умен мъж стигна до правилният извод НО.. Защо да го плащаш метана? Защо да не си го произвеждаш сам?
                    Вальо ,колно животни тропкат в твоето стопанство?

Коментар

Аз,където съм питал,искат 80-100 лв на варел.Което пак е значително по-евтино от нафтата.Иначе идеята на Стария и Хънтъра за собствено производство на метан не е лоша и не е нова технология .
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Да, само че варелът е на едно място и трябва да си го вземеш сам... Което оскъпява драстично нещата... Оттук един варел, оттам..., варелите се транспортират трудно, никой не ще да ги товари и разтоварва... После трябва да се съберат в един съд и да се върнат... Всичко това съпроводено с яко омазване и нацапване на всичко наоколо... с канцерогенни продукти... Ако пък КАТ спрат този дето ги вози акт и т.н. И накрая става златно... А с докарване, за района на София му искаха за последно ~90ст. литъра... Само дето последният който кара, без да ще изля и 300 литра на улицата... Който желае мога да му обясня как се почиства улица, ограда и стени от отработило масло...
                        VPetrov.photography

Коментар

Не оспорвам,че има и допълнителни усложнения,понеже на мен,да си го превозя и т.н не ми е чак такъв проблем,не го мисля .Относно цапането,няма две мнения-голяма мърлящина...
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Да..., страхотна мърлящина, при това където и да потече после тази земя нищо не става от нея, супер вредно и опасно... Въобще да не говорим ако наблизо се гледат животни или пък земеделска продукция... Всъщност макар, че съм засегнат одобрявам забраната от страна на ЕС за работа с отработило масло от други освен специално лицензирани компании... А какво се прави маслото което събират ли? Връща се при производителите на масло, които отново го пречистват и ползват за базово... и се появява красиво пакетирано на рафта за масла... Даже е по-евтино отколкото добиването на базово масло от нефт... А ако пък зависеше от мен, горенето на отработило масло в печки самоделки, ще го криминализирам... Това си е престъпление срещу човечеството...
                            VPetrov.photography

Коментар

Е това имах предвид. Ако го транспортираш с каквото трябва, и си платиш разрешителните и покриеш изискванията които трябва, и ползваш горелката каквато трябва за да изгаря относително безвредно ти излиза по скъпо отколкото на метан. Иване, при мен няма какво да гние, за да произвеждаме метан, Но във фермите из Европата отдавна са много внимателни и много ценят "отпадъците" си, съхраняват ги в инсталации в който изтеглят метана и след това с тях наторяват почвата....прости хора някакви....

Коментар

Вальо по принцип има възможност да си произвежда сам два вида гориво. Като иска да прави еко- земеделие да не се занимава с горенето на масло, а да си направи инсталация за метан от животинска тор. Хем газ хем после и гориво за стандартен котел от сухата маса.Ако не му стига суровината, там на един км. от него има едни дебили които отглеждат крави и всичката гняс -в реката. Вярвам че ще му я дадат с кеф. Вярно че инвестицията ще му е по-голяма, но ако е решил да се занимава с това и в бъдеще ще му се изплати многократно. Пък и той е тарикат момче и като нищо може да измъкне финансиране по някоя евро програма, нали уж щом е за еко дават парички.

п.п. Писали сме едновременно с Митко. Да и аз за това мисля. А наистина и за наторяване ще му остане тор от периода в който не му трябва топло.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X