Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв керамичен плот?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Венци- малкия
    Екстра. Да се похвалиш при първи тестове ​
    След монтажа старата отиде в коридора за временно, че се правят и други ремонти. Но майка ми си ползва нея. Добре, че големия ѝ котлон даде фира. Новата фурна не е ползвана много. Не вярвах, че часовника ѝ ще е толкова полезен точно там. За сандвичи старата има опция и двата горни реотана да работят едновременно и така сандвичите стават много по-бързо, но са неравномерно изпечени. При новата няма такава опция и използвам само грил реотана и така сандвичите се изпичат равномерно, но за сметка на по-дълго време. Тя и старата има опция само грил реотан, но не съм го използвал.
    За плота какво да кажа .. бързо нагряват котлоните. Сензорните бутони трудно се включват случайно - случвало се е само, ако сложа метален съд върху тях. Дори да прекарам ръка бързо през тях или да ги забърша бързо, докато работи не реагират. Не ми харесва, когато трябва да бъркам нещо в лек съд тип паница. Тогава съда се върти, бяга насам-натам. Бъстер функцията не знам до колко помага, но я включвам като трябва да се вари нещо. Малко ми е объркано това с разширяемите зони. Слагам тенджера и очаквам, че ще се включи широката зона. А и самата индикация на зона на единия котлон е малко объркваща. Намира се над бутона boost и се получава, че все едно индикацията е към бутона, а не към котлона.
    За замърсяването дори и съда да е мокър остават петна. Но се чисти. Няколко пъти се изкипяват разни манджи и като изстине със шпаклата (няма в комплекта) се чисти.​

Коментар

Търся препоръка с какво е подходящо да се залепи тази метална лайсна към стъклената основа на плота:

Целта на нещото е да държи 2 щифта, които пък фиксират чугунената решетка над горелките ей ТАКА в задният и край.
      Предният е свободен, лежи си на гумени крачета върху стъклото.
      Било е залепено просто просто с двойно лепящо тиксо.

Залепеното трябва да издържа до някаква степен на температура но не е прекалено висока.
      Въпреки, че е близо до горелката не допускам повече от 100 градуса там.
      Не ми се иска да го върна пак с двойно-лепящо тиксо.
      Нещо двукомпонентно и за предпочитане малка разфасовка?

Това само скапан дизайнер-гей може да го направи по този начин - аз мислех, че има отвори в плота за тези пинове
      Враг усраине

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        То температура, но и мазничко може да покапе там. А мазно и топло хич не е добре за смолите.
        Аз бих пробвал с обикновено super glue след основно почистване.

Термоустойчив силикон е баш за тази работа. Даже сигурно има и за хранително-вкусова промишленост, ама не ти трябва. Ето например това https://www.bagira.bg/4744/%D1%82%D0...B5%D0%BD-akfix . Това НЕ https://temax.bg/silikon-vis-tempera...-c-300ml-42412 , мазах си розетката с него, за нея е идеален, но е по-скоро за строителство и като изсъхне се рони като пепел от дървесина.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Хм... И на мен ми мина през акъла силикон за гарнитури ма си мислех нещо по хай-тек...
        Супер-глу не знам на какво се казва но се чудех онова като каноколит, което обаче се активира със спрей дали няма да свърши работа.
        От ТОЗИ тип, уш го дават да деяни до 120 градуса а мисля, че там няма да има толкова.
        Враг усраине

Коментар

Е то по хай-тек от силикон за гарнитури е само такъв за хранително-вкусова промишленост, дето да не се "отровиш". Ако питаш половината мебелисти сигурно перат с обикновен силикон. Някой дистрибутор на 3М, дето е в час гаранция ще ти даде предложение, ще струва една камара пари и ще свърши същата работа. Ето ти по хай-тек(демек скъпо) https://www.onlinemashini.bg/uplatni...8-300-ml/61719 . Ето и мега хай-тек https://eshop.wuerth.bg/dos-upltnite...rezbi-i-lageri
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Мерсаж!
            Фиксирах нитовете в шината с "капчица" и активатор - беха свободни.
            Шината обаче наистина намахах със силикон за гарнитури към джама.
            Ако случайно изпусне ще търся мега-ултра хайтека на вюрт но за сега остава на авто-силикон!

Но като се има предвид, че до сега 2 години е държало на лайняно двойно-залапващо тиксо - едва ли скоро ще се стигне до поправки.
            Враг усраине

Коментар

Налагало ми се е да свалям стъкла, мазани с обикновен силикон към метал, няма сваляне. Виж на капчицата хич вяра и нямам, обаче всички мажат яко с нея навсякъде и държи. За мен това е лепило за детски макети. Иначе за Виктор рейнц за гарнитури се носят митове и легенди, мазани картери се сваляли само със секач.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

За Виктор рейнц и аз съм чувал чудеса, имам но не ми е под ръка.
                Имах капчица с активатор но аз също и нямам вяра.
                Ако се окажеше неуспешно после чистенето е драма.
                Всъщност не зная с какво се чисти това.

Ще видим, дано задържи.
                Не работи в някаква екстремна среда този детайл, има шанс да свърши работа!
                Но и не допусках да е закрепено така ламерски във фабрични условия.
                Враг усраине

Коментар

Гаранция е по-здраво от двойнозалепящото.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                    За Виктор рейнц и аз съм чувал чудеса, имам но не ми е под ръка.
                    Имах капчица с активатор но аз също и нямам вяра.
                    Ако се окажеше неуспешно после чистенето е драма.
                    Всъщност не зная с какво се чисти това...
                    Има чистители за цианакрилатни лепила. Само съм виждал, но не съм ги ползвал и не знам какво друго чистят (разтварят).
                    А лепило се маха от стъкло с остър макетен нож. Та било то силикон или цианакрилатно.

А това за силикона за гарнитури са градски легенди. Здравината му трябва да е такава, че да позволява разглобяване на джаджите...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не ме притесняваше стъклото а лайсната но сега като спомена - потърсих и намерих почистващи препарати за тези лепила.
                      Някога ако ме срещне ще взема такова за да видя колко върши работа.
                      До момента съм приемал, че нещо освини ли се с капчица си е такова завинаги 😀

Иначе Рейнц купувах за да лепя ей тези ламарини по капаците на мотора - уш за някакви защита.

Тествах на някакви други ламарини преди това и донякъде съм съгласен, че лепи по-здраво от обичаен силикон.
                      Но нищо чудно да е субективно' ама цената на тубичката не беше: директно х2
                      Враг усраине

Коментар

Това с обикновения силикон е доста дълга тема. Сигурно има поне 5 вида "обикновен силикон", и те доста се различават помежду си.

Аз пък съм голям фен на полиуретановите лепила.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Имах предвид силикон за гарнитури на който дори лепенето не му е основна характеристика нито пък е изискване,
                          Извън това има вероятно десетки видове.
                          Но той беше доста уместно предложение - на мен ми минаваха през главата някакви по-технологични химий.
                          Обаче да видим дали ще остане такова и след като изсъхне.

Изобщо това с лепенката е било колкото да стигне до клиента.
                          Даже с тези 2 години експлоатация вероятно надхвърля очакванията с много!
                          .
                          За съжаление не е китайска работата а Италианска.
                          Враг усраине

Коментар

Лма специални силикони за печки - за лепене стъклото на фурната. И те не са вечни, 5-6 години в зависимост от това, колко се употребява фурната.
                            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Аз си представях нещо като силиконите с които се лепят стъклата на консервите към купето.
                              Или пък огледалата за обратно виждане на предното стъкло.
                              Това всъщност са по-скоро лепила отколкото онова, което наричаме "силикон“.
                              Обаче доколкото знам са в големи разфасовки (тип салам).
                              Имат със сигурност по-голям експлоатационен срок.

Иначе аз целият плот фиксирах към кухненският такъв със силикон от който изобщо не се очаква да лепи сериозно.
                              И до момента с това не е имало проблем.
                              Само с "фабричните" лепила
                              Враг усраине

Коментар

• Esper
                                Esper коментира
                                Редактиране на коментар
                                rm -rf ./

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X