Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв керамичен плот?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И аз чух за такава мода. Аз си го представям така:

Ставаш сутрин рано и вместо да си измиеш зъбите и да пиеш кафе, започваш да готвиш... После го зае*аваш в уреда и за вечеря шмаш ядене. Ако пък си работещ човек, се прибираш в обедната почивка за да заредиш уреда...

Нещо не ми се вързва.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ако имаш 7 термоса можеш да готвиш за седмица напред...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За плота/котлоните - ако ще е двойка гледай поне единия да e 2000 или повече вата. Обикновено са един малък и един голям, Малките определено са под 2кW и стават само да си притоплиш супата. Определено съм за индукционен плот.

За фурната се оглеждай по-детайлно в описанията. Гледай да е с някакво керамично покритие и т,н, Обикновено тези са с 50-100 лева по-скъпи от същия модел.

Коментар

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          Имам чувството, че при керамичните всичко е еднакво, затова и попитах тук. Всички са 1.8кW. Само един Neff намерих с котлон 2к.
          Фурна с керамично покритие? Това да не са онези грапави панели, които правели нещо с мазнините?

Заради тази тема много се замислям за индукционен. Започнах да ги разглеждам. Но всеки "анти-микровълнова" човек се стряска до колко безвредно е.

Коментар

Вероятно ползваш мобилен телефон, вирлес блутуут...
          Не го мисли. Тия уреди са минали куп тестове и сертификации за безопасност...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
            Заради тази тема много се замислям за индукционен. Започнах да ги разглеждам. Но всеки "анти-микровълнова" човек се стряска до колко безвредно е.
            Индукционния плот при мен /4-ка/ са по 2 кW с boost до 3,2 кW. Съдовете трябва да са стманени и индукцията загрява съда по цялата площ, а не плота. Така боб сварен в такъв съд е като сварен в керамично гърне и става много вкусно.

За покритието на фурната не съм много сигурен точно какво е при мен /фурната е TEKA/ но ми отне бая четене докато ми се изясни разликата в цената за фурни с едини и същи функции. А иначе ми се върти за някъкав плот на задната стена на фурната, който абсорбирал мазнините, че после ги изгарял. Ама и там имаше някаква уловка, че работил за година- две или нещо такова. Забравил съм вече. Тези плотове много ги имаше в българските EUROLUX на времето като купувах.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
              Редактиране на коментар
              не е задължително да са стоманени съдовете . Вече има индикации на самите уреди , дали стават за индукционни котлони . Има и алуминиеви съдове с някакви вградени металчета ли магнитчета ли не знам но си работят.

• stefsab
              stefsab коментира
              Редактиране на коментар
              От моя опит - старите емайлирани съдове стават за загряване на вода и доста течно ядене. Има ново поколение съдове с удебелено дъно - по-добре става в тях, когато нещото трябва "да къкри".
              На нашите котлони степен 1 е примерно 1с загряване с пълна мощност, 9с "почивка". По тази причина избрах котлони с нормална мощност....

Първоначално публикуван от SuperCharged Преглед на мнение

Индукционния плот при мен /4-ка/ са по 2 кW с boost до 3,2 кW. Съдовете трябва да са стманени и индукцията загрява съда по цялата площ, а не плота. Така боб сварен в такъв съд е като сварен в керамично гърне и става много вкусно.

За покритието на фурната не съм много сигурен точно какво е при мен /фурната е TEKA/ но ми отне бая четене докато ми се изясни разликата в цената за фурни с едини и същи функции. А иначе ми се върти за някъкав плот на задната стена на фурната, който абсорбирал мазнините, че после ги изгарял. Ама и там имаше някаква уловка, че работил за година- две или нещо такова. Забравил съм вече. Тези плотове много ги имаше в българските EUROLUX на времето като купувах.
            Да, на съда има отбелязан знак /нещо като навивка/ че е подходящ за идукционен плот,
            Мисля, че все още се предлагат и някакви измишльотини - стоманена плоча/основа, която се поставя върху плота и върху нея съд който не става за идукционен плот.

Коментар

• orela
              orela коментира
              Редактиране на коментар
              С преходите се обезсмисля идеята на индуктивния котлон. Предполагам едно търкало от старите готварски печки на дърва ще свърши същата работа.

От моя опит - старите емайлирани съдове стават за загряване на вода и доста течно ядене. Има ново поколение съдове с удебелено дъно - по-добре става в тях, когато нещото трябва "да къкри".
            На нашите котлони степен 1 е примерно 1с загряване с пълна мощност, 9с "почивка". По тази причина избрах котлони с нормална мощност....
            Чета за индукционните котлони и точно попаднах на този им недостатък. Някои били с промяна на честотата, а други с включи/изключи, но не се посочвало от производителите кой с какво е. И за съдове с тънки стени не ми се струва добра идея.

Коментар

• SuperCharged
              SuperCharged коментира
              Редактиране на коментар
              Ами включи/изключи си е съвсем нормално. Когато задаваш определена степен на загряване /температура/ и котлона/плота я достигне се случва изклюване. То това навсякакъв нагревател го има.

Същото важи и за по-евтино направените керамични плотове. Нагревателя нагрява някакво време, някакво време почива.
            И при тях не е ясно как се установява от кой вид са. Освен от отзиви на потребители.

И коментаторите...

Коментар

• gecata1059
              gecata1059 коментира
              Редактиране на коментар
              Миналата година си монтирах един Електролукс с 4 котлона. . Работи на включи-изключи. А не беше от най-евтините.

• orela
              orela коментира
              Редактиране на коментар
              Те тези с плочите не са ли всички на този принцип? Но там има плоча, която малко или много забавя изстиването на котлона.

Вече се обърквам с това керамични - те и електрическите (с плочата) и индукционните са керамични.

А на мен не ми се струва добра идея загряването да е зависимо от съда.

Дори и една кухня да се започва от 0 а това обикновено не е така.
            Върху газовата горелка мога да поставя кенче от бира, очукано войнишко канче стъклен съд или дори поцинкована кофа.
            Изобщо всичко освен пластмаса, каквато така или иначе избягвам за каквото и да било.
            И пак ше си къкри

Освен това мисля, че плоският плот има и един практически недостатък именно щото е плосък.
            Останалите могат да бъдат във вид на вана, което при извиране на течност я държи в рамките на плота и не прави мазалища наоколо.

Пък и съм чувал, че джамът освен изискване към съдовете имал такива и към почистването.

И накрая хептен ми избяга необходимостта да си докарам това доброволно.

Освен разбира се освен непоклатимият фактор: "жената иска".
            Срещу това вече почти нищо не може да се направи без насилие
            Враг усраине

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Ясно е последното, при такъв фактор няма аргументи.

• stefsab
              stefsab коментира
              Редактиране на коментар
              Тенджерите на тъщата не стават, та си купихме нови, но по наш вкус

За около година индукционно готвене - стъклото рядко е горещо до степен да загори нещо. Обичайно -60-80 градуса. Чисти се с обикновено забърсване.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Кеф от тенджера ако ще да е със сапфирен похлупак и WiFi контрол е невъзможно да извадя но всеки с удоволствията си.
              Аз подменям най-често като я загоря.
              Но това се случва при мен с тенжера или тиган, не плот.

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            ...Освен разбира се освен непоклатимият фактор: "жената иска".
            Срещу това вече почти нищо не може да се направи без насилие
            Ако е някоя бивша гребкиня да позная ли кой от семейството ще почиства плота?

И коментаторите...

Коментар

За разлика от газовия и керамичния, индукционния се почиства мноооого лесно.
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Няма да е индукционен. И за момента се чудя между:

Gorenije ECT322BSC 300 лв с 5 години гаранция (след регистрация)
                Малък котлон 1,2kW, голям - 0,7/1,7kW

Bosh PKF375FP2E 530 лв с 2 години гаранция. Тук големият котлон е малко по-мощен - 2.0 kw (макс 2.3 - каквото и да означава това макс).
                NEFF TL13FD9T8 579 лв с 5 години гаранция. Същото като боша, но с 5 години гаранция.
                Малък котлон 1,2kW, голям - 1.0/2.0 (max 2.3) kW

Горението е доста по-евтино, пък бошовете (Neff си е bosch) са с по-висока мощност.

Коментар

По-мощните си вземи. В квартирата бях с Whirlpool на най-силното едвам се пържеше нещо. А след 8 вечерта явно всички наоколо като са вкъщи беше пълна скръб.
                  Докато кипне водата можеше да си пусна филм, а пържени картофи си бяха варени.

Коментар

• kameno karp
                    kameno karp коментира
                    Редактиране на коментар
                    По някаква причина, човека каза НЕ на индукцията.

• orela
                    orela коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ммда, отказах се от индукцията.

• Венци- малкия
                    Венци- малкия коментира
                    Редактиране на коментар
                    аа пропуснал съм го . Извинявам се.

Имам два котлона от плот-зеленчюка , те имат два режима , единия на степени , а другия на градуси. Когато е на степени , работи постоянно на висока мощност , на различни интервали, а когато е на градуси работи на различни мощности.
                  Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                  За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X