Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв керамичен плот?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В крайна сметка се насочих към:
    PKK631FP8E
    HBF134EB1

Колкото и да не ми се искаше плота ще е широк с 3 котлона. Избрах този, защото има 2 разширяеми зони и разширяемите котлони са с буст. Отделно, че бошовите и нефовете са по-мощни от останалите марки.
    Фурната е най-евтината (май) бошовска.

Коментар

• Венци- малкия
      Венци- малкия коментира
      Редактиране на коментар
      Екстра. Да се похвалиш при първи тестове

• orela
      orela коментира
      Редактиране на коментар
      Фурната се смени на HBA534ES0. 134 е турско производство, 534 - полско. Макар, че разлика в качеството не видях, само 134 е с по-кофти тава и имат малка разлика в страничните държачи на тавите и решетката.
      Ще се похваля само да се монтира кухнята

Не мога да повярвам че има цяла тема за котлони.
    Щото моята баба готвеше на печка на дърва, пък си облизвахме пръстите от нейните ястия. Сега капризи...индукции, керамики...
    Само да споделя за автора на темата - керамичен плот се почиства трудно до невъзможно, при някои случай. Чети внимателно инструкцията!!!!!!!! Питай от къде знам

Мнението на съпругата - повече никога керамичен плот. Това е за красота не за удобство. Едно мляко с ориз да изкипи и гледай какво се случва
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      orela коментира
      Днес, 10:13
      А в днешно време какво друго? - газ евентуално.
      ========================
      Ами индукцията която отхвърли категорично. Там дори нещо да изкипи, няма как да загори, по простата причина, че плота не е горещ.
      Не се и амортизират самите нагревателни зони, по простата причина, че те се загряват от тенджерата, а не от реотан.
      Не можеш да забравиш котлона включен и така да запалиш нещо.
      ....
      Относно почистването - бързо и лесно. Само забърсване ( с веро или обезмаслител) и подсушаване.
      Последно редактирано от kameno karp; 28-02-23, 10:21.

• orela
      orela коментира
      Редактиране на коментар
      И аз харесах индукцията, заради почистването. Но тази кухня майка ми ще я ползва основно и не стига, че ще трябва да се оправя с "пипащи" се бутони, ами и някакви котлони, които не можеш да ги видиш как греят идва много.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Същите резерви имам и аз към нея.
      Но след като моята има вече навик на "маже" по екрана на телефона предполагам ще се справи с пускането и на плота!

Ами жени...
    Жената на приятел дълги години не позволяваше да се купи микровълнова печка, щото.. (нейни си виждания)...
    Ами жени...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180119_13126.jpg
Прегледи:397
Размер:88.7 КБ
ID:6914289
      Малко над 5 годишен е. За почистването писах. Изглежда си като нов.

Име:IMG_20180119_22786.jpg
Прегледи:400
Размер:65.9 КБ
ID:6914290
      Първо бях взел тоя. Изтраях го точно една седмица и го подарих на нашите. Ей това няма чистене.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Тая тема ми провокира вниманието по друга причина.
        Баш заради мама
        2 газ + 2 ток има но си ползва само и единствено двете газови горелки.
        Ел.котлоните са за поставка още от ден 1.
        Навъртя над 10 години този плот и горелките имат нужда от профилактика - при ниско налягане не спират добре газта.
        Или трябва да диря некой спец да ги профилактира или нов плот.

Покрай всички тия хвалебствия около индукцията се поразтърсих из пазара.
        Комбинация 2 газ + 2 индукционни май няма много.
        Намерих по 1 екетролукс и тека, последното е бая скъпо, към 1,4К.
        Частта на ток се обзалагам, че ще я ползва точно като преди.
        Тези поне са равни и супер-удобни за поставка на нещо
        Пък и като гледам контролите ще и е трудно да го "кара" това на ток.

Тия дена ще премеря дали ще стане дупката 2 плота и ако влезе ще и взема един.
        Да видим от тая ракетна технология какво ще излезе!
        Но без газ - абсурд, няма такъв вариант там.
        Пък и нали чакаме апокалипсис - не може без план Б

Иначе аз съм си дърво - у дома котлон на ток НЕМАМ.
        Само газ, план Б е истинска печка на дрФца от тая година.
        План C са няколко котлона на течни горива + спиртници.
        Всичко без ток

П.С: Е това мисля да и взема: https://www.teka.com/bg-bg/produkt/jzc-64322_112570113/
        Бива ли?
        Враг усраине

Коментар

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          Задължително ли е да има керамичен плот само за поставка? Може да се измисли една 2-ка газ и останалото място да се затвори с нещо върху, което да се поставя.
          Може да провериш дали се поберат 2 домино плота (може би с малко доизрязване на плота), както предложи Венци. Като цена би излязло малко по-евтино.
          А за бекъп винаги може да имаш единичен подвижен индукционен котлон.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Идеята ми е да я привикна да ползва и останалата част от плота не само като плот.
          Не че и до сега някой я е спирал да ползва електрическата част по предназначение!
          Най-евтино ще излезе ако ремонтирам горелките на настоящият ма нека се радва на ново жената.
          Пък и като свърши бутилката не е нужно да чака някой да и я подменя.

Вече проверих нужният монтажен отвор на тая тека - оказа се 1:1 със съществуващият.
          Наличен е в магазин, днес го вземам и още довечера е на място.

Това ми идва като максимално лесен вариант.
          Доминото (и това чудо сефте го чувам) е интересно но не ми изглежда по-евтино (бош) а монтажа ще отнеме повече усилие.
          И като цяло не ми се занимава повече с проучване и търсена на... смотан котлон, еб@си

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          Проверих доминото на Тека (понеже тази марка си намерих готова) грубо с 200 лв излиза по-евтина. За монтажа си много прав.
          Щом това се търси го взимай и успех с привикването с ел.частта от плота.

Мен най ме дразни на фурните за вграждане че изкарват парата отпред над вратата ...така и не открих на някоя да и е отдушника откъм гърба...така те принуждават постоянно да работи абсорбатора

Коментар

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          След като видях аспиратор между котлоните (https://elicabg.com/catart_pictures/...me-S-Out-3.jpg) се чудя как още не са измислили включването на фурната директно в аспиратора. Така ще се избегне проблемът на излизането на пара и миризми от фурните монтирани на височина (в т.нар. колона).
          Последно редактирано от orela; 01-03-23, 12:00.

• motor_men
          motor_men коментира
          Редактиране на коментар
          Имаше едни модели за вграждане , при които котлоните се управляваха от панела на фурната. Парата от фурната излизаше през отвори на керамичния плот. А аспираторите за долно вграждане ги има от доста години. За аспиратора е много важно да има входящ въздух в помещението , без него е неефективен , и вратата на кухнята/хола/ ако се отвори , трудно се затваря.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Също така пречи на керамичните плотове на дръва.
          Не само стават неефективни ами и люти на очите ако се пусне аспирацията

От тая тема аз барем разбрах че тия плотове са 2 вида.
        Наистина не знаех преди това
        Не че ми става по-голям от факта ама ся поне ще "ремонтирам" накрая този на майка.
        Всъщност тя е по-напред с технологиите от мен във всяко отношение.
        Та има фейс буклук и тамагочи на хемороид а аз нито едно от двете
        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          От тая тема аз барем разбрах че тия плотове са 2 вида.
          Наистина не знаех преди това
          Не че ми става по-голям от факта ама ся поне ще "ремонтирам" накрая този на майка.
          Всъщност тя е по-напред с технологиите от мен във всяко отношение.
          Та има фейс буклук и тамагочи на хемороид а аз нито едно от двете
          Три вида са , има и керамичен плот за вграждане на дърва. от горе си е като тоя на ток , вграден в плота , от долу палиш кюмбето. И разбира се , предлага се от Миле.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Буста на нафта?
            Перфектно е за препъри, които си искат лукса до последно

Явно изчерпахте темата за плотовете. Кажете малко за водобрана, който да монтирам на керамичния плот към стената.
          Отзад са плочки, има фуга 5-6 мм. Не искам да изври нещо и да се стече зад печката, че всичко е вградено и няма вадене.
          Прерових нета, обиколих практикер и Бриколаж. И намирам само два вида алуминеви - и двата грозни и неподходящи по цвят.
          Къде да тъся термоустойчив водобран?
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• orela
            orela коментира
            Редактиране на коментар
            И аз сигурно ще търся, но първо да видя как ще направят кухнята. Не е предвидено да слагат лайсна, че като видях какви има, предпочитам аз да си я избера.
            За мен за защита от вода е най добре лайсната да се залепи плътно със силикон. Гуменото уплътнение, които всички имат ми изглежда недостатъчно.
            Гледах в Практикер или Бриколаж пластмасови малки (1 - 2 см) ъглови лайсни с дървесен декор. Харесаха ми повече от големите алуминиеви лайсни, които съм виждал. Но както таза ти има опасност да се набръчка.

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Хм, в Брико имаше сравнително богат избор ъглови водобрани.
            Обаче аз не съм търсил термоустойчиви.
            За мястото, където ми трябваха пък и навсякъде за където се сещам не е нужно.
            Има поне 20мм между тях и евентуално топлият плот с котлони.
            Не съм виждал никъде залепени директно върхо керамичен или какъвто и да било плот!

Признавам, че не се заглеждам в кухните на хората ама мисля, че плотовете не е редно да се приближават толкова до стената.

П.С: Обикновено нещо такова като разстояние, ако изобщо говорим за един и същи тип водобрани:

Последно редактирано от Esper; 02-03-23, 13:23. Причина: Допълване

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            аз запълних фугата с полиуретанов уплътнител, черен, без лайстни

Турих хуйнята днес.
          Наложи се все пак да извадя със зегето 15мм от едната страна.
          По доХУЙментация необходимият отвор трябваше да е еднакъв.
          В реалният свят старото горение е можело с по-малък а мебелистите го бяха отебали по нуждите.
          Добре, че плота е лайняно ПДЧ а не камИк!

Червена точка за марката ТЕКА и по-скоро за вносителя и/или търгашина.

Инструкции на българистан - уй.
          Инструкции за нужните дюзи на газовите горелки - уй с брада на всеки език!
          Всеки плот се комплектува с няколко допълнителни дюзи с различен размер според горивото - метан или пропан-бутан.
          Тук също но дума никъде на никакъв език за тях все едно не съществуват.
          Намерих верните но - Л@ЙНАРИ!
          Само етикет на опаковката и тъпата гар. карта са на българстан.
          И то на етикета пише "стъкло-керамичен" а не индукционен.

Нямаше ли закон който задължава всеки продукт да е с инструкция на БГ?
          Ако не ми мине мундея че ги нахраня.
          И лъскавия търгаш и клатикурите от представителството.

Как да е. То и да имаше под достойнството ми е да я чета.
          Ама точно за газта е много ориенталско баба им марта на сички!!!

Индукцията... Ми бачка.
          Ма малко от съдинките на мама я активирват.
          Емайлираните тежери от соца греят, тавичките - тоже.
          Нефелните неръждавейка съдинки - също.
          Некви турски тъпни от джилес бачкат.
          Джама и каелените са ясни.
          Отровения халюмин - уй.

Обясних и къ се "пали токо" - справи се.
          Газта е ясна също.
          А добре, че нема инструкции на език дето владея иначе щях и аз да се ушия.

Плота го фиксирах лежерно с някакъв пълнител за первази.
          Т'ва е нещо като акрилен силикон - гъша уйня.
          Хем да не мърда, да не влиза мърсотия и в същото време лепи здраво колкото сопол.
          То повече от сопол и не треве.

И тетака. Със здраве да си го ползва!!!

Бифор:

Име:20230302_165707.jpg
Прегледи:256
Размер:420.5 КБ
ID:6914635

Афтър"

Име:20230302_185301.jpg
Прегледи:271
Размер:344.5 КБ
ID:6914634
          Враг усраине

Коментар

Май все пак ще се наложи да се извиня на вносител/търгашин за дохуйментацията и да им го отчукам!
            На сайта на вносителя е налична версия на БГ в електрически вид.
            В нея намерих информация и за дюзите на газовите горелки.
            След дъжд - качулка.

Започва да ми допада концепцията и да разбирам защо се предпочита пред другия тип плоскоземен уред.
            А за сега съм си сварил само едно кафе на него.
            Майка ми също разбра как работи и защо така.

Интересното е, че "работят" съдове за които мислех, че са халюмин но те са от ново време.
            Старите от соца, едната кафеварка тип "кубинка" не щат.
            Другото Bialetti неръждавейка и сега смуча каво точно от нея.
            Явно наистина забъркват в сплавта на модерните някои съдинки нещо метално!

И все пак оставам мнителен към цялата тая шибана електроника в него.
            Един токов удар и дясната част си остава наистина част от плота.
            Ама каквото - такова. Газта нищо не може да я бутне.
            Враг усраине

Коментар

Голема драма беше с тия дюзи. Вносителите на Боша ми скъсаха нервите от прехвърляне на телефоните.
              Накрая отидох в едно магазинче за газови продукти в Младост на бул. Йерусалим мисля беше. Хората ми обясниха всичко, дадоха ми подходящи преходници, маркучи, щуцери всичко.

Коментар

Магазинчето е известно

Един прост стикер на който да пише че плота е оборудван с дюзи за работа на метан щеше да е достатъчен.

Харесвам аз пръднята за такива дейности за разлика от тока.
                Индукционния принцип е интересен, наистина по ефективност може би се изравнява с газта.

Ма първо тва е котлон не е ракета та ефективността да е чак в такъв култ.
                После има прекалено много специфики за нещо толкова просто, като да си свариш боб!

Не ми е по вкуса да се правят нещата по толкова сложен начин при алтернатива.

Накрая ми е интересно сега, като индукцията беше “преоткрита” за кухнята - дали ще спре да бъде демоде като си извадя индукционният поялник?
                Че колкото пъти спомена за него се викат спецовете че било аборигенщина.
                А за манджа - иновация.
                Ма Аман от двойни стандарти!
                Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  ...Накрая ми е интересно сега, като индукцията беше “преоткрита” за кухнята - дали ще спре да бъде демоде като си извадя индукционният поялник?
                  Че колкото пъти спомена за него се викат спецовете че било аборигенщина.
                  А за манджа - иновация.
                  Ма Аман от двойни стандарти!
                  Ами зависи от индукционния поялник. Ако е от тия трафче и "тел" вместо човка - да туземщина е. Ако нагрява на същия принцип като индукционните котлони - иновация е.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мислех, че крайната цел на подобни уреди е загряването а не начина по който се постига

И нещо, което няма нищо общо с някакви дизайнерски дирарии: Смятам, че тези плотове е много по-практично да бъдат бели!
                    Реално ако не бях прибързал си давам сметка, че можеше да наредя все пак същото но бяло домино.
                    Върху чернилката гледам, че изпъкват и най-незначителните петна.
                    Не искам да си представям как се подържа чисто стъкло, което пък и се нагрява.
                    Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X