Преди купувахме от Италия Kimbo, Vergnano и в краен случай Lavazza. Всичките на зърна, по-рядко мляно. Кафето приготвяхме на автомат Филипс Саеко...не помня модела, беше към 1000лв преди 5 години. Получавахс се хубави кафета.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Видове кафе на зърна, препоръки, промоции...
Свий
X
-
Момчета, всички знаете популярната приказка за вкусовете и цветовете, и всички отново не се съобразявате с неяЧужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
- 2 likes
Коментар
-
Да, така е, но има "установен" среде-нисък клас в кафенетата. Като най-много се е наложило Лаваца не само заради вкус, а и заради реклама.
-
Лаваца се е наложила в кафенетата, защото е евтина. Собствениците им едва ли се вълнуват от рекламата. По-скоро с договора за кафе автомата гледат най-евтиното, което често е Лаваца Густо Форте(май това беше). Поне съм питал и са ми казвали и показвали. Въпросната Лаваца съм я купувал за баснословната сума от €7/кг от чужбина 😉
-
Когато гурувците ти отварят очите не се говорят разни неща за вкус и цвят, а се мълчи, стои се мирно и се попива всяка буква мъдрост, опит и знание...
Коментар
-
Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеДа кажеш после как на вкус , аромат .
Ето и как изглежда:
Последно редактирано от Еделвайс; 12-11-22, 10:48.
- 1 like
Коментар
-
Някой ползвал ли е подобни преси
https://www.youtube.com/watch?v=plbsA9x8jmoПрави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Убедих се, че въпреки кафе за стотици и машини за хиляди... в домашни условия не може да се постигне кафеена нирвана. Все нещо куца.
Коментар
-
Всъщност, по-важното е лично на теб какво кафе ти харесва и искаш да го постигнеш в домашни условия, някои харесват силно и горчиво кафе, други с дъх на шоколад и т.н., лично аз мисля че успях да постигна близо до вкуса на еспресото което търся и ми харесва като усещане, в момента в който някъде другаде опитам еспресо, което да ме впечатли, тогава правя всичко възможно и в нас да мога да го направя, няма как да е на 100% но поне близо, вярно е че има мноого фактори, вида кафеени зърна, настройка на мелачката, на колко бара да пуска машината, температура на водата, лично съм се убедил че при едно и също кафе на зърна като вид, само при разлика от температурата на водата има различен вкус, да не говорим за другите фактори, поне цяла седмица експериментирам с различните варианти докато докарам вкуса който ми допадне...Последно редактирано от Еделвайс; 12-11-22, 11:30.
-
Винаги оценявам хубавото кафе, но определено ме мързи да се занимавам толкова. За такива като мен са измислени капсулите май
-
-
Изтекло ми е времето за редакция.
Забравил съм друго прекрасно италианско кафе и то е caffe Borbone. Няма да сгрешите.
Illy също е превъзходно."Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.
Коментар
-
Реших да пробвам Caffe Borbone Miscela Rosa/ само това имаше от марката борбоне/ от дюкяна,както ми препоръча - Ика вендинг, срещу Победа 15 лв кг. и не бих...повторил. Забелязах, че имаше и BoUrbon- 17 лв кг, ама не смея. Почвам да си мисля, че кафе под 40-50 лв за кг, май не си струва - жалко, че няма малки опаковки, за проба.
-
Вкусът към кафето се възпитава, както и много други неща. Някога бях в Германия. Пиехме шварц кафе от кана. Толкова бях свикнал, че като си дойдох в Бг си купих такава джаджа, но бързо ми мина. От тогава - само еспресо.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
- 3 likes
Коментар
-
За Мехмет ефенди съм чел много добри отзиви, но никога не съм опитвал.
-
Много е добро за тези които обичат кафе варено на джезве . В това отношение турците и арабите са ненадминати . Трудно ще го оцени някой като мен който цял живот пие еспресо . Според майка ми също е много добро а на нея и вярвам защото цял живот пие само кафе варено на джезве .Последно редактирано от sek.1; 13-11-22, 06:12.
-
Ще се сетите,че човек не може да стане бариста с четене по форуми.То си е цял занаят.Трябва да е чирак и калфа при италианец поне 5 години,и... ако има талант,става майстор
- 1 like
Коментар
-
А някои хора просто искат да пият кафе. Не ги интересува нито колко процента е, нито колко децибела е, както и дали вече е пусната в продажба новата "кубинка" на 9 бариста струваща 500 ойро...
- 3 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеА някои хора просто искат да пият кафе. Не ги интересува нито колко процента е, нито колко децибела е, както и дали вече е пусната в продажба новата "кубинка" на 9 бариста струваща 500 ойро...
- 1 like
Коментар
-
Понеже става дума за кафето,сетих се за моя стара тема за засаждане на кафеени зърна, ето за тези които ще им е интересно:
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B0%D0%BD%D0%B5
Към днешна дата кафето го подарих на мераклии, а кафето при нашите дето беше станало цели 3 метра за съжаление изсъхна, бая години изкара все пак
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар