Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да изгоним мравките от дома си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да изгоним мравките от дома си?

В къщи също ме налазват мравки и то от два вида,но и двата вида са чуствителни към този тебешир който се продава в аптеките срещу хлебарки.Държи ги настрана поне месец два,и щом се покажат пак рисувам по ъглите и первазите.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Тия разкази ме подсетиха за една забавна случка с хлебарки. Не знам дали знаете, че се смята, че са доста интелигентни.
      Зълвата живееше на 4-я етаж в Люлински соц блок и често се оплакваше от нашествия на хлебарки. Наистина - като им ходехме на гости ги чувахме как щъкат насам-натам, направо им топуркаха крачетата, а като светнехме в банята се разбягваха сякаш хиляди - все едно е имало митинг от хлебарки. Свекито е агроном растителна защита с дългогодишен опит и поредния път, когато бяха пропищели от хлебарките й даде някакъв препарат (не помня името, но мога да питам) млечнобял на цвят, помня, че трябваше да се разреди и намаже с четка пода (други повърхности не - щото било опасно). Предупреди, че е много силен, отровен, трепе всичко наред, което е имало неблагоразумието да кацне или ходи по пода, и да внимават като го мажат. И действието му е до 1-2 дни или до измиване на пода, не помня точно.
      Та, намазали нашите пода на кухнята и банята (че там беше основното нашествие) и легнали да спят. Стават на сутринта и "О, чудо!" - доста хлебарки умрели (че и мухи, мушици, нощни пеперуди и пр.) по пода и няма никакви прибягващи, което досега не се е случвало... Зарадвали се, взели да чистят труповете и изведнъж зълвата се оцъклила - случайно погледнала към стената и какво - цялата стена покрита с хлебарки, живи!? И всички стени така... И така седяли докато не изчезнало действието на препарата. Нашите поизтребили ръчно доста, но накрая им омръзнало и ги зарязали...
      Ха кажете сега, че тия гадинки нямат разум. Сигурна съм, че и при мравките сте го забелязали.
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Малко не е по темата, ама да споделя и моят опит. Живея на 8 етаж (в блок с парно) и мравки нямам, но за съжителството с хлебарките, роман мога да напиша! Повлиян от телевизионните реклами, колко Райд, Байгон, кубчета, прахчета и не помня вече какво изкупих от аптеките , не е истина! Може да не ви се вярва но почти бях стигнал до решение за продажба. Притесняваше ме само, дали моите съквартиранти хлебарките, ще пуснат за оглед евентуалния купувач! Последният ми шанс беше фирма от сорта "Трепем гадове...". В продължение на около 6 - 8 месеца ги търпях да ми омазват ъглите с нещо подобно на мед и да ми обясняват как щели "да намалеят, ама пак можело да има". Не само не намаляха, ами се и охраниха! Съвсем случайно, приятел ми препоръча друга фирма (с лиценза на която се оказа, че работила предната). Човекът дойде, огледа и на цената на 2 месечната такса на предния напръска и каза, че няма да го търся цяла година. Не че тогава му повярвах, но повече от две години не съм го търсил... Хлебарки нямам! Сигурен съм, че и за мравките има подобно съвременно решение, просто трябва да попаднеш на правилния човек. Изводът ми е, че най-добре да се доверим на препоръките на препатил приятел и да не вярваме на мошеници - самозванци.Поздрави.

Коментар

Мравките имат нещо като колективен разум - всяка е обикновена буболечка, но мравунякът като цяло е много, много буболечки, които са способни да комуникират. Там общото е повече от съставните. То и затова е невъзможно да се убие мравуняк - освен с пряка атака с лопатата. Това отрови, препарати са само намек известно време да не изразходват жива сила в непродуктивни направления. Доста близки са с пчелите като организация и поведение.

Хлебарките нямат такова нещо. Те просто са МНОГО. Целият им ум се състои в ядене на всичко, което могат да отхапят и следване на тъмните петна в зрителното поле, ако забележат бързо движение. Напълно са склонни да се съберат всички на черното кръгче, нарисувано на пода, при светване на лампата. Много удобно, ако човек се е захванал отговорно с чехъла. Но безполезно. При злобна химическа атака (заради бълхи) в мазето на блока, където живеех, хората изметоха потресаващи количества - 3-4 кофи от по 20л, само от коридорите на мазето. Тогава си обясних, защо атака в отделния апартамент няма никаква полза.

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
            .................... Нашите поизтребили ръчно доста, но накрая им омръзнало и ги зарязали...
            ..........................:
            Абе туй като Рамбо 8-ма кръв изглежда. Препарат навсякъде!!!! Под, стени, тавани и т.н.
            ПС Лошо е като има дървеници. Там е трагедията. То не е Бандит, то не е Карате. Димки не препоръчват. Важно е да се застъпят наталните периоди. И да се пръска КОНКРЕТНО!!!!
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Има тебишир против мравки ...
              Струва стотинки и помага страшно много надрасквате и край. Забравяте докато не мине година. Имаше го и в аптеките .
              CITYEL

Коментар

Май никой от вас не е гледал култовото филмче "Апартамента на Джо"

Като бях студент бачках в пицерия в Страсбург. Помещението го правихме заедно с един вехт двуметров югославянин с длани като лопати, който определено умееше да строи. Та няколко години бяхме спокойни, но после плъзнаха хлебарки - самата сграда беше стара.

След пръскането на килограми спрейове и препарати, безрезултатно, най-после решихме да викнем професионалист. Човекът се домъкна с едно дипломатическо куфарче, извади разни бурканчета с милион и една породи хлебарки, и ни помоли да идентифицираме породата. Ние направо му бяхме запазили една, беше ни казал по телефона да му утрепем една да види за какво става въпрос. Като му я показахме, очите му светнаха като на малко дете - тия били специални, редки, били дошли не знам коя година с не знам кои кораби от Долна Танганайка примерно. Много били издръжливи. Абе - луд гений.

След което се качи в помещението, и го обикаля сигурно един час. Хъмка, почесва се, накрая изсумтя одобрително и извади една спринцовка. Не повече от 50 грама ми се видя. Цръкна по няколко капки на три-четири места. Аз го гледам, той се хили и ми вика "важното е да знаеш къде и какво да пръскаш, а не колко. После си взе куфарчето и 500 евро, каза "повече няма да се видим с вас", и си замина. Повече не го видяхме. Хлебарките - и тях.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И аз това казвам - да се доверим на истинските професионалисти. Освен всичко друго накрая излиза по-евтино. Не само за мравките и хлебарките...

Коментар

И аз да споделя моя опит с мравките .
                    Имах си такива домашни гадинки и се отървах от тях с чесън на прах сложих на местата по които се движат и се разделихме. Много бързо и ефикасно действа чесъна. Вече от няколко години нямам мравки.
                    Dimitar Dyakov

Коментар

Да споделя и аз за борбата с хлебарките. Един познат ми купи от селскостопанска аптека препарат против колорадски бръмбър. Забравих му името а жената спи и не знам къде го е прибрала. Разрежда се с вода, отливаш в едно от онези шишенца дето може да се пръска с тях и минаваш къщата. Работи доказано и в двата апартамента, където е приложено. Особено при майка ми, там направо се надпреварвахме с гадинките, кой ще изяде повече от манджата
                      В апартамента където живея, миналото лято се появиха мравки на балкона и хлебарки из стаите. Балкона жената го мина със солена вода, след няколко дни напръскахме с препарата целия апартамент и балкона и откакто сложих дограма с комарници не съм виждал у нас нещо живо с повече от два крака.
                      Цената на препарата мисля, че беше под 5 лева.

Поздрави!
                      Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                        Да споделя и аз за борбата с хлебарките. Един познат ми купи от селскостопанска аптека препарат против колорадски бръмбър...
                        Не си го и спомняй името. Активното му вещество вече е забранено и препаратът (Регент) не се продава.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не си го и спомняй името. Активното му вещество вече е забранено и препаратът (Регент) не се продава.
                          Честно да кажа, хич нямам вяра на тези определения "забранено" , "безвердно" и т.н. Според мен всичко опира до интереси и влияние. Плащаш си и "експертите" почват да обясняват колко е велик и безвреден този препарат. Идва друг, плаща на друг "експерт" и той обяснава колко е вреден този препарат и колко е полезен онзи. Аз нещата ги разделям на работещи и не работещи. Изпръскал съм десетки райдове, глоболи и разни подобни прехвалени от "експерти" препарати. Резултата беше почти нулев. Ако ги напръскам директно - ок, ама чакай да мине някоя по-късно и да даде фира. Мяза ми на онзи виц за отровата за мишки, дето продавача обяснявал действието - Хващаш мишката, пъхаш и отровата в устата и тя умира...

След като искаме да ги трепем, вероятно ще се ползва някаква отрова. Понеже със сироп или агитации успеха е съмнителен.

Поздрави!
                          Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                            Честно да кажа, хич нямам вяра на тези определения "забранено" , "безвердно" и т.н. Според мен всичко опира до интереси и влияние. Плащаш си и "експертите" почват да обясняват колко е велик и безвреден този препарат. Идва друг, плаща на друг "експерт" и той обяснава колко е вреден този препарат и колко е полезен онзи.
                            Така е. Дори и при лекарствата го има това...В това консуматорско общество никой няма сметка от работещи и качествени стоки...
                            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Той механизмът на забраната е известен, важното е че вече препаратът го няма на магазина.

Коментар

Няма отърване. Живея на осмия етаж, в подпокривното пространство (таван е доста силно казано) се въдят гълъби, значи и мравки.
                                Борбата, както казват, е епична...
                                На първо място - хигиената. Като няма какво да ядат, няма и какво да търсят у вас. Хвърляйте си боклука всяка вечер.
                                Във ветеринарните аптеки продават препарати за третиране на домашни животни (крави и др. топлокръвни) срещу бълхи и други паразити (студенокръвни). По презумпция би трябвало да действат на всички насекоми и да се безвредни за хората.
                                Ползвал съм ги и продължавам да ги ползвам при затревяване, действат на мравките и не само - кърлежи, паяци и т.н.т.
                                Много важен + евтини са.
                                Миришат гадно, в къщи предпочитам разни прашилки по ъглите... И да не задържам боклук...
                                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X