Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за куче

Разбойник
    Прикачени файлове
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

да споделя и моите скромни наблюдения - върху кавказка овчарка - идеално си живее зимата без колибка, но лятото е на умиране от горещина - т.е. като за Русенско май не става; при липса на сериозно възпитание е пълен брак - огромна агресия и сила без контрол
      като за дворно куче - мелез сякаш е най-добре - интелигентен (при късмет), издръжлив и непривлекателен за кражба
      най-важното нещо е възпитанието
      всеки, който изпада във възторг от агресията на кучето си, да има едно на ум, че пострадалите крадци обикновено осъждат собственика на кучето, дори при взлом !
      шега: по-добре дресирайте свине, че да изяждат доказателствата дори крадецът да избяга, надали ще ви съдят, че прасето ви е нахапало някого
      Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Абе издържат по нашия вилает,ама.Моя беше сукалче като го взех и идея нямах че на гърдите ще има 27см. кожух и малко по-малко навсякъде.
        Лятото на верандата оставям голяма кофа с вода и се гмурка като пингвин(не обичали да си мокрят ушите-да,да),от Дунав излиза само по моя команда(жена,дете-второ място).
        Зимата спи на снега и не му пука.Русенския климат е доста шашав,тука и на хора от други места им се взема акъла,та и песовете не са изключение.Кавказеца и той е губер,гледам ги-зян са животинките лятото.Ама има едно чау-чау,направо му иде да отпраши към Китай и да служи по предназначение(угояване и консумация).

Коментар

Само Българско овчарско куче /каракачанска овчарка по ми лежи на езика/. В момента две такива /мъжко и женско/ ме пазят и съм спокоен. Само трябва добра ограда - нормална мрежа без дупки. Непретенциозни са към храната и климата, устойчиви на болести /разходите за лекарства не са малки ако се наложи/. Есента два пъти в два последователни дни имаше опити да влизат в къщата. И след двата пъти женската /тогава беше само тя/ беше пребита буквално, но в къщи не беше влизано. Само наоколо имаше разкъсани парцали от дрехи. Много съм им благодарен, че ме пазят.
          Дискавъри 300 тди ръчка
          Витара тди автомат
          XT660R

Коментар

За добре дресирано куче е нужна ежедневна работа с него. А за куче което ще стои вързано в двора да пази може би по-скоро размера има значение
            ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Първоначално публикуван от mslavchev Преглед на мнение
              За добре дресирано куче е нужна ежедневна работа с него. А за куче което ще стои вързано в двора да пази може би по-скоро размера има значение
              Прав си, ама и при кучета важен принципа за първите седем години........Моята каракачанка не се отделяше от мен първите шест месяца, мъкнах си я навсякъде с мен. После почна да и се гади в колата, и от тогава общо взето си стои на вилата.Тази зима се "виждахме" с нея веднъж седмично. Проблеми няма никакви. Възпитана си е, е не става за цирка де, ама това което се иска от нея го изпълнява.

А що се отнася до размера, да вземе мъжки каракачанец, или кавказец, ама после да не го примамят с някаква разгонена женска
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Цитат:
                Мнение на haki
                Много си прав,затова препоръчвам ротвайлер-той е с най-добри качества за пазач.
                В цивилизования свят тази порода май е забранена... Това е създадено за да хапе без да мисли.
                Освен това ако разчиташ на каквото и да е куче да те пази си загубен... (поне имуществото ти)
                Няма зли кучета,има (не)подходящо възпитание.Аз имам ротвайлер-компаньон
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                  Източно европейски ги кръстиха на границата да не са капиталистически а иначе са си баш немска овчаркапоздрави на всички които обичат кучета
                  Да бе! Имах мъжки (почина преди пет години), беше 73 см в холката и тежеше 64 кг. Не влизаше в никакви норми за немска овчарка и си беше чисто руска изработка - съветските микросхеми - най-големите в света

Сега имам истинска немска овчарка - фина и косместа. Ама кучка!

Коментар

Баща ми беше взел 4 мъжки ротвайлера преди 5-6 години за охрана на склад. Бяха добре дресирани, но действаха малко мудно. Докато станат, докато тръгнат и стане утре. Като цяло нещо малко мързело работеха. Може причината да е била в конкретните бройки, незнам. При опит за обир убиха единия, другите 3 успяха да ги спасят. От някъде се намери една кучка - мезлез, учична превъзжохна и попълни бройката. Само вдигаше шум, но явно това им липсваше на ротвайлерите. Докато Роза вдигаше тревога нощем не можеше да се влезе в склада. Сега е жива само Роза, другите 3-ма загинаха при изпълнение на служебните задължения. Пази заедно с една ротвайлерка. От както ротвайлерката роди стана голяма мръсница. На познати не налита, но погледа й е друг, винаги гледа лошо и не крие големите зъби.

Едно от малките го взе един приятел, но не го дресира добре. Не му отделяше достатъчно внимание. Кучето като цяло оглупя, сега е торба мускули и мозък колкото да пази равновесие.

Според мен всичко е до дресировка. Всяко достатъчно голямо куче би могло да е пазач, стига да е добре обучено.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                      Да бе! Имах мъжки (почина преди пет години), беше 73 см в холката и тежеше 64 кг. Не влизаше в никакви норми за немска овчарка и си беше чисто руска изработка - съветските микросхеми - най-големите в света

Сега имам истинска немска овчарка - фина и косместа. Ама кучка!
                      ?
                      Нещо по въпроса със сватосването че моя хайванин няма сефте?
                      Една му намерих,като го видя колко е голям клекна и край.
                      Ще приложа и снимков материал на ЛС.Не се майтапя-наистина съм попаднал на екземпляр,булки няма.

Коментар

Нали това ви разправям да се разправяш с кучета е изкуство
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

[quote=Scrapheap;348605]Тъпо и зло същество...
                          За пазач точно това трябва.
                          Един съвет и от мен, куче лае от страх затова един мъник за аларма и две свирепи овчарки /немски или български без значение само по едрички и кръвожадни/ е идеалната комбинация.
                          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

значи имаите впредвид едно много съществен момент в цялата картинка че каквото и куче да оставите в имота си или каквито и решетки и блиндажи да направите ако няма наблизо хора които да чуят видят и съответно вземат мерки всичко е абсолютно безсмислено. И ако и взломаджиите го знаят това просто нищо не ще ги спре.ПОВЯРВАИТЕ В ТОВА ЛИЧНО СЕ УБЕДИХ. Ако пък имаш печени съседи сложи си хубава аларма нищо повече.

Коментар

Българско овчарско куче.Имам две такива кучета в нас и няма човек който да влезне в двора ако не го познават кучетата.Мн добри пазачи и са огромни,здрави и красиви
                              [I] Дялкам бяло за щяло и нещяло ![/I]

Коментар

За каракачанската овчарка най-добрия живот е със стадото (ако е истинска Каракачанка) - всеки ден километри преходи , стадо за пазене , и мечки и вълци за тренировка . Всяко затваряне и завързване на такива кучета убива тяхната същност.

Имахме глезена булонка във Варна(единственото куче което някога ме е хапало) , която взех за 1 месец в Търново в квартирата - промени се за миг. Вървеше рядом до мен без да се отделя на метър , хвърляше де да яде кондукторите и полицаите в влака , не допусна професора по рисуване да ми критикува рисунката .Ходили сме на палатки и спални чували (палатката беше непревземаема крепост когато е вътре) Накефи се на внимание и гледки в женската съблекалня на семинара по Айкидо в Сливен , където беше най- търпеливото куче на света . В Сливен се наложи да спим 3 часа на една поляна до Жп.Гарата докато се съмне - (Такива големи улични кучета никъде не дъм виждала )- нито едно куче не беше допуснато да се доближи .За финал се отъркаля в едно лайно - но Бонди ще си остане едно незабравимо куче, което майка ми и баща ми обичаха повече отколкото мен и брат ми заедно.

За кучето формата няма значение - стопанина е важен.
                                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X