Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за куче

ИМХО закуче пазач не виждам никакъв смисъл да е чистопородна немска овчарка /от 1000лв бройката/... един мелез би свършил дори и по-добра работа, ако го дресираш добре...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Подобни неуправляеми кучета създават повече проблеми, отколкото решават.
      Много си прав,затова препоръчвам ротвайлер-той е с най-добри качества за пазач.

Коментар

Първоначално публикуван от haki Преглед на мнение
        Много си прав,затова препоръчвам ротвайлер-той е с най-добри качества за пазач.
        В цивилизования свят тази порода май е забранена... Това е създадено за да хапе без да мисли.
        Освен това ако разчиташ на каквото и да е куче да те пази си загубен... (поне имуществото ти)
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Знам че не са много популярни,
          но ако имаш вьзможност си вземи Родезийски Риджбек.
          Освен че се обучава лесно е прекрасен пазач, по дефиниция мрази всякакьв различен от белия цвят на кожата. И след строежа ще ти пази дома.
          По-голям е от овчарката, по-силен и здрав от добермана, както и по-пьргав от ротвайлера.

Каквото и да е куето си иска възпитание все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
            Страшна гордост няма що.
            Закво ти е кучеп което не хапе Нали е за охрана рОДЕЗИЙСКИ головодняк го имат комшиите като тръгнем към него ше събори оградата да си влезе дома
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

А моите мелезаци ще те разкъсат .
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                А моите мелезаци ще те разкъсат .
                В една цивилизована държава твоите "мелезаци" ще бъдат приспани а ти съден...
                Един ротвайлер всеки път си гризваше по съвсем мъничко от крака ми, като мина с мотора по улицата и съседите на които беше собственост ми обясняваха, че то милото се дразни се от мотори.... Нищо че аз имам законното право да карам мотор по улицата а доколко престоят на кучето на улицата е законен може да се спори... Нападаше и деца. Въпреки молбите ми не го прибираха.
                Проблемът беше решен с CZ при поредното ухапване...

Коментар

Колеги благодаря за бързите отговори.По принцип няма да разчитам само на кучето за охрана(по-скоро на любознателни съседи които кучето да информира, че става нещо).Напълно съм наясно, че ако някой реши сериозно да краде кучето няма да го спре.В общия случай или ще убие кучето или ако е скъпо(1000 лева) ще го открадне.Затова идеята е кучето да пресече поне кокошкарските кражби.Навремето имах куче от породата дето я спомена колегата "кофман" ама докато ме нямаше за да не лае всички комшии го хранеха та лаеше само по инкасаторката(не че имаше лошо де) ама така не ми вършеше работа.Затова трябва да е куче, което яде храна само от стопаните си.
                  Николай Папазов

Коментар

Който смята, че ротвайлерът е куче, което е свирепо и зло, значи просто не е наясно с породата. Това е изключително умно животно, подаващо се много добре на дресировка, невероятен пазач. Самата му същност е да охранява територия и да работи. Естествено Собственикът му трябва да е наясно с особеностите на породата и да не го остави да се мисли за водач на глутница, защото тогава наистина проваля животното и може да се стигне до бели. Но такива ако има, то те са само и единствено по вина на собственика.
                    Ако е основно за охрана, то са подходящи всички горепоменати, но ако ще се ползва впоследствие и като бавачка и компаньон бих препоръчал да се заиншересуваш и от рийтривърите - голдън и лабрадор.
                    Имай в предвид, че вземането на животно не е като да си вземеш телевизор и като не ти харесва да го метнеш на тавана да не ти пречи.
                    Животното е живо съществои и ако не си крайно коравосърдечен ще стане член на семейството ти. Децата не можеш да си ги избираш, но кучето можеш, така че подходи отговорно! И при избора и при отглеждането и възпитанието му.
                    Успех!
                    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                      Който смята, че ротвайлерът е куче, което е свирепо и зло, значи просто не е наясно с породата. Това е изключително умно животно, подаващо се много добре на дресировка, невероятен пазач. Самата му същност е да охранява територия и да работи. Естествено Собственикът му трябва да е наясно с особеностите на породата и да не го остави да се мисли за водач на глутница, защото тогава наистина проваля животното и може да се стигне до бели. Но такива ако има, то те са само и единствено по вина на собственика.
                      Ако е основно за охрана, то са подходящи всички горепоменати, но ако ще се ползва впоследствие и като бавачка и компаньон бих препоръчал да се заиншересуваш и от рийтривърите - голдън и лабрадор.
                      Имай в предвид, че вземането на животно не е като да си вземеш телевизор и като не ти харесва да го метнеш на тавана да не ти пречи.
                      Животното е живо съществои и ако не си крайно коравосърдечен ще стане член на семейството ти. Децата не можеш да си ги избираш, но кучето можеш, така че подходи отговорно! И при избора и при отглеждането и възпитанието му.
                      Успех!
                      Ретривърът е нещо тотално имунизирано от агресия Става за плюшена играчка и е много любвеобилен и забавен

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Тъпо и зло същество...
                        Извинявай колега, с колко каракачанци си имал работа?
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не съм казал нищо за каракачанките. Не си ме разбрал нещо.

Коментар

Упс Сега препрочетох още веднъж, май въпроса си трябваше да отпратя към друг Сорри
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                              Затова трябва да е куче, което яде храна само от стопаните си.
                              Такава порода още не е измислена! Колегите вече ти отговориха-всичко зависи от стопанина-както си го научиш,такова ще е,пък породата не е от голямо значение!

Пък за ротвайлера,някой дето каза че били незнам си кви...аз съм имал два,и съм ги разхождал в центъра на Бургас свободно без каишка....
                              А знам и такъв,дето е хапал стопанина си 30 пъти....

Успех с избора

Коментар

Тъй като си мисля за едно определено куче бих казал да си вземеш питбул. Ако бъде това за което говоря, този който ще се осмели да краде ще му бъде за последно...
                                Only after the last tree has been cut down,
                                Only after the last river has been poisoned,
                                Only after the last fish has been caught,
                                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X