Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за куче

Майката е на три и половина а дъщерята на две и половина, просто изтървахме майката на второто разгонване. за съжаление си изгубих цифровия апарат но ще видя нямам ли нещо в компа от преди. Искам само да поясня че повече от 30г. гледам кучета имала съм всякакви, но най верни и най добри пазачи за мен са овчарките. Женските повече слушат и повече пазят къщата, докато мъжките ако им замирише на разгонена женска стават неконтролеруеми. Така ни обраха вилата преди години, затова е добре да са мъжко и женско ако са повече от едно.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Пропуснах да спомена че дъщерята в момента се разгонва но при немските овчарки има малък проблем те се чивтосват или с куче с което живеят заедно или с друго което те сами си харесат, много са претециозни Като жените Та сега ще и търся някой хубавец защото моите мъжки нестават за нея, единия и е баща другия брат.
      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
        То аз и два риболова ще почерпя ама децата искат немска овчарка а и аз натам клоня, така че сигурно ще търся овчарка.
        ПС:А за риболова само се обади!
        Абе ела да ти подаря едно две кученца ,пък пак търси немска овчарка за децата.
        Ако търсиш българска "овчарка" на два крака ще имаш проблем с жена си!/личен опит/
        Чавдар Владимиров
        0887/912075
        Ленд Ровър Диско 1
        Самуад в проект

Коментар

За съжаление само тези снимки намерих в компа, по тъмното куче е дъщерята, по едрото и е брат а на заден план се вижда главата на майката. В момента е малко отслабнала но иначе е добро и хубаво животно, родена е навън, живее навън. Но предупреждавам че и котки няма да имаш в двора, общо взето всичко що влезе се лови и яде.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
            Абе ела да ти подаря едно две кученца ,пък пак търси немска овчарка за децата.
            Ако търсиш българска "овчарка" на два крака ще имаш проблем с жена си!/личен опит/
            Колега незнам мен ли визираш с това,написала съм че подарявам двете овчарки защото имам пет. И ако някой прояви интерес ще му се наложи да се запознае със съпруга ми. А и мисля че този форум не е за запознанства.

Коментар

Аааа, оправихте ми настроението. Така не помня от кога не съм се хилил.

Коментар

Тя, темата, се измести доста, ама пък си е интересна... Така и не разбрах, колегата който я пусна, дали си взе куче... и ако да, какво...
                По-горе стана дума за добермани... Преди години, живеех в известния бургаски квартал, Меден Рудник, в последния блок, от терасата се виждаше пасторален пейзаж, зелени поляни и Мандренското езеро. По паркинга пред блока, нямаше интензивно движение, но пък винаги имаше рояци играещи деца... Хех, какви времена! Надвечер, по същия този паркинг, заедно с децата тичаше и един женски доберман, изключително дружелюбно и игриво куче... Щом някой спреше на паркинга, кучето тичаше насреща му и като се убедеше, че не го познава, обръщаше се и бягаше обратно при децата. Мой приятел, който поради естеството на работата си по това време, ходеше винаги въоръжен, спря пред блока и слизайки от автомобила, видя тичащия настреща му доберман. Извади мигновено пистолета и дори успя да го зареди и насочи към кучето. В този момент кучето, на около 3-4 метра от него, явно загуби интерес към личноста му, рязко зави в обратна посока и се върна при децата... Когато приятелят ми се качи у дома, го попитах, защо е извадил пистолета си. Той самият има куче, но се притеснил от спусналия се към него доберман... Тази порода се ползва с лошо име у нас, разказват се какви ли не легенди за тези кучета, а истината е, че всяко куче може да бъде и добро и зло... До сега, въпреки големия ми опит с кучета, съм хапан само веднъж и то от кокершпаньол, при това кучка...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Тя, темата, се измести доста, ама пък си е интересна... Така и не разбрах, колегата който я пусна, дали си взе куче... и ако да, какво...
                  Все още не съм взел , но съм се ориентирал към немска овчарка
                  Николай Папазов

Коментар

Най опасното куче което познавам, е булонката на сестра ми.
                    Взехме я заедно преди около 15 г. Беше най сладкото куче което човек може да си представи, но с течение на времето започна да се превръща в страшен звяр. При ежедневните разходки редовно нахапваше по няколко огромни в сравнение с нея песове които с квичене изразяваха съжалението си че бяха проявили интерес спрямо нея.
                    И така преди известно време Баща ми празнува една достолепна кръгла годишнина, поканени са много близки с които иначе не се виждаме много често. Съответно няма кой да гледа кучето и то беше надлежно затворено в една от стаите. Пристигат гостите от които една голяма част също са в доста преклонна възраст, и тежко се настаняват на масата. Започват наздравици и пожелания за още много кръгли годишнини, настроението започва чуствително да се повишава, и точно тогава се извиси уплашения глас на сестра ми: Маме, кучето.
                    Незнайно как Звяра се беше измъкнал от стаята, изтрелвайки се директно под масата, и моментално започна да хапе наляво и дясно развеселените гости. Настана невъобразим хаос и меле докато сестра ми и зет ми успеят да озаптят изключително изнервеното животно.
                    Резултата след обхода на булонката беше трагичен. Няколко Лели, Сваковци, Стринки, Чичовци и братовчедки бяха нахапани, сдъвкани и перфорирани до кръв. На една малка част беше оказана медицинска помощ, но останалата панически се изнесе, оставайки ни в доста конфузна ситуация.
                    Последваха многократни извинения по телефона, но от тогава нашите близки идват само след уверението че кучето е не е у нас и е някъде на далеч.
                    Сега аз имам Немска овчарка и горещо Ви я препоръчвам. Страхотен пазач, спи между мен и жена ми и ме пази.
                    Андро.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                      Страхотен пазач, спи между мен и жена ми и ме пази.
                      Е те това е куче-пазач!!!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Ако трябва да разказвам за мойте кучета трябва да се регистрирам в кучешки сайт. От както се помня все кучета около мен. Големи малки рунтави и късокосмести, породисти и улични. Когато си взехме сегашната мъжка овчарка докато беше бебе падна от терасата на втория етаж,наложи се да я взема да я гледам в града където имахме един далматинец, и една териерка кръстоска с булонка. Всички кучета слушаха, но баба Роми беше шефа. Излаеше ли на лош дори огромният и страшен Далматинец лягаше на земята,той беше превъзходен пазач мъжът ми е хапан от него защого ме вдигна във въздуха. А малкият все още вълк подвиваше опашка и се криеше в мен. Сега той е водач на глутницата и си е страшничък за почти всички непознати, но иначе и той не обича високите тонове,веднага е готов да захапи този който иска да ми се кара.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          Е те това е куче-пазач!!!
                          Да не вземете сега да искате да ви уреждам с по едно куче!

Коментар

Аз имам ПитБул и Шарпей.Пазят заедно няма влизане в двора прецени си сам.
                            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
                              Колега незнам мен ли визираш с това,написала съм че подарявам двете овчарки защото имам пет. И ако някой прояви интерес ще му се наложи да се запознае със съпруга ми. А и мисля че този форум не е за запознанства.
                              Не се пали така,реших да се пошегувам с колегата Kokoff,а не да се заяждам с когото и да било.Чак сега прочетох темата с твоите постове и ако съм те засегнал-извинявай! Пак казвам не визирам никого.Самият аз имах прекрасен мъжки екземпляр от тази порода /"Майор"-така се казваше/ ,но за мое голямо съжаление почина на 14г.възраст.Така и не можах да си намеря куче,което да прилича поне на него и засега не съм си взел друга немска овчарка.
                              Чавдар Владимиров
                              0887/912075
                              Ленд Ровър Диско 1
                              Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X