Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за куче

Колеги предстои ми строеж на къща и се налага да решавам въпроса с охрана на строителната площадка.В тази връзка мисля да си взема куче.Та молбата ми е дайте съвет каква порода да бъде?Ще бъде куче пазач и ще живее на двора и в последствие ще охранява и къщата(като стане готова).
    Николай Папазов

До: Съвет за куче

немска овчарка.изключително вярно и умно куче.имам такова от 2 години и съм много доволен.само,че хубаво под 1000лв е почти невъзможно да се намери.
    Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
    Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Аз лично ти препоръчвам немска овчарка. Подлежи идеално на дресировка и разпознава "свои" и "чужди".
      Нашата например е много "сговорчива" към гостите, когато в работилницата ни има хора, но когато няма никой трудно можеш да минеш покрай нея. Същото важи, ако се опиташ да изнесеш нещо отвътре.

Можеш спокойно да си я направиш и "лошо куче" - истински пазач, който разпознава само определени хора като "свои" и скача на всички останали. Лично аз не съм привърженик на подобна дресировка, но всеки сам си решава.
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Ката Българин естаствено "Българско Овчарско Куче", в подробности за породата нямя да навлизам, но за това което сте писал е удачен вариант - много злоба и непретенциозни.

Коментар

Първоначално публикуван от YOSIF Преглед на мнение
          Ката Българин естаствено "Българско Овчарско Куче", в подробности за породата нямя да навлизам, но за това което сте писал е удачен вариант - много злоба и непретенциозни.
          Тъпо и зло същество...
          Немска или Източноевропейска овчарка.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

В момента имам осем кучета .Немски овчарки и кръстоски невероятно зли .Каракачанки и мелези .Но най добрия ми пазач беше един мелезак на вид като пойнтер всяка година ухапваше по няколко човека заблеяни дошли до него.И той ръв .
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
              В момента имам осем кучета .Немски овчарки и кръстоски невероятно зли .Каракачанки и мелези .Но най добрия ми пазач беше един мелезак на вид като пойнтер всяка година ухапваше по няколко човека заблеяни дошли до него.И той ръв .
              На едно такова дето ме ухапа му вкарах един пълнител за да не го вкарам на собственика. И аз имам куче, но то никой не е ухапало, защото е в двора. Добър пазач, без да е зъл - Източноевропеец.

Коментар

Немска овчарка, пазач и същевременно се държи добре с хората, с които трябва.
                Българското овчарско куче ще ти се наложи ти да се пазиш от него...
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Въпреки, че съм имал няколко немски овчарки, каракачанката е по-добрия избор, когато става въпрос за пазач, особено ако ще остава за по-дълго сама. Много по-непретенциозна е, но си иска твърда ръка при възпитанието.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Имал съм няколко кучета. Най добрия пазач който съм имал беше една кавказка овчарка, доставена от Руските републики. Изключително зло и вярно животно. Лошото е че признава само един стопанин.

Коментар

Подобни неуправляеми кучета създават повече проблеми, отколкото решават.

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                        Но най добрия ми пазач беше един мелезак на вид като пойнтер всяка година ухапваше по няколко човека заблеяни дошли до него.И той ръв .
                        Страшна гордост няма що.
                        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Още един глас ЗА немската овчарка.

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                          Страшна гордост няма що.
                          Мда, докато не мине някой като Scrapheap.

Коментар

Възпитанието е важно!
                            ..в повечето от случаите кучето прилича по-характер на стопанина си!!
                            Разликата мужду овчарките и Каракачанката е ..като разликата между "паркетниците" и Оф роуд Джипките
                            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Аз имам един женски КОФМАН (от тези които се виждат около КОФИТЕ за боклук). Ако мен ме няма в къщи, няма начин някой да влезе. Ако му дам аз - и чесън ще яде, но в чужда ръка и пържола да има - ще си хапне от ръката.
                              Общо взето дали кучето ще стане пазач, зависи единствено от стопанина

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X