Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Съвет за куче

Труден избор,колега-почти като нашата краста.
    Преди да си взема първата немска овчарка(лека му пръст) и аз така се допитвах и везната се наклони в негова полза.Повечето породи се поддават на обучение,въпроса е за колко време и с колко труд.
    Немеца май най-добре покрива нормативите за всякакви цели,включително и нерегламентирани.При теб ще бъде дворно куче,което предполага правилна козина-доберман и ротвайлер при подобна на тази зима малко не се вписват.Няма да ги убиеш че ще се скатаят в колибата-обучението е едно,природата друго.Виждал съм екземпляри с перфектно обучение,но инстинкта за самосъхранение винаги сработва.Не броя питбули и подобни извращения,създадени за кеф на болни мозъци и без болкови рецептори.
    Сега съм със старогерманска овчарка,но поради многото ангажименти нямах време да го обуча.Ами той се самообучи-когато сме в къщи всеки е добре дошъл,когато е сам влизане няма,когато е на разходка е нервен,но не посяга ако не му нарушиш периметъра(около 50см. си е харесал) и пак първо изръмжава бая сериозно.Обаче ако види че спирам да говоря с някого,здрависвам се и прочее индикации че чуждия за него не е заплаха за мен сяда и ме чака без да прави нищо.
    В заключение само да вметна,че като кажа нещо той чува от първия път,а жена ми от втория или петия-както дойде....

Коментар

До: Съвет за куче

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Тъй като си мисля за едно определено куче бих казал да си вземеш питбул. Ако бъде това за което говоря, този който ще се осмели да краде ще му бъде за последно...
      Има малък проблем с Питбула... за да напада хора трябва да бъде възпитаван в това... проблема възниква когато кучето поостарее т.е. достигне 3-4 годишна възраст. Тогава то започва да напада и стопаните си. Ако пък не го озлобиш като малък единственното което напада са други кучета, кокошки, крави, магарета... абе ужас на 4 лапи.

Истински пазач за къща и хора е Бултериера... това е порода която болезнено се привързва към дома и стопаните си и реагира веднага при поява на опасност към двете. Т.е. ако имате деца най - сигурното място за тях ще е около кучето :+).... Проблема е че те са късокосмести и зимата не понасят ниски температури. Трябва си къщичка, изолирана и както там си му е реда.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
        Има малък проблем с Питбула... за да напада хора трябва да бъде възпитаван в това... проблема възниква когато кучето поостарее т.е. достигне 3-4 годишна възраст. Тогава то започва да напада и стопаните си. Ако пък не го озлобиш като малък единственното което напада са други кучета, кокошки, крави, магарета... абе ужас на 4 лапи.
        Мисля, че бъркаш питбула с доберман. За добермана се твърди, че след определена възраст откача и започва
        да напада и стопаните си, което се дължало на израстването на някаква коста, която притискала мозъка му.
        Не може да се каже всички кучета от еди-коя си порода са гадни, зли и ще изядат стопанина си. Обаче с така
        наречените "страшни" породи, (питбул, ротвайлер, доберман и т.н.) стопанинът трябва да се занимава много
        сериозно с възпитанието на животното. И едва ли е много удачно такова куче да бъде оставяно само дълго време.
        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
        A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
          Мисля, че бъркаш питбула с доберман. За добермана се твърди, че след определена възраст откача и започва
          да напада и стопаните си, което се дължало на израстването на някаква коста, която притискала мозъка му.
          Не може да се каже всички кучета от еди-коя си порода са гадни, зли и ще изядат стопанина си. Обаче с така
          наречените "страшни" породи, (питбул, ротвайлер, доберман и т.н.) стопанинът трябва да се занимава много
          сериозно с възпитанието на животното. И едва ли е много удачно такова куче да бъде оставяно само дълго време.
          Имам приятел с престарял доберман, който е сред най-спокойните животни, които съм виждал Това с костта, май е повече легенда.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Преди известно време имах ризеншнауцер, от тогава съв влюбен в породата. Първоначално живееше в апартамент, а после пазеше къща с двор в която не живеехме но имаше две нови коли, тоест имаше какво да се краде, но така и нищо не се открадна. Невероятно издържливо на всякакви климатични условия куче, страхотен пазач и приятел на семейството. Успех в избора.
            www.schnauzer-bg.com

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Имам приятел с престарял доберман, който е сред най-спокойните животни, които съм виждал Това с костта, май е повече легенда.
              Аз познавах доберман, който ядеше пуканки от ръката ми без дори да ме докосва, страшно внимателно и добро животно!, но наистина започна да скача по стопаните си и го застреляха...
              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
              A2 (+)

Коментар

Последното ми куче беше ризеншнауцер, но не го препоръчах, защото не се чувстваше много добре на студа... Като дисциплина, превъзхожда дори немската овчарка. Не е случайно, че е предпочитаната порода, от полицията в Германия...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

За сега клоня към немска овчарка ама ще се радвам и на други мнения.
                  Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Извинявай колега, с колко каракачанци си имал работа?
                    Българското овчарско куче е прекрасен пазач. Обаче, както винаги, изборът трябва да е съобразен с конкретните условия. Оставен сам, един каракачанец започва да прави бели. За да не прескочи/скъса/прорие оградата, то тя трябва да е като за турски конак. Прескача оградата не от злоба, ами от скука. И не се знае колко кокошки/овце/други кучета ще изяде когато няма кой да го наглежда.

Моят съвет: за пазач който ще остава с дни сам на двора, евтина немска овчарка, по възможност женска. Щото ако е породиста и скъпа, ще я откраднат.

Само не го връзвай на синджир. Къса ми се сърцето като видя куче на двуметров синджир принудено да пикае там където яде....

Коментар

Именно каракачанка си имам за пазач на вила. Точно заради това че си прескача ограда си има опънато метално въже към 20-на метра и синджир 4,5 метра който се движи по въжето. Засега не изъяло никого и нищо, ако оставим на страна изгнилото дърво по парапети...... Тази зима не е влизало на топло, и нищо и няма. Послушна и кротка, приема спокойно всички ми гости, включително и деца. Обаче инкасатори за ток и вода не смеят да влезат в двора, пишат си сметки наизуст, и като се засечем, правим изравнителни А и може да "открадне" някое стадо, има прецедент, животните просто си тръгват след нея
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

На едно такова дето ме ухапа му вкарах един пълнител за да не го вкарам на собственика. И аз имам куче, но то никой не е ухапало, защото е в двора. Добър пазач, без да е зъл - Източноевропеец.
                        Ако всичките ми познати които са хапани от моите кучета са като тебе сега трябваше да приличам на решето.Трябва да поясна че всичките ми кучета са вързани .А поговорката будала човек и вързано куче го хапе е много верна.Ти му викаш не ходи при кучето че е лошо той приятелчето подпийнало кой аз ли бе аз с кви кучета съм се оправял.И после олеле виж как ме ухапа.Ми ше те ухапе защо отиваш до него .Седи си настрана и няма да бъдеш ухапан.Едно приятелче отишло и си подало ръката баш на мелезака къде приличаше на пойнтер и отзи ръв две дупки на ръката.Та вързано куче не можеш да го обвиняваш в грехове че ухапало некой заплес.И незнам какво имате против мелезите като пазачи.Моите като ядат мога да им бръкна в устата и да им извада яденето но само аз като видат друг човек скачат на синджирите така че гледаш да си по далеч.Да се оправяш с кучета е цяла наука .Аз съм служил на границата .Там имаше кучкари които караха школа шест месеца у Берковица .Шест месеца дененощно с кучето.Така се става кучкар
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Нямам нищо против мелезите, нито като пазачи, нито като нищо. Предположих, че и твоите са на свободна практика по улицата, както в моя случай та за това.
                          Сори
                          Моето си е е в двора отвързано, но няма никакъв шанс да излезе.
                          Източноевропейски оФчар

Коментар

Източно европейски ги кръстиха на границата да не са капиталистически а иначе са си баш немска овчаркапоздрави на всички които обичат кучета
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                              Източно европейски ги кръстиха на границата да не са капиталистически а иначе са си баш немска овчаркапоздрави на всички които обичат кучета
                              Леко по-едра е, и са и сложени допълнителни листове на ресорите отзад

Коментар

Re: До: Съвет за куче

Леко по-едра е, и са и сложени допълнителни листове на ресорите отзад
                                Вярно е-на моя са му натегнати торсионите,а отзад са му износени втулките на ресьорите.Странично явно има фланци.
                                В интерес на истината в умствено отношение са попивателни и двете разновидности.Страшно умни и възприемчиви животинки.
                                Чисто като визия много харесвам староанглийската овчарка,но по нашите ширини с тоя губер няма да го бъде-иначе да са станали двама четириногите в къщи.
                                Каквото и да е,не е играчка и трябват грижи.Другата реална опасност е жената и децата да го направят леке,независимо от породата.
                                По едно време в къщи летяха декрети,че работата отиваше на изуйгащи,представи си 55-60кг. със собствени виждания.
                                И никога не го бий,още по-малко с ръка-пречупиш ли го като малък не става за нищо.
                                Не е лек избора,но ти желая от сърце да си имаш животинка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X