Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къща в планината

нещо не ми е ден за обобщения...
    не знам как се съчетава това:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:165.jpg
Прегледи:1
Размер:178.1 КБ
ID:5569102
    Бяла къща, цъфнала полянка, чист балкански въздух - мечта...

с това:
    България е най-замърсената страна в Европа.
    Това показаха резултатите от годишния доклад на Европейската агенция за околна среда.
    http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%...B0_307867.html

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      ... не знам как се съчетава това: ...
      Съчетава се.

На първо място в европейската класация за мръсен въздух е Перник, на второ място се нарежда Пловдив. На четвърто и пето място отново са класирани български градове – Плевен и Добрич.
      ...
      Във всички градове в България, където се измерва съдържанието на прахови частици, има проблем.
      ...
      А къщичката с полянката е на село ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Полянката изглежда супер. Обаче според моя опит, ако не се коси когато му е времето, много бързо се превръща в непроходим змиярник. Тръни, шипки и всякави дървообразни издънки превземат мястото.
        Добре е да има някой от местните да наглежда, да поддържа двора, да проверява за течове. Едва ли ще иска голяма "заплата"
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

... и косачка ще му намеря, кеф му бензинова Хонда на 4 колела, кеф му ръчен Щил...
          ама да стигнем до там.
          А иначе, някой, ако е мяркал такова съчетание от традиционна възрожденска къща, панорама и полянка, да се обажда...
          И ако цената не надвишава тази на 10 годишно Бентли - 2 ра употреба...
          Не съм неблагодарен!
          Последно редактирано от ivied; 09-03-14, 18:44. Причина: 10 годишно Бентли - 2 ра употреба

Коментар

След Ябланица има една махала с такива къщи, повечето изоставени... Близко е до Сф и е "балкан"... Пусто забравих името на махалата...
            Иначе като природа много харесвам яз. Доспат - 1200м н.в. -прохладно лято и гледка като на швейцарско езеро... Там има доста къщи и "системата" е намираш си местен човек, който я поддържа срещу скромна сума. Някои от къщите се дават под наем - ако ще купувам място някъде, първо бих изкарал една отпуска там, за да видя дали ще ми хареса...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              първо бих изкарал една отпуска там, за да видя дали ще ми хареса...

точно това и смятам да направя

Коментар

Аз живея на язовир Искър ( близо до стената ) на около 900м. надморска височина, на 30км. от Горубляне -караулката. Тук имам един комшия(ползва я за вила) които си продава къща, която е нещо като сглобяема. Тук в съседство вили имат актьора Иван Налбантов , собственика на пицари Виктория и др.
                Навсякъде има Сот ( които излиза около 350лв. такса на година, без техниката) и ток има в изобилие.

Пътя повечето е с бетон(направен от богати комши), но има и черен път, които е доста каменист- все едно е трамбован и няма проблеми с лека кола )

Лошото( а може би хубаво ) че само тои, аз и няколко човека знаят че я продава

Мисля че иска нещо от сорта на 20 хил. евро - мястото му е около декър, за къщата ще те излъжа, но мисля че е с две три стай.

Гората и природата си я бива и са само вили около къщата, но трябва да биеш сонда( тук хубавото е че е дебела скала и излиза относително евтин сондажа ) за вода.

Моята сонда излезе на около 36-40 метра и ми взеха 2400лв. Доло в ниското, на ниво пътя за Самоков е доста мека почвата и ги чувам и в момента- трета седмица бият сонда а моита беше за 3-4 часа.

Язовира ти е на около половин километър. Ще прикача няколко снимки от моето място, за да добиеш представа, за изгледа- комшията ми е на 20 метра под мен, но не се вижда, понеже тук има доста борове, които ако не подрязваш от време на време - ще поскрият гледката
                Ако ти хареса - пиши ми на пощата : b12b80@abv.bg
                С удоволствие ще те свържа с него

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:97.2 КБ
ID:5570273Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:46.2 КБ
ID:5570274Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:51.3 КБ
ID:5570275
                Последно редактирано от bogi0; 09-03-14, 21:17. Причина: Грешка с емот икони

Коментар

някои семпли идеи...
                  Прикачени файлове

Коментар

...детайлите - в доста от нещата, както и при къщите - са които правят разликата...
                    и "вписването в природата"... или природата да се впише.
                    Прикачени файлове

Коментар

Като ги гледам и трите са подходящи за климат, където няма зима. Иначе ........
                      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Добре, че не мечтаем всички за едно и също
                        Аз предпочитам нещо "консервативно" за планина...

Но повече ме влече моренцето...

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                          ...детайлите - в доста от нещата, както и при къщите - са които правят разликата...
                          и "вписването в природата"... или природата да се впише.
                          Сериозно си се разболял от тази приятна болест, гледам...
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                            Сериозно си се разболял от тази приятна болест, гледам...
                            уви...

Коментар

Тия дни гледахме за един приятел една къща, в тузарско за София селище. Изтръгнати стоманени тръби, както и кабелите за тока. Всякакво железце изрязано, нямам идея с какво са ги рязали. Толкова труд дали има и за 20 лева на вторичните...
                              Едни сънародници, дето не трябва да им споменавам името - просто са ги оставили да вършеят безнаказано. Оня ден сума сълзи и сополи минаха, заради горката полиция...

Коментар

Ако си купи в Бг , и ползва по начина който е упоменат в началото - то на първото завръщане ще е излекуван . Излекуван от мерака за тихо , спокойно , усамотено местенце - там наистина ще е тихо , спокойно и .....празно .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X