Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къща в планината

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Зимата ти ли ще му чистиш снега? Щото 12 км непочистен от сняг път може да се пътуват и 12 часа (от джипове с блокажи и лебедки), а може и да са непроходими и за верижна техника ...
    От Републикански път II-16 е на 40 минути, това се разбира от поста на vencibull. Толкова е.
    Зимата снегът е проблем на минаващите през него в кварталните улички - било в "Бояна", било в "Драгалевци", било в "Младост", така и в Буковец. Със сигурност от II-16 до селото се чисти. А какво е било времето в събота на 16.12.2017, който не помни, може да види в интернета - яко дъжд, примесен със сняг.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      Да, за това ставаше въпрос.

Звучи интересно и надм. височина съвпада - дават го 914 м н.в.
      Да, там някъде е. Това е три килиметра след селото - в ляво.
      42 54 27 10
      23 32 31 13

Не знам как да го копирам от гугъл земя, ама това дава като координати.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Не знам как да го копирам от гугъл земя, ама това дава като координати.
        В Гугъл мапс увеличаваш приближаването, намаляваш мащаба с други думи, кликваш върху мястото/къщата, появява се маркер, копираш линка горе, и с копи/пейст го слагаш/пращаш...
        Ето промерно тук или тук
        Последно редактирано от ivied; 24-06-18, 18:01.

Коментар

Аз имам чувството че търсиш апартамент в Смолян.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

https://www.google.de/maps/place/229....5203535?hl=bg

Туй в дясно от двете къщи.
            Гората го е превзела яко.

Коментар

Ето, получи се, благодаря!

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
              По-скоро +/- 50 км. наоколо.

Коментар

А-а-а-а, не! В Смолян малките улички не ги чистят! Некъде из Пампорово, ама близо до пътя, примерно в "Гранд Манастира" на онези там, как им бяха имената, дето бастисаха Св.Влас?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  ... Със сигурност от II-16 до селото се чисти. ...
                  Я се чисти, я не ...

... в цялото село има около 6 човека постоянно живеещи ...
                  Отделно, дето въпросната къща изглежда да е малко по-настрани от другите, та и 1 км непочистен ти стига. Има една махала на Стойките с много добро изложение и гледка - трепач. До нея се отива по 4 км черен път, който зимата горе-долу се чисти, ама с една дребна подробност - само до основната част. До другата, дето й викат "виладжийска", се достига по няколкостотин метра черен път - изкачване на стръмничък баир с 3-4 остри завоя, който не се чисти. Е, 30-40 санта хубав сняг стигат тези няколкостотин метра да станат супер спешъл уинч етап за почитатели на хард трофи със съответно подготвена техника. Това да се качиш с лека кола или паркетник - забрави! Та и в този случай вероятно може да е нещо такова.

А с витошките квартали хич не го сравнявай! Каквото и да е, но те са си в града. А в онзи рядко населен район, ако се наковеш в някоя преспа, при подходящи МТО условия, може да стане много интересно. Че и не навсякъде имаше обхват на мобилните оператори ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Гагич, и да се бъзикаш, и да не се бъзикаш, знам какво търся. И рано или късно ще го намеря. Пампорово и Чепеларе просто не съвпадат с някои от критериите ми. И инфраструкторно са претоварени, и като цени са раздути. Не гоня масовката, но и нямам снегорин. То верно, че идеята за 4Х4 най-накрая като включи трактор или Puch, с инвентар и нещата ще си дойдат на мястото.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от ivied; 24-06-18, 18:27.

Коментар

Я..........я виж пост 24 в тая тема!! Нищо не се е променило, освен саморазсадилата се гора

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                        Търся малка къща/вила в планината. На 1 - максимум 2 етажа. С панорама, ток и вода. Може и в близост до река, езеро. Ако през двора минава рекичка, ручей и т.н. - още по-добре.
                        Няма ограничение в коя планина.
                        Желателно е да има голям и хубав двор, като съседите да не са в непосредствена близост.
                        Да има някакъв път и да се стига до нея и през зимата. Основното и най-важно изискване е: панорамата.
                        В чужбина съм, и лятото (август), като се прибера в рамките на един месец - ще оформим документите, след направен оглед разбира се.
                        За това е добре да са изрядни, скица, нотариален акт и т.н.
                        за връзка на лични или мейл: yves7@abv.bg
                        Снимките са повече от желателни.
                        Благодаря за всяко предложение и отговор!

P.S. не посочвам определена сума, но това е въпрос на пазар и договорка, както и уникалноста и спецификата на мястото, интелигентните подобренията на имота, запазването на даденостите на природата и т.н.
                        Скоро гледах една стара къща, която се доближава до част от исканията ти - планинска гледка, местен каптаж, ток и път наблизо, 2-3 съседи. Намира се под с. Оплетня в Искърския пролом. Исках да прикача снимки на околността, а ма не става. Ако имейла ти е актуален, ще ти ги пратя.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не е нужно изобщо да се явява - достатъчно е в рамките на 1 месец да подаде писмена оферта в Районния съд. Ако в деня на отваряне на писмените оферти няма устно наддаване (със стъпка един задатък, което е 10 % от началната цена и едва ли е било 100 лв.) - печели най-високото писмено наддавателно предложение. После се "идентифицира" купувачът заради Закона за там "мръсните пари". Този на търга може да е бил само "публика" или пълномощник някакъв. Наддавал ли е устно? Със сто лева? Ja ja aber nein.
                          "Случайни" изтичания на информация и "100 лв. отгоре за наш човек" - претенции към Районния съд, който администрира офертите, ЧъСъЙ-ту нема никакво участие тука.
                          Значи нещо не е както ми го описва, ама се кахъреше 5 дена. Не съм запознат с процедурата с ЧСИ-тата. Но това за 100-те лева +/- е така. Май на писмена оферта. Тя е била на обявяването, или както там се казва.
                          Иначе по темата - пълно щастие няма. Колега, няма планинско село в БГ с целогодишен достъп, на 1000 м.н.в. Нашите села тук са 800-900, поне които и аз търся нещо като теб. Ами, според зимата, от седмица до месец нямаш достъп, освен ако не си баш на главния път. Пък ако се минава през някое северно дере...
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                            ... Колега, няма планинско село в БГ с целогодишен достъп, на 1000 м.н.в. ...
                            Де посмали малко! Естествено, че се случва при по-екстремни снеговалежи да възникнат затруднения, но, когато селото е село и е с някакъв що-годе нормален път, бил той и четвъртокласен, все се чисти. Тук коментираме някакви разпилени махали и черни пътища.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

А какъв е бюджета?
                              Каменна къща с документи не е ли нещо от научната фантастика? Трябва да е на около 100 г. поне и да се пази разрешително/позволителен билет/ толкова време.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Каменна къща с документи не е ли нещо от научната фантастика? Трябва да е на около 100 г. поне и да се пази разрешително/позволителен билет/ толкова време.
                                Поне нАтурален акт да има за мЕстОто и за къщата и да сА води у общинЪтЪ на името на жив собственик.
                                Аз мойто мнение съм го казал в съседна тема:
                                Разкошен край. Проблемът е, че повечето места там немат ама никакви документи.
                                Значи, некъв убиец дължи кръвнина и на името на умрелия му дядо излезна къша с двор тъдява негде (да не уточнявам много-много). Друго имущество йок. Не ми е в района, ама за да му наложа възбрана се наложи да ходя на място. Е ти описание: "дворно място БЕЗ документи за собственост, притежавано съгласно декларация по ЗМДТ вх.№ .... при съседи: река , гора и скали, заедно с построената в същото дворно място едноетажна кирпичена къща, 2 бр. паянтови стопански сгради и т.н.". Пробвай това да го продадеш през нотариус? Не става - първо трябва "обстоятелствена проверка", пък дали ще се навие без скица да ти я направи (няма кой да издаде скица)... А ЧъСъЙ от района го шитнА като стой та гледай. Ибо ЧъСъЙ-ту извършва едно действие, дето се нарича "опис". То замества "обстоятелствената проверка", извършвана от нотариуса. Ама за разлика от нотариуса, СъЙ-ту ходи на място, разпитва съседи, гледа кой е вътре в имота, некви признаци кой го владее - примерно електромер с табелка на името на собственика , сметки за ток, стърчащи от пощенската кутия, таквиз ми ти простотиЙ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X