Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къща в планината

На празно място ми окрадоха оградата /продадох го и ми олекна!!!
    Grand Vitra ddis 2008
    SEAT Althea XL tsi 2010
    Mitsubishi Canter

Коментар

Ма много сте се наплашили емигрантите!
      Пуснал съм снимки по-нагоре. Повече от 25г. един пирон не е изчезнал!!
      Само тръняците нападат.

Коментар

Да те заведа да видиш ако не вярваш? Има градски автобус от София дотам.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Да те заведа да видиш ако не вярваш? Има градски автобус от София дотам.
          Е, то това е проблема. Колегата търси нещо в планината, до колкото разбирам. Без близки съседи и нападатели.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Само тръняците нападат.
            ще стигнат и до там, то скакалците като опоскат една нива, се прехвърлят на следващата............. къща се купува с переспектива поне 20г. а след 20г. ще са мнозинство и всичко извън 3-4 града - пустиня!

Коментар

Само тръняците нападат.
              Еми не сме наплашени , реалисти сме . Претърпял съм толкова кражби , как да кажа че няма . И това при имоти в различни краища на Бг . Кражби има и в Германия , но при нас положението е извън контрол . И тук по стари къщи , без обитатели се вършее . Крадат предимно вик тъбите и инсталациите - защото са медни . Ама да не мислиш че немците ги крадат
              Последно редактирано от Пламен Атанасов; 15-03-14, 22:04.

Коментар

Само тръняците нападат.
                Дим без огън няма!Но закона защитава крадците в България /особенно на тези дето не трябва да им казваме името/!!!!!!Докаде я докарахме!
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

Това не е точно каквото търсиш, но си има някои предимства:

http://www.pasarel.eu/index.php/zabe...sarelsko-ezero

Обявата е стара, но още никой не я е купил, а и цената вече няма да е тая. (Така си мисля, не го продавам аз)

http://www.imoti.net/vila-sofia-pasa...no1593979.html
                  Последно редактирано от kbot; 23-03-14, 19:22.
                  Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                    Сериозно си се разболял от тази приятна болест, гледам...
                    Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                    Ако си купи в Бг , и ползва по начина който е упоменат в началото - то на първото завръщане ще е излекуван . Излекуван от мерака за тихо , спокойно , усамотено местенце - там наистина ще е тихо , спокойно и .....празно .
                    Малко "развитие" по темата.
                    Та излекувах се, май...
                    Проста сметка (опита от търсенето и огледите също) показа, че за 20 000 Eur или 40 000 лв. както беше първоначалния замисъл:
                    1. Една седмица (все едно дали в Алпите или Адриатика) е приблизително 500 Eur (къща под наем)
                    2. Или 40 пъти (2-ти в годината - значи 20 години) почиваш безгрижно почти навсякъде в Европа...
                    3. т.е. този вариант - ако не живея постоянно там (а само за почивка/отпуска/летуване) за мен отпада...

P.S. т.е. темата би трябвало, като логично продължение да е разделена/да се раздели на 2:
                    Къщата в планината - за почивка - в БГ и/или Европа
                    Къщата в планината за постоянно обитаване - в БГ и/или Европа
                    Последно редактирано от ivied; 11-08-15, 12:51. Причина: PS

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      Малко "развитие" по темата.
                      Та излекувах се, май...
                      Проста сметка (опита от търсенето и огледите също) показа, че за 20 000 Eur или 40 000 лв. както беше първоначалния замисъл:
                      1. Една седмица (все едно дали в Алпите или Адриатика) е приблизително 500 Eur (къща под наем)
                      2. Или 40 пъти (2-ти в годината - значи 20 години) почиваш безгрижно почти навсякъде в Европа...
                      3. т.е. този вариант - ако не живея постоянно там (а само за почивка/отпуска/летуване) за мен отпада...

P.S. т.е. темата би трябвало, като логично продължение да е разделена/да се раздели на 2:
                      Къщата в планината - за почивка - в БГ и/или Европа
                      Къщата в планината за постоянно обитаване - в БГ и/или Европа
                      Сметката не е точна , но логиката е правилна. Същата дилема имах преди извстно време, но към цена за придобиване добавих и:
                      -ремонт по мой вкус - субективен фактор........
                      -данъци, такси по покупка.
                      -режийни - ток, вода, отопление и т.н.
                      -на 5 години някакъв текущ ремонт...

По този сметка срока е 30 г. по заложените от Вас параметри.
                      Много хора закупуват имот с идеята да го ползват за почивка два -три пъти месечно без да обмислят реалните разходи към него..............радвам се ,че малко бавно сте достигнали до правилния избор.
                      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                        -ремонт по мой вкус - субективен фактор........
                        -данъци, такси по покупка.
                        -режийни - ток, вода, отопление и т.н.
                        -на 5 години някакъв текущ ремонт...
                        Разбира се, че е така... Ремонта, преустройството, реконструкцията или надграждането, да не говорим за нов строеж, би достигнал и/или надминал и първоначалната сума... А ако отчитаме и фактора време, надзор, нерви...

По този сметка срока е 30 г. по заложените от Вас параметри.
                        Не знам дали ми остават още 30 години, Божа работа... Но открих за себе си нови места и срещнах много интересни хора.
                        Благодаря за съдействието, отзивчивоста и приятелското отношение на хора писали и тук в темата!
                        Може би трябваше да спретна един пътепис за местата, срещите и разговорите. За ситуацията и проблемите по места, за личните истории и интересните съдби и характери... Може и това да стане, ако намеря начин да го опиша без да навлизам конкретно в личната територия на другите.
                        Общо взето ситуацията и местата, които посетих не са тези, които са били преди 5, 10 или 20 години...
                        И за да не обобщавам прекалено или за да не навлизам в журналистически жанрове, ще кажа само, че в България според мен,
                        е все по-трудно да бъдеш или да останеш нормален човек. Но това е друга тема...
                        Последно редактирано от ivied; 13-08-15, 12:01.

Коментар

Решението си е твое , но сега като гледам бюджета за придобиване, си мисля че е било предопределено отдавна.Ако си търсил имот до тази сума и си мислел да отделиш поне още толкова за подобрения, това не е вариант за човек живеещ извън Бг. Организацията и контрола не са лесни дори и за непосредствен контакт .Играем го и в момента този филм като строители тук, на клиенти в Бахрейн-уж скайпове, снимки,проекти и писмени доклади , процеса си е тегав.

Сметката да си правиш безгрижно кефа за тези пари n-брой, пъти по принцип също е предопределена.

Като наскоро придобил селска къща в Стара планина , си мисля за друг субективен фактор -като се наскитори човек и след определена възраст и възможности, обичайно му се иска с тези пари да прави нещо с ръцете си и да остави нещо след себе си.Всеки си усеща кое ще му е по-кеф за себе си.

Обаче ако решиш да направиш пътепис за издирването на имот ,бих те подкрепил с моите перипетии по темата.
                          Поздрави!

Коментар

... По този сметка срока е 30 г. по заложените от Вас параметри.
                            Много хора закупуват имот с идеята да го ползват за почивка два -три пъти месечно без да обмислят реалните разходи към него..............радвам се ,че малко бавно сте достигнали до правилния избор.

"Правилният избор" е силно относително понятие и не е задължително да е пряко свързан с елементарната аритметика ... Като изпукаш готовите парички за безгрижни почивки по света и у нас, паричките ги няма окончателно и безвъзвратно.
                            Ако с тях си направиш нещо едно, че го има това

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                            ... като се наскитори човек и след определена възраст и възможности, обичайно му се иска с тези пари да прави нещо с ръцете си и да остави нещо след себе си.Всеки си усеща кое ще му е по-кеф за себе си. ...
                            и второ, че в даден момент ще имаш опция да си върнеш поне част от разходите чрез продажба на имота, в който си инвестирал.

Естествено, всеки си прави сметката какво му харесва на него, но пак да кажа, работата не е само проста аритметика.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз за това не си взимам имот на морето че обичам всяка година да е на ново място.Рядко повтарям.

Коментар

Ски не караш ли?
                                Руснаци и англичани също няма да повторят да купят отново тук. За рускините- не знам, ма май и те.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X