Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къща в планината

Лятото питах мой познат за съвет за подобна "инвестиция" и той ми каза "Не се занимавай с глупости!"
    - нямаме нормален пазар на имоти, а хаос и спекула...
    - документално нещата са проблемни
    - където и да вземеш имот, обвързваш се да ходиш само там и е много вероятно да ти омръзне след 5 години
    Взимаш един кемпер/каравана или си наемаш къща/бунгало и т.н. и си гледаш живота - тая година в Стара планина, догодина на Ситония...

Замислих се какво се случи преди 9 години като си направих рибарник - мислех си "ще си ловя риба в пълна идилия"... И какво се оказа - всяка събота и неделя чанч... А 5 години по-късно като направих една груба сметка колко пари ми е коствало... Да бях ходил всяка година по една седмица в Норвегия за риба с тия пари!

Роби сме на вещите си!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Къщата може да се разглежда и като бизнес.С подходяща локация и добър маркетинг може да носи средства, не визирам конкретния случай.На тебе ти омръзва да я гледаш, но за хиляди други ще им за първи път.
      „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Re: От: Къща в планината

Аз също предлагам на ivied да премисли много внимателно концепцията си.

Имам една къща на село, която поддържам единствено защото имам хубави спомени от детството в нея. Не бих я продал, и за щастие не ми тежи поддръжката. Няма и престъпност.
        Ремонтите и ангажиментите обаче са сериозни, и това при положение, че в къщата е живяно почти постоянно през последните 60 години, а с ремонтите не се занимавам аз

Според мен не си заслужава вила, ако ще се ползва по-малко от 1 уикенд на месец. За ресурсите, които ще отделиш, ще можеш да обиколиш всички най-приказни кътчета на България. Семейни хотели и селски къщи има бол.

П.С. знам от приятели с агенции, че ако искаш да имаш поне капка ликвидност, селската къща трябва да има поне асфалтов път, ток и вода, и да няма цигани.
        "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
          Къщата може да се разглежда и като бизнес.С подходяща локация и добър маркетинг може да носи средства, не визирам конкретния случай.На тебе ти омръзва да я гледаш, но за хиляди други ще им за първи път.
          Това на теория или на практика?
          Колко клиенти ще дойдат в твойта къща в затънтено място?
          За каква сума на вечер си склонен да пуснеш някой да спи в леглото ти и в леглата на децата ти?
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

"Затънтено място" противоречи на "добра локация" .Не си ли спал с жена си на хотел?

Коментар

Последното изречение на колегата msi200 ми хареса.Много правилно и точно обособено.Много хубава и полезна тема се развива.Следя я с интерес,тъй като и аз съм минал скоро през тази идея ,,къща в планината,,.

Коментар

Риск има във всичко ако се замислите...
                дали си струва инвестицията, всеки си преценява сам за себе си...
                Аз не я ползвам много често, но родителите на жена ми и нашите често ходят, особено в периода от март до Ноември..
                Макар и да прекарвам доста от времето си в африканската жега на Тунис преди години, все по често си идвам до БГ и макар без лукс удобства винаги се качвам горе.
                Зимата е приказка, пък и е трудно достъпно за апаши!
                Не съжалявам нито за инвестираното време, нито за средствата, които са колкото за среден клас джип/купчина желязо/.

Чавдар е прав!Внимавайте, когато имате работа с много наследници...Няма да се разберете за парите-Гарантирано!
                Вършете си сами работата, за да знаете че е свършена както трябва!!
                Важно е да знаете, че ако не сте в регулация, ще имате огромни разходи за да вкарате имота в регулация..и то само ако земята е такава над 4-та категория!!!Иначе ПУП няма да Ви позволят!!!
                Задължително проверете земята във Общинският Фонд Земеделие и поискайте от началника му да Ви разпечата от картата статута на земята...
                Има редица спорни териториии, които са на практика ничии....Горското претендира че са негови, а Земеделието, че са били пасища ....Това е особено важно, ако още не е утвърдена Кадастралната карта!!!При утвърдена кадастрална карта, местноста е в Регулация...има си име..Вилна Зона еди коя си, има си обособени улички, обособена номерация на парцелите....и можете без проблем да си Вадите Скици от къдастъра!!!Както и данъчни оценки!!!
                Важно е обаче да знаете, че след влизане в регулация...Данъците и такса смет стават доста по скъпи!!!Това обаче прави и имота Ви доста по скъп и стойностен за в бъдеще!!
                Има вратички, които позволяват много неща....но ако все още не е утвърден и влязал в сила Кадастриалният план!!После е трудно...
                Дано да съм Ви полезен!!
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

много полезни и откровени мнения...
                  да ви кажа едно време имах къща на село в полите на Средна Гора, на 50-60 км. от Пловдив, на 400 м надморско. равнище... е стара беше, до нея имаше голяма каменна плевня, която мислех да преустройвам и т.н. голям двор, имаше дори... КАНАЛИЗАЦИЯ, което си беше, и май още е постижение... водоснабдяване, кладенец...
                  направих си страхотна градина, то ябълки, праскови, череши, кайсии, сини сливи, круши, нар имаше дори... и какво грозде... какви домати и други зеленчуци си отглеждах, ей така за кеф... абе...
                  1 год. живяхме там, после само уикенда от петък- до понеделник... няколко години, е, тва ми липсва... градината, дръвчетата, гъбите в гората...
                  не съм се "чанчил" чак толкова, е и по-млад бях де...
                  ей, тва беше невероятно, да виждаш нещата, плодовете на труда си, да ги вкусиш, ама буквално, и когато се правеха с кеф, без зор и мъка, всичко се получаваше...

местните хора бяха свестни, помагахме си...
                  иначе сте много прави, на кой му е притрябвало на баир лозе, ама...
                  Последно редактирано от ivied; 17-02-14, 22:29.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    ...Провеждаш първи раговори по телефона с фирмите посредници, или продавача. Уведомяваш ги, че имота ще се купува с банков кредит. Още в тоя момент ще ти отпаднат 95% от продавачите. Не съжалявай ! За да се отказват, значи нямат редовни документи...
                    В тези 95 % от отпадналите ще има доста като мен(продавач) с изрядни документи на имота, които като чуят " покупка с банков кредит" и се изприщват . Директно ги отсвирвам да си търсят друг имот! Имах неблагоразумието от незнание какво МЕН ме чака като продавач на имот преди няколко години , да продам имота на купувач, който го купуваше с банков кредит. Мойте документални задължения към банката сигурно не бяха по-малко от тези на купувача. То не беше да вадя декларации по член ненам си кой...едно, друго, трето...пето...гръдна обиколка, колко кариеси имам....Та в този ред на мисли, не винаги отказалия се продавач е по причина нередовни документи. Да не говорим, че документите на един имот съвсем не са много и са лесно проверими ( това пак от личен опит).

Колега ivied, вземи решение със сигурност дали да е виличка или само парцел , на които да си караш караваната. Ако е второто спокойно можеш да го купиш и за 1000-2000лв. Може да е със статут(начин на трайно ползване) на нива, гора и т.н.
                    И сега финални думи Преди години исках същото. Накупих места къде ли не из БГ с идеята за малка виличка, каравана, палатка......после ги продадох , и сега съм свободен да се наслаждавам на гледки където поискам по света и у нас!

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                      Къщата може да се разглежда и като бизнес. ...
                      Някои от продаваните сега имоти са притежание именно на хора, които са решили, че ще правят бизнес с къща(и) за гости. И сега банките си искат парите ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Да, и аз познавам такива. Но това не означава че не може да стане. От всяко дърво свирка не става. Но познавам и човек който с 3 такива къщи си живее доволно.

Коментар

Дублиране сори.

Коментар

Да, мазохизъм е, но си е удоволствие. Затова много хора в България през почивните дни са на вилата, лозето, на село и се скъсват от нископродуктивен физически труд, а през седмицата си почиват на работа. И с гордост казват:това вино/ракия е от моето лозе, тома е моята къща, вила и т.н.т. На хотел или къща за селски туризям е много по-лесно и евтино, но като знаеш, че не е твое не е сладко.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ще дам жив пример дали си струва да се купи имот за да се ползва само за няколко дни-седмици в годината, наше приятелско семейство преди 7-8 години си купиха вила с дворно място в Приморско, хубава е вилата им в близост до плажа, ходят само за 1 месец в годината, през останалото лятно време време го дават под наем и успяват да си избиват разходите за вилата - охрана, подръжка и т.н. когато ги няма, но наскоро ми се оплакаха че им омръзнало да ходят все там и се чуствали едва ли не като по задължение да ходят, но хубавото в техния случай е че винаги ще им носи вилата им приходи лятото като го дават под наем и така почнаха да ходят на други дестинации с парите от наема. С една дума е хубаво в такъв случай да се вземе вила на привлекателно и желано място за да изкарва пари от наем когато не сте в БГ или не ходите често до вилата си

Коментар

Хубав пример за това което се опитвах да обясня.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X