Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аларма за дома и офиса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аларма за дома и офиса

Разглеждаш частни случаи. Предполагам, че написаното по-горе се отнася за обекти тип "ширпотреба" оборудвани с техника от същият тип...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Всеки стандартен обект влиза в тази категория ! Въпроса не касае техниката монтирана в обекта(централата) пряко,а начина на комуникация !Ако предположим че 99% от обектите имат радио предавател,то къде е мястото на така наречения стършел !Не устройството цитирано от колегата Куздов подчертавам ,то е друго и не става за нищо друго освен примерно в театър,кино,кафе и някои офиси в които някой е поискал да има тишина,тези устройства не заглушават и не пречат да има връзка,просто размиват входящия сигнал в гсм-апарата и го лъжат че няма връзка с клетката и той казва няма обхват,това незначи че изходния сигнал от апарат предназначен за други цели,няма да достигне до гсм-клетката !Устройства самоделки на базата на гсм-апарат също влизат в категорията на това устройство ,цитирано от Куздов !Затова нека да забравим час по трудово,тея неща са измислени от професионалистите и не са много по скъпи !
      Последно редактирано от Roninn; 13-01-13, 10:48.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Всеки стандартен обект влиза в тази категория ! Въпроса не касае техниката монтирана в обекта(централата) пряко,а начина на комуникация !Ако предположим че 99% от обектите имат радио предавател,то къде е мястото на така наречения стършел !Не устройството цитирано от колегата Куздов подчертавам ,то е друго и не става за нищо друго освен примерно в театър,кино,кафе и някои офиси в които някой е поискал да има тишина,тези устройства не заглушават и не пречат да има връзка,просто размиват входящия сигнал в гсм-апарата и го лъжат че няма връзка с клетката и той казва няма обхват,това незначи че изходния сигнал от апарат предназначен за други цели,няма да достигне до гсм-клетката !Устройства самоделки на базата на гсм-апарат също влизат в категорията на това устройство ,цитирано от Куздов !Затова нека да забравим час по трудово,тея неща са измислени от професионалистите и не са много по скъпи !
        Не всички "смутители" работят на един и същ принцип. Освен споменатият от теб начин, има и други, при които не се разчита на заглушаване на сигнала.
        Също така, правиш някакво странно разделение на входящ и изходящ сигнал. Хубаво, но това не е "таксиджийско уоки-токи". Като изчезне едното като сигнал, и другото спира да бачка...

И така нататък... Струва ми се, че си чешем пръстите. Каквото имах да кажа по темата - "каква аларма да си купя", го казах.
        В същото време, както нееднократно съм писал, няма никакъв шанс да публикувам смислена информация на тема охрана на обект или мепесе в "нета". Защо е така, който трябва, ще се сети. Който не се сеща, значи не му трябва подобна информация...

И коментаторите...

Коментар

Точно така,правя разделение,дадох за пример радиопредавател,какво ще му смущаваш на него ! Отговори ми само на този въпрос ,без да увърташ !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Точно така,правя разделение,дадох за пример радиопредавател,какво ще му смущаваш на него ! Отговори ми само на този въпрос ,без да увърташ !
            Няма да увъртам. На кой обхват и с каква мощност? По-точно - съобразен ли е с изискванията на КРС или е колкото може като мощност на обхват на има който има оборудване? Въпросите са риторични.

Встрани от въпроса ти - развиването на темата в подобна насока започва да заприличва на даване на идеи на хора на които аз не бих искал да им давам такива!

За финал. Аз греша, ти си прав. С това смятам темата за изчерпана за мен и участието ми в нея за приключено!

И коментаторите...

Коментар

С това въпроса приключва!

Коментар

Не е сериозен проблем,ама и това,дето,слуша може да се магери,еле па ако има очички и ушички.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Привет на алармо-знаещите.
                  За да не отварям нова тема - искам да помоля за съвет - нужна ми е препоръка за система за охрана на дома. Системата е по-скоро за спокойствие на жената като ме няма (спалнята е на втория етаж) и елементарна охрана при влизане през врата или прозорец на приземния етаж.
                  Тук Както е видно и от профила ми, не съм в България и не смятам да се връзвам към фирми за охрана. държа да отбележа престъпниците (за щастие не са много) не са такива експерти че да ползват заглушетели и прочие.

Алармата която ми е нужна (10 датчика за врати прозорци, 3 за движение и евентуално модул за връзка). Спрял съм се на безжични датчици магнитни (врати и прозорци) и обемни, като и безжична сирена.
                  Мисля за си закупя алармата или от иБей или Амазон. Честно казано надявам се и ще се раздам, ако някой от колегите които са писали в темата може да отдели 15ина минути да погледне иБей и амазон и да ми прати линк на нещо което според вас би ми свършило работа. Ако не е възможно, то има ли нещо на което трябва да обърна внимание при покупката според вас?
                  Предварително благодаря за отделеното време .. и при първа възможност, естестветно - почерпка. Или пък ако мога - ще се радвам да бъда полезен с друго.

Коментар

DSC 1832
                    PK5500E1
                    RF5132
                    WS4904
                    DSC WS-4945W
                    Сирената нека да е жична.....!
                    Разбира се има и много други конфигурации като алексор например !Но цената е доста по висока !

Всичко това е много добре познато на вашия пазар !

Коментар

Мнение за инфразвукови датчици - дали някой има опит с тях?
                      Не съм сгрешил изписването, не говоря нито за инфрачервени, нито за ултразвукови, а за датчик с инфразвуково засичане на нарушител.

Коментар

За вътрешно приложение не съм срещал съвременен вариянт !Виждал съм преди 10-15 години на сименс нещо подобно !По настоящем,стопанисвам няколко обекта ,но с Ултразвук на отстояние 100-150 метра !

Коментар

Благодаря за инфото Ронин! И аз не бях виждал и ми стана интересно, тъй като ми седи едно такова нещо на бюрото, дали пък не е интересно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X