Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аларма за дома и офиса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аларма за дома и офиса

Само да ви светна, че "тапа" върви около 100 лв. (по данни от "потребители") и всеки може да се снабди безпроблемно с такава. Ако искате надеждна аларма, изключете автоматично всякакви централи и радиомодули, ако ще и на Мелмак да са правени. Свързването към СОТ също е умряла работа. В 90% от случаите седят пред обекта и чакат полиция. Нямам спомен през последната година да е имало взлом и СОТа (който и да е) да са спасили нещо или хванали крадец. Пък уж все пристигат на втората или третата минута след алармата...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Само да ви светна, че "тапа" върви около 100 лв. (по данни от "потребители") и всеки може да се снабди безпроблемно с такава. Ако искате надеждна аларма, изключете автоматично всякакви централи и радиомодули, ако ще и на Мелмак да са правени. Свързването към СОТ също е умряла работа. В 90% от случаите седят пред обекта и чакат полиция. Нямам спомен през последната година да е имало взлом и СОТа (който и да е) да са спасили нещо или хванали крадец. Пък уж все пристигат на втората или третата минута след алармата...
      Добре де, дай описание и дефиниция на надеждна аларма. Ти си в бранша. Само не знам дали е удачно да се пуска във форума, че тук четем не само ние.
      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

каква е идеята на тоя гсм като с една кутийка за 20 долара ще го накарат да млъкне за колкото време им трябва.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

В 90% от случаите седят пред обекта и чакат полиция. Нямам спомен през последната година да е имало взлом и СОТа (който и да е) да са спасили нещо или хванали крадец. Пък уж все пристигат на втората или третата минута след алармата...
          А в останалите 10% когато СОТ хващат крадеца и го предават на полицията в новините на другия ден фигурира следното :Полицейски автопатрул е задържал нарушители в момент на кражба на ул.Х......!

Цитата сам по себе си е самата истина,само дето е заблуда за народа, щото полицаите само са дошли да извършат арест според правомощията им и нищо друго ! Цялата работа е свършена от сотаджиите ! Колега Куздов,понеже си навътре в нещата,можеш ли да дефинираш в какво се състои охраната със сот(СОД).И какво по точно се очаква от Сот-а......!

1.Охранителните фирми извършват охрана със технически средства и реакция обекти.Никой обект не е застрахован срещу посегателство,на патрула му е необходимо да отиде до обекта 2-3 мин. понякога и повече !В това време крадеца може да счупи витрина ,да грабне стотинките от касата останали за ресто,и други дреболии...но той (крадеца) неможе да стои повече от 30 сек. защото сот-а идва.......После идва отговорник казва счупен ми е прозореца и ми липсват 20 лв в стотинки...ще подам сигнал в полицията ! После идва колегата куздов и вика ми закво ви е сот,той нищо не прави....липсват пари,строшени прозорци.....сот-а бил дошъл на втората минута...дрън дрън....

Фактите Полицията идва като прост регистратор,който после води люта борба с потърпевшия да не подава жалба,и го разкарва на следващия ден до районното няколко пъти само и само да не подава жалба....триковете мога да ти ги покажа и да ти ги изиграя дори...както се казва в един театър играем !

Фактите обаче са че на клиента му липсват 20 лв. и един прозорец за още толкова,остава цялото оборудване и обзавеждане,както и декорация,стоки,материали,продукти....Сутринта измита,отваря обекта и продължава да работи и не фалира и не уволнява и не закрива дейност...а продължава да работи и да плаща данъци от които си получават заплатите и хората като колегата Куздов.Айде да видим кой кой е колега Куздов !

п.п Това че всички банкови и финансови институции се пазят със технически средства сигурно имат огромен респект от полицията и затова само някои единици се осмеляват да пробват !Нищо лично,просто подвеждаш хората ,както и над 2500 твои колеги,работещи в системата на МВР СОД !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

... Свързването към СОТ също е умряла работа. ...
            Както и викането на полиция, освен в случаите, когато трябва документ за пред застраховател или са изчезнали лични документи или оръжие.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

+1, за Ронин. Разбира се че СОТ-та върши работа. С СОТ нещата за крадеца стоят различно от "аларма" без СОТ.
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Сега дайте съвет кои да го изградят и кои да реагират.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Убеден бях, че точно така ще реагираш, въпреки, че не беше точно това целта ми. Всъщност изобщо не беше това, защото меренето на ... СОТ-ове е безсмислено от гледна точка на правомощията, които са дадени на едните и другите. Както и да е, идеята ми беше, че патрулите на ЧОФ всъщност не пазят нищо. Те просто си седят на стоянките и чакат ако има задействане да отидат до обекта (и не бързат чак толкова, питай ме откъде знам ). До сега не съм видял НИТО ЕДИН крадец, задържан от частен СОТ, освен в магазините на Кауфланд, Била и т.н., ама НИТО ЕДИН, дори и най-смотания мангал или наркоман. Та като цяло идеята ми беше, че аларма тип "Самоделка", която е достатъчно надеждна и може да извести за неоторизирано проникване в обекта е точно толкова, а дори и по-ефикасна, отколкото велики рекламирани марки, които всеки айдук обезврежда с джаджа за 100 лв. в джоба. И да, Чавдар също е прав. В общи линиии функцията на полицията също се свежда до регистриране на престъплението в болшинството от случаите, но поне теоретично има шанс някога някой да си изпее и за това престъпление. Рядко, но се случва. Само, че тогава не се тръби по форумите...
                  О, това ми е любимата тема:
                  Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  .....Сутринта измита,отваря обекта и продължава да работи и не фалира и не уволнява и не закрива дейност...а продължава да работи и да плаща данъци от които си получават заплатите и хората като колегата Куздов.Айде да видим кой кой е колега Куздов !

п.п Това че всички банкови и финансови институции се пазят със технически средства сигурно имат огромен респект от полицията и затова само някои единици се осмеляват да пробват !Нищо лично,просто подвеждаш хората ,както и над 2500 твои колеги,работещи в системата на МВР СОД !
                  Любопитен съм колко данъци плащат, та все пак успяват да издържат МВР, БА, лекари, учители, данъчни, съд, прокуратура и местна администрация, обществен транспорт, социално слаби и т.н. както и остават пари и за магистрали, разни дребни ремонти и за крадене? Не, че нещо, ама ама с тия "данъкоплатски" плачове вече е обидно, не е даже и смешно, защото все пак всеки може да направи груба сметка колко са разходите на тия сектори и колко данъци влизат в хазната от подобни данъкоплатци. И защо ли всички обекти от национално значение НЕ СЕ ПАЗЯТ от ЧОФ, а? Нали уж по-изгодни условия, по-съвременна техника, ала-бала...?
                  Последно редактирано от kuzdov; 07-01-13, 00:53.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

... Та като цяло идеята ми беше, че аларма тип "Самоделка", която е достатъчно надеждна и може да извести за неоторизирано проникване в обекта е точно толкова, а дори и по-ефикасна, отколкото велики рекламирани марки, които всеки айдук обезврежда с джаджа за 100 лв. в джоба. ...
                    И това е вярно.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз съм си решил въпроса по лесния начин.
                      Избираш си фирма и се обаждаш по телефона.
                      На 300кв.м. къща с 120кв. гараж алармата ми излезе към 350лв. с монтажа и 30 лв на месец абонамент (охрана) заради голямото покритие на договора, паник бутоните и отдалечеността.
                      Ако жена ти е страхлива или имаш нещо ценно в къщата, разгледай и този вариант.

ПП При подготвен крадец самоделките рядко известяват каквото и да било. Само наблюдавани обекти дават информация за прекъснат сигнал (заглушител).
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Свързването със СОД има и друг момент: винаги могат да ти кажат кога е влизано и кога е излизано. Тази справка е и "интересна" в много различни аспекти: като се почне защо кака Пенка е влизала в магазина в 3 сутринта (понеже тя има пин и ключ до магазина за кайма) и се стигне до съдилища...
                        +1 за СОТ и поради по-горе споменатия варянт, че ще ти се обадят, когато акумулатора ти почва да сдава багажа, в следствие, че са ти аргасали тока, с каква ли не цел....
                        Публикувайте отговор

Коментар

Само не разбрах защо намесвате полицията. Мач ли ще има в тази къща?
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Куздов,задържани има почти всеки ден,относно данъците,не ти прави чест,все пак поговорката за един милиционер дето ми дължи услуга ,действа с пълна сила и при теб,не се притеснявай,твои колеги идват на работа при нас постоянно та сме свикнали !Това устройство за 100 лв за което споменваш струва 70 лв.То не действа в 99% от случаите ,няма да обяснявам защо по форумите и не е мястото !Относно националните обекти ,изброи ги ,и ще разбереш че там където има представител на полицията, е ведомствена и се състои от 1 човек и няма пряко отношение нито към физическата нито към техническата охрана,ама никакво. Работим със всички включително и с твоите колеги,които ти така лекомислено отписа в предишния си пост.Охраняваме съвместно национални стратегически обекти

п.п Работя с полицая с най-дълъг трудов стаж във МВР,трябва да се постараеш доста с доказателства и думи ,понеже съм имунизиран !

Любопитен съм колко данъци плащат, та все пак успяват да издържат МВР, БА, лекари, учители, данъчни, съд, прокуратура и местна администрация, обществен транспорт, социално слаби и т.н. както и остават пари и за магистрали, разни дребни ремонти и за крадене? Не, че нещо, ама ама с тия "данъкоплатски" плачове вече е обидно, не е даже и смешно, защото все пак всеки може да направи груба сметка колко са разходите на тия сектори и колко данъци влизат в хазната от подобни данъкоплатци. И защо ли всички обекти от национално значение НЕ СЕ ПАЗЯТ от ЧОФ, а? Нали уж по-изгодни условия, по-съвременна техника, ала-бала...?
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Само не разбрах защо намесвате полицията. Мач ли ще има в тази къща?
                              Защото по стар български обичай, трябва да има друг виновен за личните ни проблеми. В случая комунистите, ББ или американците няма как да са, та по ред на номерата идва полицията... Ронин, кой охранява АЕЦ, БНБ, монетния двор, язовир Искър и др. подобни? Колкото до плащането на заплатата ми, пак ще ти кажа - сметни колко данък си внесъл и колко заплати си ми платил. Ама то не е само заплата МВР-то. Има гориво, техника, консумативи, сгради... Та колко коли се движат с твоите пари и на колко канцеларии плащаш парното? Само за леко сравнение, миналата година съм написал над 100 акта по ЗДвП и СО и още толкова фиша. От тях 10000 лв да са влезли в хазната, вероятно лекинко надхвърлям твоя принос за държавата. Задържал съм около 60 извършители на престъпления, от които 10 да са били изпечени айдуци, вероятно съм спасил имущество за десетки, дори стотици хиляди. Та по груби сметки се оказва, че аз ти плащам, не ти на мен...
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

....миналата година съм написал над 100 акта по ЗДвП и СО и още толкова фиша........
                                Баси. Аз си мислех, че актове се пишат за нарушения и с цел да се пооправи движението а то било за приходи.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X