Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аларма за дома и офиса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аларма за дома и офиса

Така.......Я да се намеся тука и аз.....Конрад не продават DSC нито Парадокс и никога няма да продават ! Парадокс е 100% китайско производство,канадско е само листото на кутията на централата.DSC е 100 % канадско с изключение на пластмасата на дистанционните за безжичните ключове със 128 битовото криптиране...даже май беше малаизийско !

Никога не сравнявайте DSC и Парадокс....нямат допирни точки освен предназначението си !DSC работи с всички нейни модули по кейбус шина и чете 1024 събития,това най-вече се отнася за модулите за комуникация като радиопредавател,гсм предавател,лан модул и gprs модул,както и телеонния комуникатор.Това значи че използвайки DSC когато контролния панел ви изпраща събитие вие като потребител ще знаете точно кой датчик е сработил ,колко пъти е сработил,какъв е типа на зоната която е сработил (закъснителна,моментална,паник бутон,външен периметър и т.н) дали в дадения момент свири сирена или е спряла,дали има ток в системата,какъв е заряда на акумулатора ,дали са изправни зоните ,дали имаме пресичане на повече от една зона (Kross zone или полис код) това последното се изпраща ако има нарушение на две зони за интервал от програмирано време.Това значи че имате 100% движение в обекта !

При парадокс модулите като клавиатури,и други комуникират по подобна шина ,но без тези възможности,просто low cost !

Ако имате финансова възможност избягвайте парадокс....за мен те са като бомба с закъснител...!Ако на някой му е интересно да казва.Бях дежурен по празниците и от три повреди двете бяха парадокс и точно на 25 декември и на 31 декември !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      И друго: ако няма да ти пази СОД, а сам ще се охраняваш, помисли как ще знаеш има или няма ток в апартамента. Ако ти наблюдавам имота и знам, че те няма, ще ти дръпна шалтера, ще ти отвоя бушона, ще ти отрежа жицата от дерека....
      Е нали при акумулаторчетата са точно против спиране на тока...

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      GSM-модула го забравяш! Ако искаш да ти звъни GSM - връзваш едно реле на изхода за сирената (най-елементарната схема), което да ти затваря контакт, дето ще ти "набере бързо" определен номер, в зависимост от начина за реализиране на апарата....
      Аларма тип "капан за мишки" принципно човек може да си направи и с подръчни средства. (една затворена верига и при прекъсването и почва да свири и да набира ГСМ номера). Обаче както каза колегата, в единия вариант ще ти каже точно кои датчик се е задействал, има ли следващо задействие от друг датчик... Докато при "направи си сам" гсм-а ще ти звъни, ти ще търчиш като луд, без да знаеш за какво става въпрос... И като направиш 5-6 курса на вятъра, гледаш за сумата за гориво е колкото за GSM модула...

Коментар

Хубав синтактичен разбор, но основната питанка е: сам ли ще си охранява или как?
        А за акумулатора - като ти "ударят" тока няколко пъти, акумулатора стиска до време, още повече ако е на 1-2 годинки и още няколко момента, дето всеки ги знае...
        Никъде в задачата не е описано: искам да ми отчита аларма в конкретно помещение и прочие... В този ред на мисли, понеже неизвестно е и на кой етаж е автора на темата, бих се погрижил евентуално и датчик за удар и чупене на стъкло...

"Капан за мишки" е обяснен по този начин, защото сумата под чертата на картинката по горе не се харесва на човека и го разбирам, понеже някой иска си пласира дайлерите, дето се е набутал.... Не знам какъв опит също има, но съм преживал около 12 взлома и горе-доле са ми бистри нещата.... Успех!

П.П. Малко се обезсмисля идеята за отчитане на аларма в конкретно помещение, по простата причина, че не говорим за бизнес-сграда или релевантни...
        П.П.2: Та с миши-капан с GSM-че спретнахме сигнализация на един познат, дето бачка в СОТ-а на полицията... Дет се вика - човека не знае за кво става дума
        Последно редактирано от p-pleven; 04-01-13, 11:33.
        Публикувайте отговор

Коментар

Ами става въпрос за вттори етаж и идеята е 2/3 датчика за врата/ прозорец, 2 обемни + гсм модул. Идеята за релетата е добра(вместо ГСМ модул), но дали работи добре. А и при спиране на тока едното реле ще изпрати ли различен сигнал или просто ще звъни на пожар и в двата случая. За сумата в офертата, не че не ми харесва толкова, но си мислех нещо по евтино, все пак това са близо 500 лв. Ще обмисля вариантите и ще проверя на още няколко места за оферти. Ако има нещо интересно ще го споделя тук.
          Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Някой СОТ-ове предлагат оборудвне на изплащане или под наем.
            Публикувайте отговор

Коментар

Сумата от под 500 лв е много добра за ОХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА.
              Нов акумулатор, ще държи минимум половин час. Под "акумулатор" нямам в предвид за кола, а батерия 12V 7Ah (в офертата е 4Ah, но ако има къде да се монтира по голяма ще е добре да 7Ah поне)

Принципно алармена система се слага там където има какво да се пази, ако стойността на алармата е по голяма от стойността на пазеното смисъла ми се губи...

А относно къде какъв датчик да има. Тъй като най-вероятно няма да си слагаш сам системата, най добрия вариант е тези които ще я монтират да дойдат и на място да преценят къде какво ще ти трябва.

Коментар

Стефчев, Идеята на p-pleven без модул, мисля че те устрова напълно. Не за друго - наполовина по-евтино ще ти излезе. Това за спирането на тока мисля, че не те бърка. Алармата ще си има акумулатор и може да се програмира дали да ти изпраща сигнал за алармено събитие при спиране на тока. Акумулаторът, ако е читав, би трябвало да изкара няколко часа.

Намираш си някакъв подходяш по-стар GSM апарат, правиш бързо набиране на твоя си номер, когато задържиш бутон 1(или кой да е друг цифров бутон на GSM-а). След което запояваш въпросното реле на платката към двата края, които затваря бутона. GSM-a го държиш постоянно на зарядно. Ако по някаква причина се задейства се задейства сирената, ти ще получиш обаждане и ще знаеш.

Сигурен съм, че не те интересува, дали са влезнали през прозореца, вратата или през тоалетната чиния, а дали някой е влезнал у вас или не.

Само ще ти кажа - брат ми е поддръжка в един Пловдивски СОТ от 7-8 години вече. В къщи си е направил точно такава система и въобще не си и помисля за GSM модул. Аз също имам аларма и тия дни ще си монтирам GSM в нея.

А ако не си сигурен че можеш да си го направиш сам, говори с някой техник от СОТ. Ще ти го направи на частно на доста по-ниска цена.

Всъщност зависи какво ще пазиш. Ако има много за крадене - инвестирай повечко пари, и се включи към някой СОТ.
                Последно редактирано от bullet_pk; 04-01-13, 13:08.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Mлад Конструктор продават GSM модули, кутийка дето се бучи на стар Сименс. Ако не ти се отварят телефони да търсиш бутон. 40 лева. Командва се през телефон.
                  Останалите части - аз ползвам едно Аполо, централа с клавиатура. Цялата работа ми стъпи на около 200 лева. Ако щях да търся чаркове един по един - нямаше да е много по-евтино. Датчиците хвърлят цена, другото не е скъпо, а да си правиш е разправия. Трябва да мислиш и аварийни ситуации - централата да отработва повреден датчик и да го изолира. Не си е работа.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                    Намираш си някакъв подходяш по-стар GSM апарат, правиш бързо набиране на твоя си номер, когато задържиш бутон 1(или кой да е друг цифров бутон на GSM-а). След което запояваш въпросното реле на платката към двата края, които затваря бутона. GSM-a го държиш постоянно на зарядно. Ако по някаква причина се задейства се задейства сирената, ти ще получиш обаждане и ще знаеш.
                    Тази идея хич не ми се струва читава. Ама всеки сам си знае... Някои път за да спестиш някои лев после плащаш по 3...
                    Значи телефон за 50-тина лв, от тука вече на батерия ли ще е този телефон, с адаптор ли ще го свържеш. Ако е на батерия, ще трябва да си презараждаш алармата ако е на ток, значи няма да може да го включиш към акумулатора, (освен ако не намериш GSM на 12V). Или вместо акумулатор да си купиш UPS които да прави 220 волта за да си включиш зарядното... абе ГСМ + монтаж + карта сложи ги 100 лв без UPS-а

Идеята да ти покаже задействието на сензора не е да разбереш дали през тоалетната са влезли. А да разбереш дали не е фалшиво задействието. Щото ако си счупил прозореца после нали ще минеш и през обемния датчик... ще видиш второ задействие и ще знаеш, че някои вътре шава...

Коментар

Датчик като ти задейства как ще ти "каже", че е фалшиво или реално? Мене са ме чакали сотаджиите пред вратата, понеже се задействал датчик от... отражение на слънцето от комшийски прозорец... Беше осветено "прозорчето" на датчика и явно е затоплил... Верно, че бе куча марка, но след предприети мерки - повече нямаше ядове... (от тук и смисъла на утвърдените марки!)
                      А прозорец са ми трошили и обемния не е задействал... Имаше датчик за трошене на стъкло (на остъклена веранда, в която имаше и обемен датчик)... Е? Оказа се, че датчика за стъкло бил дал фирА и видях строшеното чак вечерта... (от тук и смисъла на утвърдените марки и редовното тестване!)
                      Публикувайте отговор

Коментар

Дам това също е вариант.
                        Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

bullet_pk,как се казва брат ти ! По отношение дали се разбира,разбира се и още как.Когато ти дойде аларма от магнитен датчик,това не е фалшива аларма,когато ти дойдат две аларми от пир,то това не фалшива аларма.По горе съм обаснил какво е крос зоне полис код,ама кой да чете !Нормалните аларми си следят акумулаторите и когато напрежението подне под 11.5 волта изпращат код за слаб акумулатор и работят без проблем до към 8 волта ,преди това сигнала за спиране на тока е изпратен с предварително програмирано време от инсталатора ,причината да се прави така е само за коментар между професионалисти !
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            Тази идея хич не ми се струва читава. Ама всеки сам си знае... Някои път за да спестиш някои лев после плащаш по 3...
                            Значи телефон за 50-тина лв, от тука вече на батерия ли ще е този телефон, с адаптор ли ще го свържеш. Ако е на батерия, ще трябва да си презараждаш алармата ако е на ток, значи няма да може да го включиш към акумулатора, (освен ако не намериш GSM на 12V). Или вместо акумулатор да си купиш UPS които да прави 220 волта за да си включиш зарядното... абе ГСМ + монтаж + карта сложи ги 100 лв без UPS-а

Идеята да ти покаже задействието на сензора не е да разбереш дали през тоалетната са влезли. А да разбереш дали не е фалшиво задействието. Щото ако си счупил прозореца после нали ще минеш и през обемния датчик... ще видиш второ задействие и ще знаеш, че някои вътре шава...
                            За GSM-а - всеки е скътал някъде някой стар апарат. Ще е ползва той, а не да се купува нов. Включва се със стандартния адаптер към 220V. Апаратът си има своя батерия, която ако не е много зле, все ще изкара няколко часа. 220 V стигат до кутията на централата. GSM-ът ще стои вътре. Брат ми е с Нокия, аз също съм приготвил такава. На техните евтини модели, батериите им са BL5CA или BL5CB и струват 10-тина лв в магазина. Картата - то и за GSM модула ще трябва. Взима се каква да е предплатена и се зарежда веднъж годишно с 10 лв.

Roninn, питах брат ми дали не те познава. Като ти чу името, веднага каза "Има един в DSC-то. Много им разбира на техните централи". Не те познава лично. Иначе се казва Александър (Сашо). Работи 5-6 години в ДАИКС поддръжка. После малко в Сектрон, година и половина в Алфа. Там започнаха да им бавят заплатите и сега пак се върна в ДАИКС като монтажник.

Сигурен съм, че това което казваш ти е вярно. Все пак, ти си специалист. Аз просто предлатам по-еввтин вариянт, който съм видял, че работи. И пак казвам - зависи какво има за пазене. Добрите крадци не разбиват бедни апартаменти. А кокошкарите ще офейкат още като чуят сирената.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Много интересна тема!Аз искам на гаража да си сложа аларма,но се чудя каква и какво да включва,така че малко съвет няма да ми е излишен.Гаража е на нивото на вътрешния двор, и се затваря с охранителна ролетна щора.
                              TLC 120 Prado
                              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Ако е само за гаража,всичко ти върши работа !Ако ролетката ти е автоматична,и не ти се дават излишни пари ,вземаш си сирена каквато си харесаш ,един двуканален приемник с дистанционно ,единия канал управлява сирената с един надвратен индикатор за статуса охрана/няма охрана,втория канал управлява мотора на ролетката и така няма да ти се налага да слизаш от колата !Ако нивото на сигурност трябва да е високо,аларма с код или дистанционно с 128 битово криптиране със сертификат !

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                                Roninn, питах брат ми дали не те познава. Като ти чу името, веднага каза "Има един в DSC-то. Много им разбира на техните централи". Не те познава лично.
                                Мда...там работя,сетил съм се за негов колега Станислав !Не го познавам брат ти !
                                Последно редактирано от Roninn; 04-01-13, 23:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X