Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аларма за дома и офиса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аларма за дома и офиса

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    ... Ронин, кой охранява АЕЦ, БНБ, монетния двор, язовир Искър и др. подобни? Колкото до плащането на заплатата ми, ..
    Един от изброените не трябва да е в списъка ти...само с него за месец те бия за 10 години напред грубо !Националните обекти са огромна бройка,стратегическите по малко...искаш ли да продължаваме или аз да започна да ги изброявам !

п.п Аз не ти плащам нищо,държавата ти плаща,а тя събира основно от данъци и данъкоплатци.....на въпроса -ти ли ми плащаш заплата , не е коректен ,и отговора е ДА...една хилядна ДА ! Обратния въпрос Ти колега какво ми плащаш -Нищо !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Я виж ти... Излиза, че полицията с актове пълнила хазната... А аз си мислех, че данъкоплатците я пълнят. Данъкоплатците=частния бизнес. Последно доколкото знам в БГ имаШЕ около 400 000 фирми (сега сигурно са доста по-малко) ама щом полицията може да се издържа от актове, давайте да затваряме кепенците. Ще пишат повече актове и ще има и за пенсии, и за заплати на държавните служители, че и за магистрали... (без магистрали не може, защото ако пътя не е хубав, няма как да пишеш акт за превишена скорост

Коментар

Колеги, дайте да се върнем на темата.
        Оставете личните противоречия, кой на кого, на кой е по-по-най и т.н, тия неща ги изяснявайте на по вино/бира/ракия.
        Ще оакаме хубавата тема, и ще отиде в небитието.
        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Тя темата и така стана доста интересна!Доста истини се казаха тук през последните десетина поста!От кухнята така да се каже...
          А относно пълненето на хазната съм абсолютно против държавния рекет да се пищат актове на килограм--редовно съм потърпевш.Служителите явно имат квота,която трябва да изпълнят,и вместо да седят на невралгични места се крият зад разни знаци из шубраците да те нарисуват с 20,30 или 50 лв. Извинявам се за отклонението ама това е тема на която съм много чувствителен...
          TLC 120 Prado
          Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
            Тя темата и така стана доста интересна!Доста истини се казаха тук през последните десетина поста!От кухнята така да се каже...
            А относно пълненето на хазната съм абсолютно против държавния рекет да се пищат актове на килограм--редовно съм потърпевш.Служителите явно имат квота,която трябва да изпълнят,и вместо да седят на невралгични места се крият зад разни знаци из шубраците да те нарисуват с 20,30 или 50 лв. Извинявам се за отклонението ама това е тема на която съм много чувствителен...
            Обикновено ако си напълно изряден, няма от какво толкова да си чувствителен.
            Като спазвам правилата, хич не се притеснявам от тези работи.
            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Данъкоплатците=частния бизнес.
              Не само! Тва са всички отдръжки от надницата на леля Пенка, дето кОпа летото в ТКЗС-то за 240 лв и се води на 4-часов работен ден (разбирай - 2 дена ти правят 1 ден трудов стаж)....
              Публикувайте отговор

Коментар

Найстина малко сме се отклонили от основната тема. Идеята ми колеги е че няма нищо ценно в къщата, но не искам пак да подреждам и оправям 2 дена. Искам да ходя нормално на почивка, без да мисля дали някой Калъф, меко казано, няма да реши да ми дойде на гости без покана оттново. Пък ако това стане пак , не да си Боже, да ме извести тая система, че има някой е вкъщи и да ходя да го разстрелям и толкос. Имам едно много добро предложение от едно място , за нормални пари и ще го обмисля. Пък ако се получи ще ви кажа - поне цената.
                Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefchev Преглед на мнение
                  Найстина малко сме се отклонили от основната тема. Идеята ми колеги е че няма нищо ценно в къщата, но не искам пак да подреждам и оправям 2 дена. Искам да ходя нормално на почивка, без да мисля дали някой Калъф, меко казано, няма да реши да ми дойде на гости без покана оттново. Пък ако това стане пак , не да си Боже, да ме извести тая система, че има някой е вкъщи и да ходя да го разстрелям и толкос. Имам едно много добро предложение от едно място , за нормални пари и ще го обмисля. Пък ако се получи ще ви кажа - поне цената.
                  Това е нормалното предложение 500 лв с ГСМ модула. Всичко надолу е евтино, жълто, ненадеждно... С други думи ако искаш нещо на което наистина може да разчиташ, вземи това от офертата, ако искаш нещо колкото да има, варианти много от 50 - 250 лв каквото искаш...

Коментар

Аз съм си изряден отвсякъде,но във Варна има практика да махат и слагат знаци на едно и също място и после да правят опашка от нарушители,чакащи да бъдат глобени!И това е в някоя квартална уличка....Последния път беше така...!Или да те глобят на изхода от паркинга за несветнати фарове / миналата година / в деня на изтичане на забраната!Аз на това му викам "хранилки"!Извинявам се за отклонението!
                    TLC 120 Prado
                    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

И аз се извинявам, че превърнах темата в поредното мерене на .... данъци, но "данъкоплатецът" е крайно време да проумее, че навлизането след знак В1 "само малко" или "ама аз тука живея и от тук ми е най-пряко", светването на фаровете чак като види патрулката, паркирането в зоната на действие на забранителните знаци "само за малко, щот трябва да отскоча до аптеката/хранителния магазин/училището, щот много бързам, ми то няма къде" и въобще всякакви нарушения "само за малко" са точно толкова нарушения, колкото и "за повечко". Писането на актове въобще не е приоритет на патрулите и вероятно над 90% от нарушителите, които съм видял или само съм ги предупредил, или съм се направил на разсеян. Обаче понякога наглостта и безочието са брутални. По темата отново бих препоръчал на колегата да се консултира със специалист по охранителни системи и да си монтира аларма по индивидуален проект, а не да разчита на готова, "колкото да има нещо", защото крадците отдавна са им намерили цаката, дори и на скъпите модели.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Знам за една фирма, дето се занимава с израелски аларми, не помня марката. За доста повече датчици ( за охрана на 6 помещения на 1-ви етаж) ми взеха почти същата сума ~ 500 лв. с радио модула. Той не е за да ти звънне на тебе , а да сигнализира охранителната фирма. Централата ( един от модулите) набира телефона.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Много се препоръчва в тази тема пък и навсякъде да се консултираме със специалист. Обаче дай да видим къде да го намерим този специалист. 2 пъти ми се налага да търся специалист по охранителни системи, и двата пъти от водещи фирми в София. Идват едни момчета да мислим охраната на обект и какво се оказва - не знаят как и на какъв принцип им работят датчиците, не знаят какъв им е обхвата, не знаят функциите и логиките на централите, не отговориха на нито един технически въпрос. А аз си бях направил труда да си извадя и изпечатам всички техни датчици и централи, знаех им функциите и възможностите и т.н. и в един момент започнах аз да им казвам кое е по-добре и точно с коя функция ще сършим еди коя си работа. С втората фирма беше подобно нещо. В крайна сметка вдигнах ръце, купих си каквото прецених и после викнах трета фирма и се вързах към тях. Като видяха охранителната система казаха че е проектирана и монтирана от професионалисти (правихме си я сами с колегите, като ни беше за първи път).
                          По други теми свързани с моето ежедневие като например отоплителни инсталации същата работа. Виках специалисти - топлотехници инженери, проектанти от 25 години. Пълни глупости. За къща на 2 етажа по 100 м2 ми изчислиха 3 помпи по 300 вата - циркулационни. Теглих им една дълга и на тях и отворих дебелите книги. Четох, четох и сметнах каквото ми трябваше. Сега съм с 3 помпи по 65 вата. Има малка разлика...
                          Та така със специалистите.
                          Затова са тези теми и толкова открити въпроси има, и се задават във форумите. Аз поне не случих на специалисти - нито по СОТ, нито по топлотехника, нито по ВиК, нито по камините (там пак аз разработвах камера за камина и я дадох да ми я правят. Специални поздрави на derhunter-a).
                          И за да няма обидени, аз също съм специалист.

Коментар

Колега,неможеш да ме убедиш,че ще дойде някой от "водеща фирма" И няма да ти отговорят на елементарни въпроси !Или не са искали да ти вземат обекта под охрана,или нещо подобно !Не че няма и идиоти ,ама чак толкова ми е трудно да повярвам !А на третата фирма ,много им нямай доверие !Смятам че няма човек който да е специалист в друга област и за пръв път да се сблъсква с нещо за което друг такъв е монтирал зад гърба си над 3000 обекта ,и първия да се окаже професионалист !

п.п Това е все едно аз ,да давам акъл на колегата Куздов,как се пише акт за назидание както и за хазната....едно за мен едно за теб !Куздов кефиш ма !Да знайш !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Колега,неможеш да ме убедиш,че ще дойде някой от "водеща фирма" И няма да ти отговорят на елементарни въпроси !Или не са искали да ти вземат обекта под охрана,или нещо подобно !Не че няма и идиоти ,ама чак толкова ми е трудно да повярвам !А на третата фирма ,много им нямай доверие !Смятам че няма човек който да е специалист в друга област и за пръв път да се сблъсква с нещо за което друг такъв е монтирал зад гърба си над 3000 обекта ,и първия да се окаже професионалист !

п.п Това е все едно аз ,да давам акъл на колегата Куздов,как се пише акт за назидание както и за хазната....едно за мен едно за теб !Куздов кефиш ма !Да знайш !
                              Колега Ронин,
                              не се опитвам да убеждавам никой и в нищо, просто споделям горчив опит в намирането на специалисти, независимо в коя област. А дали не са искали да вземат обекта - искаха, от ляво и отдясно на моето помещение го охраняват тези същите.
                              И не се смятам за по-професиналист от хората които се занимават с това, явно малшанс се получило при мен. Просто виках неволята, поради очевидното незнание на изпратените специалисти.
                              Приключваме с това и да караме по темата.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                Колега,неможеш да ме убедиш,че ще дойде някой от "водеща фирма" И няма да ти отговорят на елементарни въпроси ! ...
                                Преди време от водеща (поне в София) и доказано добре работеща фирма за дограми ми бяха пратили двама юнаци, които загубиха сума ти време и едва се оправиха с подмяна на елементарния механизъм за управление на една щора.
                                Та вашият бранш едва ли е по-различен от всички останали ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X