Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за ел.генератор 220волта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за ел.генератор 220волта

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
    ...
    П.П. Ясене, след като казваш, че е нормално това премигване на обикновена крушка би ли ме посъветвал какво не е добре да включвам за да не го прецакам (и уреда и генератора) - например телевизор ....
    За мощността и каква била тя е добре да се четат техническите характеристики, а не да се вЕрва на търговците и сервизните. Иначе -

премигването по-скоро не е опасно. Аз съм ползвал десетки часове наред двутактов генератор 950 вата за захранване на офис с компютри. Нищо не избуши, а ги включвахме променлив брой. При малък товар лампите си премигваха доста дразнещо, затова включвахме повече компютри и ситуацията се оправяше. За сметка на разхода на гориво, разбира се.

Коментар

и аз се поовъртех с тия генератори в последно време (даже се разви една дискусия в продавам къмпинг екипировка). имам в момента 3 генератора и всичките премигват (особено докато загреят моторите) със малък товар.нищо не ми е изгорело. аз купих ''на далавера" (хахаха) две китайчета големи и за малко ме бяха убедили че съм се наредил яко. ама вече се успокоих, работят си и си дават ток.далече са от киловатите дето ги пише - по мои лаишки наблюдения са наполовина реална мощност.пък и верно като им се разтърсиш из документацийте все някъде си я пише и реалната мощност със много малък и незабележим шрифт (като тия под договорите хаха). мен ми ги шитнаха за 5.5 киловата и още тогава не вярвах ама след обстойни търсения видях че държат 2.5 кв което не е зле..... за ''китайската'' цена. и наистина хонда са си върха, ама тия цени дето държат..... дано станем европейска държава и започнат да ни продават на нормални цени и тук , че по последни сметки цените са ни 2 пъти по високи вече и от великобритания която си се славеше като най-скъпа преди.странно защо не кажат вече официално че сме най-скъпата държава в евросъюза :-).
      висете отпуснато

Коментар

Купих и втори генератор от Явор преди нова година.
        Работят си и двата ..Даже бях ги наредил един до друг в новогодишната нощ.

Коментар

Аз съм с китайче Geko 2801 , взех го миналата година и до сега нямам забележка, нямам идея колко му е реалната мощност, ще ми е интересно дали някой е правил замерване на качеството на тока му ?

http://gekogeko.en.made-in-china.com...eko-2801-.html
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
            Е то и на моя пише номинална мощност 0.65 КВА, а преди да го купя продавачите ме убеждаваха, че е 700 вата с възможност за кратко да работи и на 800 вата ... и всичко до 700 вата ще работи без проблеми. Да ама не били баш така - като го върнах за рекламация почнаха да ми обясняват цитирам - "малко си го попретоварил" което ми звучи като "малко бременна"... Обясняват ми още, че не е добре да работи с уреди 650- 700 вата (в което преди ме уверяваха), тъй като трябва да има около 1/3 резерв - демек макс 450 ....
            С две думи егати изммниците са навсякъде...
            ....
            Продавачите най често злоупотребяват с близоста на наименованията на KVA(кило волт ампер) и KW (киловат). Генераторите най често ги обозначават с KVA което за да се превърне в Киловати трябва да се умножи приблизително по 0.8 след това понеже обикновенно е дадена максималната мощност а тя е само за моментно натоварване трябва пак да умножим по 0.8 за да получим ориентировъчната номинална мощност. След което в зависимост от това колко е голямо ментето трябва да се умножи по коефициент от 0.1 до 0.9 за да придобиеме реална представа за какво става генератора.

Коментар

Питане за ел генератор 220волта

да ти е честит и много километри на навъртиш и много товари да пренесеш ,тромбите са им въздушни та от много места може да е моята на една сватба лятото нещо прегря и започна да мяука ама като се охлади се оправи не го мисли тоя дерт ама реленце едва ли е замери отива ли ток до нея ама ще е някъде отдолу мисля че край или под акумулатора кажи като я покараш малко колко то гори нафат ?

Коментар

Колеги, дали може да се намери следния кондензатор за генератор Geko, моя има нужда от смяна а по магазините в Бургас няма.
                65 Mf 5%, 430-450 V, 50-60Hz, SH DP
                Прикачени файлове

Коментар

На снимката изглежда като 65 μF (микрофарада), ти си го написал като Mf, (мегафаради), което е абсолютно невъзможно. Има вариант да е mF (милифаради)...
                  Между първия и третия вариант има огромна разлика в цената, така че трябва да уточниш.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    На снимката изглежда като 65 μF (микрофарада), ти си го написал като Mf, (мегафаради), което е абсолютно невъзможно. Има вариант да е mF (милифаради)...
                    Между първия и третия вариант има огромна разлика в цената, така че трябва да уточниш.
                    микрофаради. Няма какво да правят милифарадите там.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Micro ама като нямам такова м като това дето ти си написал, се наложи да изпровизирам На снимката се вижда доло-горе.

Коментар

нямя милифаради
                        пико
                        нано
                        микро
                        фарад

Коментар

Първоначално публикуван от danaec Преглед на мнение
                          нямя милифаради
                          Бре! И що? Фарад е системна единица, значи важат всички представки. Във филтровите групи на захранващи източници най-редовно се срещат 1,2,10 милифарада кондензатори.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Бре! И що? Фарад е системна единица, значи важат всички представки. Във филтровите групи на захранващи източници най-редовно се срещат 1,2,10 милифарада кондензатори.
                            Хайде, хайде, не бъди педант, на данайски може и да няма . Кой те е карал да учиш тоците и Фарадейчо на български.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Другари отплеснахте се, някой има ли такъв кондезатор ?

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                                Другари отплеснахте се, някой има ли такъв кондезатор ?
                                Едва ли. Ти потърси ли по работилниците за ел. мотори, стартери и алтернатори?

Друг вариант са резервните части за перални машини. И да няма точно 65uF, можеш да събереш няколко по-малки и да си нагодиш стойността. Само напрежението трябва да е толкова или по-високо.

Ти сигурен ли си, че е от кондензатора?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X