Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за ел.генератор 220волта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за ел.генератор 220волта

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
    Интеркулер с вентилатор.?

Я покажете това чудо?

Аз си намерих генератор. Ето такова нещо подобно търсех:

300 лева е!
    Ако не е тайна откъде го купи и най-вече доволен ли си от работата му?

Коментар

Ще изтупам прахта от темата, но имам проблем с генератора. Купувал съм го от Явор преди няколко години. Едва ли е изгорил повече от 2 резервоара за това време.

Пали. Работи си екстра и след 2-3 минути гасне. Бензин има. Тече нормално през кранчето. Карбуратора отварях - беше си чист, но пак го продухах (спирателя на поплавъка и жигльора). Всички движещи се части по него се движат супер леко - клапите на газта и смукача и под карба има една игла със жици - тя също лесно си играе в гнездото. Въздушния филтър го свалих - и с него и без него все същото е, така че той отпада като причина. Пробвах го със и без товар - пак е все същото, така, че и той отпада. Свещта е черна, но пък искрата е много силна. Има един лост, който подава газ, предполагам в зависимост от товара или нуждите. Като го пипам с ръка мога да променям оборотите, но като реши да си гасне - и да го пипам или не - все си гасне. Когато работи с бутнат смукач и започне да гасне (изфорсирва се и гасне), като издърпам смукача работи още няколко секунди, но пак изгасва. 5 секунди след това паля - пали си, работи и същото - след 2 минути гасне. Снимах и няколко клипчета, но с телефона и са гадни. Някой има ли идея какво може да му е?

Коментар

Недостатъчен приток на бензин в карбуратора. Извади от него маркуча и виж с каква скорост тече. Ако не прави плътна струя - знаеш какво да гледаш нагоре.

Коментар

Виж датчика за маслото. Изобщо има ли масло? Генераторите имат защита и гасят, при проблем оттам.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Виж датчика за маслото. Изобщо има ли масло? Генераторите имат защита и гасят, при проблем оттам.<br><br>

Коментар

Бензина тече нормално - това първо проверих - струята си е плътна. Маслото също проверих - има и е на max, но датчик на маслото не знам дали има. И аз мисля, че е някаква защита, но не знам каква е и защо се активира. Обадих се на Явор ако може да помогне, но ще е другата седмица, че не е в България.
              Последно редактирано от Veselin Monkov; 17-10-11, 19:40.

Коментар

Огледай за проводник, отиващ към картера. Той е към датчика за маслото. Дори при китайските четиритактови боклуци го има.
                Друг вариант е проблем в запалването. (пробив в магнета, след загряване - малко вероятно )
                Трети вариант: Сигурен ли си, че връщаш смукача, десетина секунди след старт?

Коментар

И аз съм за датчика на маслото,ако не си го сменял скоро.Маслото де
                  Кия Спортидж 2000тди
                  Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Тъй. Взех чисто нов бензин А98 и от шишето с маркуче директно в карбуратора - същата работа. Откачих три кабелни обувки (едната вярно идва от датчик на корпуса, вероятно за маслото). Работи и без тях, но пак угасна. Бубина не видях никъде.

Хубавото обаче е, че след незнам кой си опит спря да гасне. Лошото е, че не можах да разбера защо. Миналата година ми правеше същите магарии и почти го бях порамчил за сервиз, ама в последния опит пак проработи.... Чак ме е срам да си призная, но май Scrapheap е прав за "Трети вариант: Сигурен ли си, че връщаш смукача, десетина секунди след старт?" Убеден съм, че пробите бяха и със и без смукач, но днес проработи без смукача...

Коментар

• От: Питане за ел.генератор 220волта

Супер тема.При мен немога да отстраня повредата.Без смукач гасне веднага.На карбуратора долу на чашката-утайника има болт-жигльор там имаше запушване от гумени останки най-вероятно от уплатнението.Всочко е възтановено и оправено но уви пак.
                      От колегата по горе за Трети вариант.Не разбрах за тези 10 сек.нали смукача се връща ръчно или....Какво.....БЛАГОДАРЯ !
                      Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
                      GSM-0878722322

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Савов-bebo2973 Преглед на мнение
                        Супер тема.При мен немога да отстраня повредата.Без смукач гасне веднага.На карбуратора долу на чашката-утайника има болт-жигльор там имаше запушване от гумени останки най-вероятно от уплатнението.Всочко е възтановено и оправено но уви пак.
                        От колегата по горе за Трети вариант.Не разбрах за тези 10 сек.нали смукача се връща ръчно или....Какво.....БЛАГОДАРЯ !
                        Смукачът се връща ръчно.
                        Ако пък толкова си го закъсал - от известно време обитавам Григорево ще съдействам

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Смукачът се връща ръчно.
                          Ако пък толкова си го закъсал - от известно време обитавам Григорево ще съдействам

А така....кво стана сега!
                          Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
                          GSM-0878722322

Коментар

• От: До: питане за ел генератор 220волта

Здравейте всички съфорумници!Значи имам проблем с един китайски генератор Raid*r RD-GG01.Работи,но стартовата му част е развалена (скъсано е въжето и прожината).
                            Та въпроса ми е дали може дасе пренаправи с подръчни матеряли,или ако неможе от къде мога да намеря резервни части.Благодаря на всики,кооито си дадът мнението!

Коментар

Първоначално публикуван от Г.Драговчев Преглед на мнение
                              Здравейте всички съфорумници!Значи имам проблем с един китайски генератор Raid*r RD-GG01.Работи,но стартовата му част е развалена (скъсано е въжето и прожината).
                              Та въпроса ми е дали може дасе пренаправи с подръчни матеряли,или ако неможе от къде мога да намеря резервни части.Благодаря на всики,кооито си дадът мнението!
                              Райдър си имат сервиз,предполагам,няма да откажат да ти продадът "палачка".Агромаркет също продават части за подобна техника.Виждал съм и в Бриколаж.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Г.Драговчев Преглед на мнение
                                Ако пружината е като на бенз. резачка (плоска, навита), същата се намираше във фуражките на полицията, военните...Леко като подкривяваш за накрайници че са чупливи и си ти
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X