Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за ел.генератор 220волта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: питане за ел генератор 220волта

Много съм доволен от Баджет взих го от Практикер за около 600лв 2 kW. Работи стабилно 220-230 в рамките на потребителската си мощност. Е няма параметрите на Хонда, но го има на пазара веднага да го купиш.
    Ако се интересуваш ела да го погледнеш Дондуков 67 -кемпера.
    Пробвах го и в дъжд- перфектен. Лепенките му паднаха ,тока не пада.

Коментар

Първоначално публикуван от penkoroussev Преглед на мнение
      Много съм доволен от Баджет взих го от Практикер за около 600лв 2 kW. Работи стабилно 220-230 в рамките на потребителската си мощност. Е няма параметрите на Хонда, но го има на пазара веднага да го купиш.
      Ако се интересуваш ела да го погледнеш Дондуков 67 -кемпера.
      Пробвах го и в дъжд- перфектен. Лепенките му паднаха ,тока не пада.
      що са занимавате с такива бъджети .ползвали листе гаранция на тая марка.моя на снимката на по горните постови го взех от явор.пак китайски.ама нали тие ясно че ако се счупи няма да ими ама то тъй то инак човека веднага ще оправи работата.пък и най важното цената доста по надолу е

Коментар

Със тези два киловата по добре въобще не го включвай в инсталацията на вилата. Въпроса е психологически,свети лампа=има ток и времето до включването на котлона или друг сериозен консуматор се скъсява значително.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
          що са занимавате с такива бъджети .ползвали листе гаранция на тая марка.моя на снимката на по горните постови го взех от явор.пак китайски.ама нали тие ясно че ако се счупи няма да ими ама то тъй то инак човека веднага ще оправи работата.пък и най важното цената доста по надолу е
          Имах един флекс Бъджет,от Практикер-като се прецака в сервиза почнаха с разпит:За какво го ползвате,това,онова...Накрая работата стана така-това,били "хоби" инструменти (според надписа на гаранционната карта),оправиха го,но му прекратиха гаранцията(в инструкцията за експлоатация никъде не пишеше колко пъти годишно може да се ползва).Та оттогава избягвам тази марка.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
            ето го и него .от явор.два киловата и доста безшумен
            Колега, как е генератора след 10-тина месеца, работи ли, дава ли някакви ядове и т.н.?
            Питам, защото ми предстои и на мен покупка на подобна машинка..
            Чух, че имало някакви хипер безшумни. Някой ако знае нещо за такива ще съм му благодарен, ако даде малко инфо. Трябва ми да го ползвам на работно място и е важно да е безшумен.
            Поздрави

Коментар

Много съм доволен.Преди няколко месеца не бях го спирал по 15 часа на ден.така 6 дена.пали на момента.доволен съм от покупката от ЯВОР ВРОМОС.

Коментар

До: Питане за ел.генератор 220волта

Аз също си купих ел. генератор, нещо като този но с други лепенки:
                http://legapowers.en.made-in-china.c...-LT950-M-.html

Обаче се появи проблем - като включа обикновена крушка тя не свети гладко а примигва. Преди няколко дена, стартирам го и ток нЕма... Занесох го в магазина от където го взех и им обясних проблема. След един ден ми се обадиха и казаха, че е готов. Отивам да го взема, като си нося с мене и подвижна лампа с обикновена крушка. "Ето го генераторчето - готово е." Стартирам го пред магазина, включвам лампата и тя пак примигва. При последвалото обаждане до сервиза, ми обясняват, че това било нормално.
                Та питам знаещите нормално ли е при този тип генератори да се получава това примигване, и ако не е на какво може да се дължи.
                Don't hunt IF you can't kill
                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от misho22 Преглед на мнение
                  Колега, как е генератора след 10-тина месеца, работи ли, дава ли някакви ядове и т.н.?
                  Питам, защото ми предстои и на мен покупка на подобна машинка..
                  Чух, че имало някакви хипер безшумни. Някой ако знае нещо за такива ще съм му благодарен, ако даде малко инфо. Трябва ми да го ползвам на работно място и е важно да е безшумен.
                  Поздрави
                  От безшумните мога да препоръчам на Хонда едни целите затворени в пластмаса и отвън си изглежда като куфар.Ако не се лъжа цена за 2.0 кв. около 1800 лв.Миналата година си купих от приятел един 2.8 кв. с двигател мицубиши, за момента нямам забележки, само като тръгна да заварям със Струна 200 и не устисква горкия
                  Иска ми се да направя някакъв филтър на тока, защото включвам чувствителна апаратура и не ми се иска някой ден да имам проблеми.Някой спец ще помогне ли ?
                  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                    ...нормално ли е при този тип генератори да се получава това примигване, и ако не е на какво може да се дължи.
                    Нормално е. Като го понатовариш, напрежението се позаглажда, но с малък товар е така.

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                    Иска ми се да направя някакъв филтър на тока, защото включвам чувствителна апаратура и не ми се иска някой ден да имам проблеми.Някой спец ще помогне ли ?
                    Ако ще включваш чувствителна апаратура, помага само инверторен генератор (като гореспоменатата хонда EU20i). Токът излиза гладък като от ТЕЦ-а. Друг вариант е какъв да е генератор + UPS с пълно преобразуване. Втория вариант има бонус - можеш да го спираш за презареждане.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Нормално е. Като го понатовариш, напрежението се позаглажда, но с малък товар е така.

Ако ще включваш чувствителна апаратура, помага само инверторен генератор (като гореспоменатата хонда EU20i). Токът излиза гладък като от ТЕЦ-а. Друг вариант е какъв да е генератор + UPS с пълно преобразуване. Втория вариант има бонус - можеш да го спираш за презареждане.
                      Ахам, някакви кондензатори няма ли да помогнат ? От сега подозирам че такъв ЮПС на 2.0 кв. ще струва колкото генератора

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                        Ахам, някакви кондензатори няма ли да помогнат ?
                        НЕ! И не пробвай, ако нямаш осцилоскоп подръка, да видиш какво се случва с кондензаторите. А като видиш, няма да искаш да включваш нищо.

UPS от подобен вид купих на старо последно за 50лв. Вярно, беше 1 киловат, но ако си приготвил 2 киловата апаратура, вероятно можеш да се разтърсиш и за 2 киловата UPS.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          НЕ! И не пробвай, ако нямаш осцилоскоп подръка, да видиш какво се случва с кондензаторите. А като видиш, няма да искаш да включваш нищо.

UPS от подобен вид купих на старо последно за 50лв. Вярно, беше 1 киловат, но ако си приготвил 2 киловата апаратура, вероятно можеш да се разтърсиш и за 2 киловата UPS.
                          Ами да, като консумация ми се събират малко под 2 кв. Ще потърся да видим какво ще намеря в Бургас.Ако ти изпадне нещо подобно имай ме в предвид

Коментар

Ако генератора ще се използува достатъчно дълго, че да има значение колко бензин харчи, отговора е само един - Хонда.

Ако ще е нещо за къмпинг или вила или все тая, което ще бачка 1 час на ден два пъти в месеца - все едно. И китайските и немските бачкат, само дето разхода им е 3-5 пъти по-голям.

За чувствителна апаратура - зависи каква е. Инверторните на Хонда и Мицубиши са най-добри като стабилност, въпроса с разхода остава - Хонда харчи по-малко.

Какъвто и да е генератора, гледайте показателя номинална мощност! Максималната е дадена повече за реклама и най-често си пише, че генератора не може да работи продължително в такъв режим. Отнася се практически за всички производители. За реална продължителна консумация 2kW, генератора трябва да е поне 3.5kW.

На повечето телевизори, компютри, монитори, зарядни и прочее техника от сорта, независимо от типа (трансформатор/импулсно), има вградени защити от пренапрежение, най-често на 250V и ако напрежението стане по-високо, се чува едно БУуууууум + облак пушек. На ъглошлайфи/компресори/дрелки им е все тая. За електрожени.... там е малко по-страшно...за генератора

При натоварване с мощност близка до максималната, НЕ включвайте всичко наведнъж!

Ако ще се включва само един малък телевизор от дъжд на вятър - купете си инвертор и на акумулатора на колата.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

имам наблюдение само за хондите ,ако можеш да си позволиш тази инвестиция няма да имаш никакви проблеми тази работа с крушката е измама няма малък голям товар ако машината работи добре не трябва да мига т.е напрежението да е с малки пулсации/инвертора на гонда си трепка с 2.5 %/ и можеш да включваш каквото си искаш

Коментар

Е то и на моя пише номинална мощност 0.65 КВА, а преди да го купя продавачите ме убеждаваха, че е 700 вата с възможност за кратко да работи и на 800 вата ... и всичко до 700 вата ще работи без проблеми. Да ама не били баш така - като го върнах за рекламация почнаха да ми обясняват цитирам - "малко си го попретоварил" което ми звучи като "малко бременна"... Обясняват ми още, че не е добре да работи с уреди 650- 700 вата (в което преди ме уверяваха), тъй като трябва да има около 1/3 резерв - демек макс 450 ....
                                С две думи егати изммниците са навсякъде...

П.П. Ясене, след като казваш, че е нормално това премигване на обикновена крушка би ли ме посъветвал какво не е добре да включвам за да не го прецакам (и уреда и генератора) - например телевизор ....
                                Don't hunt IF you can't kill
                                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X