Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Енергоспестяващи крушки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Енергоспестяващи крушки

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Не ги мисли Използват всякакви лакове и смоли по платката и като сложиш лампата в абажур, обърнат надолу, тя прегрява и смърди. Обаче е временно. След това или изгаря или изсъхва и спира да мирише.
    Принципно е така, но колегата твърди, че въпросните лампи са от известен производител, което малко или много е гаранция за качество.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ... съм установил че на пазара, или поне в по-ширпотребските магазини, почти няма ...
      Питаш ли ме, че като влезна в магазин за осветителни тела и като огледам 200 модела и да не ми хареса нито един, направо се вкисвам.
      Тия дни трябва да търся нящо за стълбището в къщи, че сега е малко ... страшно и съвсем сериозно съм се замислил дали просто да не ковна няколко 1ватови светодиода на по-топло бяло отгоре и да разкарам всичко друго. Хем не им пука от често светване и гасене, хем и да ги забравя - 5-6 вата с тях и без тях, все тая, хем няма да има никакви стърчащи (като в момента) железа и стъкла от стените.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Не ги мисли Използват всякакви лакове и смоли по платката и като сложиш лампата в абажур, обърнат надолу, тя прегрява и смърди. Обаче е временно. След това или изгаря или изсъхва и спира да мирише.
        Е добре! Ама външна лампа на двора как да не я затвориш в абажур! И горят напоразия. Повече пари ми отиват за енергоспестяващи лампи отколкото за ток. На производител ли не случвам? Давайте акъл!

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
          Е добре! Ама външна лампа на двора как да не я затвориш в абажур! И горят напоразия. Повече пари ми отиват за енергоспестяващи лампи отколкото за ток. На производител ли не случвам? Давайте акъл!
          Осрам са ламбите.

Коментар

Намери голям абажур, в който лампата седи нагоре.

Коментар

Разбира се, че производителя е от значение, но по-важното в случая е правилния подбор на външно осветително тяло. В зависимост от употребата, то трябва да е с различна степен на прахо и влагозащитеност. Това е обозначено на самите тела с IP и две цифри след това.
              Пример - IP 21, IP 54 и т.н. Първата цифра е степента на прахозащитеност, а втората касае влагозащитеността.
              Колкото по-големи са цифрите, толкова по-добре е защитено тялото.

Коментар

А би помогнало и ако вземе лампи с двойно стъкло. Външно приличат малко или много на матирана обикновена крушка. От това се губи малко от светлината, но второто газът между второто стъкло и светещата част помага лампата да загрее по-бързо. Не е без значение и лампата да е маркова, поне среден клас (цена в големите вериги - 10-12лв).

Другия вариант е да сложиш халогенки. Гледам има такива, пак с двоен балон. Отвън е като обикновена крушка, но вътре на мястото на реотанчето е набутана халогенка. Вярно, няма да е 5 пъти по-икономична, а примерно около 2 пъти, но пак е нещо. А пък не им пука от студ, което е и една от причините за преждевременната кончина на всякакви луминесцентни, работеши на студено.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

......Не е без значение и лампата да е маркова, поне среден клас (цена в големите вериги - 10-12лв).

.
                  Aбе Спарки почваш да прекаляваш с тея призиви да се купуват само маркови лампи по 10-12лв!
                  Къде си мислиш че се правят тези лампи?Нали китайците им ги правят лампите и на осрамм и на филипс и на силвания!
                  Наясно ли си че една лампа дето ти я плащаш 10 лв на осрам струва 1,20лв и то ако е хубава?
                  Наясно ли си , че доскоро имаше защитно мито до 66%, точно на ЕСЛ и то на важеше за лампи произведени в точно определени китайски фабрики?
                  А дали си наясно на кой маркови производители лампите се произвеждаха на ишлеме точно в тези фабрики?

Не мислиш ли, че е по-важно да се гледа гаранцията и това което пише на опаковката!Ако лампата е калпава с каквито е пълен пазара няма да има гаранция(или ще е само на думи) и няма да свети колкото пише на нея.Ако попаднеш веднъж на такива просто не повтаряш.Вече така или иначе се поотсяха добрите от посредствените и откровенно фалшиви вносители.

Само да ви кажа, че няма как марка правена само за някой търговец и то български да е с качество поне на средно ниво-просто няма как да стане с малки обеми на поръчките.
                  При ЕСЛ цената се определя от тиража, независимо за кое ниво на качество се говори....

Иначе ако спазваш твойта логика хвърляй нисаните на скраб и почвай да караш само маркови коли-порше кайен най ще ти отива!
                  Последно редактирано от rusev; 02-05-11, 13:28.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                    Aбе Спарки почваш да прекаляваш с тея призиви да се купуват само маркови лампи по 10-12лв!
                    Толкова струват в магазина. Ако знаеш магазин, в който продават същото на друга цена - ще е полезно да кажеш.

Къде си мислиш че се правят тези лампи?Нали китайците им ги правят лампите и на осрамм и на филипс и на силвания!
                    Тези, дето ползвам - Германия и UK, поне до колкото може да се вярва на надписа. Имам и няколко китайски OSRAM, чиято цена е с 3-4лв надолу от останалите.

Наясно ли си че една лампа дето ти я плащаш 10 лв на осрам струва 1,20лв и то ако е хубава?
                    Аз с какво съм наясно или не не е от значение. Толкова искат - толкова плащам. Опитах и евтините от същите магазини - горят по-често и не съм доволен.

Наясно ли си , че доскоро имаше защитно мито до 66%, точно на ЕСЛ и то на важеше за лампи произведени в точно определени китайски фабрики?
                    Виж по-горе. Китайски (поне според надписа) избягвам, което си е лично мое мнение и право. И колкото и да не ти се вярва, като видиш електрониката на една китайска и една немска например, разлика има, макар на кутията да пише едно и също.

А дали си наясно на кой маркови производители лампите се произвеждаха на ишлеме точно в тези фабрики?
                    Това също въобще не ме интересува. А ти наясно ли си, че и най-качественото стъкло да сложиш, основно за живота на лампата има значение електрониката? И наясно ли си че уж в една и съща кутийка на един и същи модел лампа съм виждал 3 вида електроники, и 3 различни поведения при палене, което е от основно значение за живота на лампата. Дори го виждам всяка вечер като паля лампите в дневната, 4 на брой, от които едната светва веднага, а другите след секунда. Въпросната е купувана по-рано от останалите, а отвън са еднакви, включително и като надписи, включително и като място на производство.

Не мислиш ли, че е по-важно да се гледа гаранцията и това което пише на опаковката!
                    Така де - аз това и гледам. OSRAM/PHILIPS/SYLVANIA, по възможност произведени извън Китай, и имащи поне 3 месеца гаранция. Имаш нещо за допълване ли?

Ако лампата е калпава с каквито е пълен пазара няма да има гаранция(или ще е само на думи) и няма да свети колкото пише на нея.Ако попаднеш веднъж на такива просто не повтаряш.Вече така или иначе се поотсяха добрите от посредствените и откровенно фалшиви вносители.
                    За съжаление не са се отсяли, и не виждам скоро това да стане. Народа няма пари и гледа евтинкото, пък то често излиза по-скъпо от скъпото. Във всеки прилично зареден магазин ще видиш и лампи за 4-5лв, и такива за 10-15. Опитал съм и едните, и другите, и засега нямам основания да залитам към евтините, дори и чисто математически.

Само да ви кажа, че няма как марка правена само за някой търговец и то български да е с качество поне на средно ниво-просто няма как да стане с малки обеми на поръчките.
                    При ЕСЛ цената се определя от тиража, независимо за кое ниво на качество се говори....
                    Тиража е само на кутийките и надписите върху пластмасата. А и не е задължително да го правят китайците, макар че го правят, само ако поискаш и платиш някоя и друга стотинка отгоре.

Иначе ако спазваш твойта логика хвърляй нисаните на скраб и почвай да караш само маркови коли-порше кайен най ще ти отива!
                    Ако производителите на автомобили извън Китай бяха само 2-3 на брой, горе-долу така би се получило. А нисаните са си маркови, правени извън Китай, в най-лошия случай в Испания.

Нещо не разбирам от какво се нервиш? Аз крушки не продавам и няма от къде да купувам, освен от голям магазин, откъдето и всеки друг. Споделям собствения си опит от сигурно 7-8 години насам, от когато вкъщи обикновена лампа няма. И до преди 2-3 години съм опитал почти всичко, налично на масовия пазар.
                    Сам казваш - пълно е с боклуци. Е кво, да купуваме боклуците ли? Ако знаеш, кажи откъде да купувам прилично качество на сносна цена, с поне 3 месеца гаранция, и от там ще купувам. В крайна сметка никой не е луд да дава 12лв за нещо, ако може да даде 6.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колкото компютърните захранвания за 20 и за 80 лева си приличат, толкова и ЕСЛ за 2 и за 12 лева. Иначе казано - нищо общо, освен името, колкото и да не им се вярва на хората

Коментар

Цената, в нашата местна реалност (а май и изобщо), нищо не значи. Вярно е, че нещо качествено не може да бъде и евтино (но пък тук, със страшна сила застава въпроса - какво е качествено и още повече какво е евтино). В същото време, няма никаква причина, разни боклуци да нe се продават на космически цени, положение осигурявано с тотална реклама (каквато по същество е наблюдаваната истерия със т. нар. ЕСЛ), или просто от гьонсуратлъка на търговците.
                        Последно редактирано от davc; 02-05-11, 16:16.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

На принципа "не слушай старо ами патило" да се обадя и аз. Купувам си от Бриколаж на промоция за ок. 2лв ламби и от 2 години нямам изгоряла като волтажа допреди месец варираше от 130 до 220 волта.
                          Първоначално си ги купувах от спец. магазин за осветителни тела за 8-9лв парчето с гаранция и си ми ги подменяха при нужда,но на месец гореше поне по една (имам около 30), и въпреки че с рекламацията всичко е ок. самото разкарване и поддържане на шкаф пълен с подпечатани опаковки, дразни.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                            На принципа "не слушай старо ами патило" да се обадя и аз. Купувам си от Бриколаж на промоция за ок. 2лв ламби и от 2 години нямам изгоряла...
                            Марка, модел? Поне веднъж на 2-3 месеца минавам от там, и чак за 2 кинта не съм виждал, но не се и заглеждам много, та може и да съм пропуснал.

Иначе, дано си уцелил кьоравото и наистина, макар за тая цена, да не горят и занапред.

Коментар

Не мога да отговоря в момента. Наложи ми се да си купя няколко и не ми се даваха 100 ина лв. и взех тези - опаковката е жълто-черна (приличат на тоталното менте). Мисля че скоро ги мернах отново на промоция, ама не е изгоряла нито една при моето напрежение.
                              Все пак да не се втурнете всички да купувате- ако ги има във всичките магазини вземете си по една и пробвайте че може партида да съм улучил.
                              Спарки, ако ги мернеш може да вземеш една за разглобяване и да видиш вътре какво става. Хабер си нямам качествена ли е електрониката вътре, ама просто нямам изгорели -факт.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Марка, модел? Поне веднъж на 2-3 месеца минавам от там, и чак за 2 кинта не съм виждал, но не се и заглеждам много, та може и да съм пропуснал.

Иначе, дано си уцелил кьоравото и наистина, макар за тая цена, да не горят и занапред.
                                Има за 2 кинта, и аз си купих за пробата - пълен ташак. Спектъра е леко дразнещ, светоотдаването - пълен майтап. 18W по етикет, толкова си харчи, обаче 9W Вито свети поне с 50% повече. Сам смятай кое колко е икономично. Иначе пали като змей.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X