Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Енергоспестяващи крушки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Енергоспестяващи крушки

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Има и съвсем обикновени халогенни крушки, ползващи за инертен газ ксенон, вместо аргон. И надписа "Xenon" на тях наистина отговаря на "пълнежа". Пак са си ксенонови, но не са газоразрядни. Имаше на OSRAM някаква серия такива, ако не се лъжа. С цената на златото - май по 20 кинта на бройка.
    Определено се лъжеш - всички ксенонови лампи на Osram са газоразрядни. И наистина са скъпи - над 100 лв. за брой, но и има защо.

Коментар

Я тука:http://www.care4car.com/productdispl...ght_Bulbs.html

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
        Определено се лъжеш - всички ксенонови лампи на Osram са газоразрядни. И наистина са скъпи - над 100 лв. за брой, но и има защо.
        Не е сигурно че се лъжа. Халогенните лампи, пълни с ксенон, пах са си халогенни. Името им идва не от инертния газ, а от принципа им на действие, което и осигурява дългия им живот.
        Не знам с какво са пълни точно крушките на OSRAM с +50% светлинен поток, а и надали ще ми кажат. Четох някъде преди време кое-що, ама пусто съм забравил.

Нормалното предположение е Ксенон, защото е най-ниско топлопроводимия нерадиоактивен инертен газ. Добива се както и аргона - от въздуха. Само дето количеството му е много пъти по-малко от аргона.

ПП: А, той Пенчо написал вече.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щом харесваш лампи с такава визия, пробвай с тази ще си още по доволен.

]
          Пробвах. Сега стоят за резерва.

Коментар

при едите се ползва заради едни неща (спектъра на дъгата на ксенона), а при други - заради топлопроводимостта.
            Всъщност, дъговата лампа с ксенон свети хубаво пак заради топлопроводността. Иначе дъгова лампа можеш от всякакъв инертен газ да си направиш, но той по-силно ще охлажда дъгата, оттам - останалите проблеми.

Ееех, ако бяха махнали и лумпенското синьо покритие, дето не върши нищо друго, освен да спира част от най-полезния честотен спектър, идващ от жичката...
            Тук има една врътка и тя се казва HIR. При тях синьото покритие не е толкова синьо, но не е и лумпенско, а си има функция - дифракционно отразява част от инфрачервените лъчи, които лампата щедро излъчва, обратно към жицата. Ефективно го играе пак топлоизолация и пак повишава ефективността.

Коментар

Това ще помогне ли за цветната температора. По-конкретно за СТО и СТВ.
              Във всяка халогенка температурата на нагрятата нишка е 3200. А почти всяка металхалогенка свети със 5600.За да изместим спектъра, няма как да не се използва филтър.
              http://en.wikipedia.org/wiki/Color_correction
              http://www.grip.com.tw/cto.htm
              От край време се използват СТО и СТВ филтри в телевизия и кино

Коментар

Въпросът е, какво ще правиш на пътя с тия 5000+К цветна температура. Същото количество светлина при около 3500К ще ти докара 3-4 пъти по-дълбоко контурно зрение при запазване на цветопредаването.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Въпросът е, какво ще правиш на пътя с тия 5000+К цветна температура. Същото количество светлина при около 3500К ще ти докара 3-4 пъти по-дълбоко контурно зрение при запазване на цветопредаването.
                  Мини, някоя вечер по тъмно, и ще ти покажа. Нямам колориметър под ръка, но визуално моите са някъде към 5000 - 5500.
                  Много си ми е добре, а за осветления всякакви съм леко професионално увреден. Все пак съм един от проектантите на осветлението на зала 1 на НДК. И общото и специалното.
                  Още никой не се е оплакъл.

Коментар

Аз нямам възражения към осветлението в НДК, но там то все пак има други цели.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Аз нямам възражения към осветлението в НДК, но там то все пак има други цели.
                      Целите са сходни. Трябва да се вижда.
                      Както и да е. Просто споделих, от какво съм доволен.
                      Никой не карам насила да си сменя ламбите. И най вече фаровите със псевдо газоразряден ксенон, ама че оспамих!

Коментар

sparkybg...Не знам с какво са пълни точно крушките на OSRAM с +50% светлинен поток, а и надали ще ми кажат. Четох някъде преди време кое-що, ама пусто съм забравил.
                        Тези лампи са халогенни. Наименованието им е Osram Silverstar.

Тази лампа на Philips е с 80% повече светлина и е най-ярката съществуваща халогенна крушка от този производител. Отговаря на OSRAM NIGHTBREAKER.

Повече инфо във файла.

NIGHT BREAKER PLUS.PDF

Повече няма да пиша за тези лампи за да не изместваме темата - Енергоспестяващи крушки

Коментар

Тези лампи са халогенни. Наименованието им е Osram Silverstar.
                          Ми халогенни са. Ма са пълни с ксенон, вместо аргон като обикновените халогени. Названието "халогенни" не идва от инертния газ, с който са пълни. Горе ти казах същото, ама явно не се разбираме.

При крушките за ръчни фенери например, има същата хава.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...Тази лампа на Philips е с 80% повече светлина и е най-ярката съществуваща халогенна крушка от този производител... ...Повече няма да пиша за тези лампи за да не изместваме темата - Енергоспестяващи крушки

И защо писането за лампи с 50% повече; 80% повече - светлина, да е изместване от тема: "Енергоспестяващи крушки"? Защото никой бюрократ, височайше не им е лепнал етикет "ЕСЛ"!
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              И защо писането за лампи с 50% повече; 80% повече - светлина, да е изместване от тема: "Енергоспестяващи крушки"? Защото никой бюрократ, височайше не им е лепнал етикет "ЕСЛ"!
                              Защото мисля, че под това определение хората разбират друго.

Коментар

"...хората разбират..." е много ентусиазирана фраза. Луминисцентна тръба, нагечкана на пенджуек - обаче на етикета с големи букви пише: 5вата, равно на 500вата - и ето вече това е енергоспестяваща лампа...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X