Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Енергоспестяващи крушки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Енергоспестяващи крушки

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    И ще си светим на екологични и романтични свещи...
    Тсъ. Ядът кислорода. Пък и тоя парафин какви изпарения има, не е за приказка.

...а и като свърши нефта, от кво ще правим парафин?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ...а и като свърши нефта, от кво ще правим парафин?
      Е, лой все ще се намирга!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Работата е ясна, подготвят почвата за светодиодните технологии. Като се "окаже" че енергоспестяващите крушки са вредни, отровни и грозни, народът ще мине на светодиоди. Ще мине време, някой журналист ще прочете, че във светодиодите има галиев арсенид, ще събере 2 и 2 (арсенид и арсеник) и ще обяви и светодиодите извън закона. И ще си светим на екологични и романтични свещи...
        Ей, ама аз няма да ги ям тия светодиоди бре Даже се старая да направя всичко възможно да не се палят, че много бъркат в джоба иначе. То аз и лампите не ги ям, поне от как навърших 10години ... преди това ... имам няколко прегрешения, добре, че бяха обикновени нашенски от Сливен Луминисцентни не съм пробвал

То и водорода не е добър за пиене, въпреки всичките еко и не знам к'ви алтернативи, дето му ги лепят.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Преди да излезе информацията за фенола, подмених енергоспестяващите /от два от най-големите производителя/ с обикновени, защото като работеха, миришеха силно и неприятно.

Коментар

Първоначално публикуван от dinko Преглед на мнение
            Преди да излезе информацията за фенола, подмених енергоспестяващите /от два от най-големите производителя/ с обикновени, защото като работеха, миришеха силно и неприятно.
            Тя и новата кола мирише. И новия телевизор, и новите мебели. Вкъщи вече нищо не мирише.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от dinko Преглед на мнение
              И на какво миришеха? Да не е на бакелит от нагорелите фасунги заради използването на обикновените лампи с нажежаема жичка?

Между другото кои са тези най-големи производители?

Коментар

Не са нови, две бяха на над година. Иначе ползвах енергоспестяващи от около 6 г. Не, не миришат фасунгите, когато се свалят крушките малко след употреба, си смърдят. Интересното е, че като че ли първите не миришеха, но си заминаха.
                Ами, може и да не са най-големите производители, но са най-именитите Няма да ги споменавам с лошо сега, правят добри автомобилни крушки.

Коментар

Ползвал съм много от различни производители, но не съм срещал такова нещо.
                  Не си вади генерални изводи от няколко броя за производителя.

Коментар

Странно, но и аз не съм забелязал да миришат на каквото и да било. А навсякъде съм с такива. Да не са били нещо ... но-нейм-чайна-туркиш-пакистан-бленд?

Коментар

Възможно, макар че съм ги купувал от два големи хипермаркета + от едно малко магазинче. На два пъти купувах, общо 7-8 броя - в края на 2009 г. и преди няколко месеца. Миришат доста задушливо - старите не толкова, но последната - съвсем осезаемо. Затова ги махнах. Оставих една, китайска, от неизвестна марка, на 7-8 години - тя не мирише, но бръмчи

Коментар

Направо ме хвърляш в размисъл. Пробвам почти всичко, което видя, ей-така, от любопитство. Попадал съм на добре светещи, зле светещи и ужасно светещи, но никога досега на миризливи. Започвам да се чудя, дали няма някакъв друг проблем? Димъри, прекалено ниско или прекалено високо напрежение или де да знам...?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Направо ме хвърляш в размисъл. ..?
                          Не ги мисли Използват всякакви лакове и смоли по платката и като сложиш лампата в абажур, обърнат надолу, тя прегрява и смърди. Обаче е временно. След това или изгаря или изсъхва и спира да мирише.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            ... и като сложиш лампата в абажур, обърнат надолу, тя ...
                            Виж, за това не помислих Мразя абжури. Особено пък обърнати на майната си, дето изяждат половината светло. Може би затова при мен нищо не грее и не мирише

Коментар

Ъхъ. Абажури. Изяждат повече от половината светло и язък за спестяващата крушка. Още повече, че всякаквия художествен ефект се губи, защото е различна формата и най-вече големината на светещото нещо. Абажури и полилеи - на скрап, докато станат красиви и енергоефективни при новите условия.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Ъхъ. Абажури. Изяждат повече от половината светло и язък за спестяващата крушка. Още повече, че всякаквия художествен ефект се губи, защото е различна формата и най-вече големината на светещото нещо. Абажури и полилеи - на скрап, докато станат красиви и енергоефективни при новите условия.
                                Е, има и ставащи , и не, все пак. Вкъщи не всички лампи са голи, а пак си светят адекватно. Вярно че се губи не малък процент от светлото, но понякога няма как. А то си се губеше и при старите крушки.

А в офиса всичките били енергоспестяваши, зад матиран абажур. А аз въобще не знаех че са такива, докато едната не изгоря 5-6 години, след влизането ни в конкретния офис. Бях направо като треснат. Наистина по абсолютно нищо не личеше, хем предвид че отдавна се бъзикам с подобни истории и имам претенциите да притежавам набито око за такива неща.

Всъщност, от скромния ми опит съм установил че на пазара, или поне в по-ширпотребските магазини, почти няма осветително тяло, независимо от предназначението и светлоизточникът му, което да е направено така, че в него да се губи минимално количество светлина. Даже отдалеч си личи че дори не си дават много зор за такова нещо. Великата хвалба на човека, продал ми въпросните осветителни тела за цеха ми, беше че основата под лампите е метализирана (като на фар на автомобил), и от това светлиния поток се увеличавал с до 20%. Пак открихме топлата вода. А всички, поне индустриални тела, трябва да са така. Дори самата форма на отражателя трябва да е оптимизирана в зависимост от това какво искаме от него. Това обаче е рядкост, да не кажа че това е първото подобно видяно от мен тяло, което хем има отражател, хем той е с що-годе адекватна форма и адекватно покритие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X