Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Енергоспестяващи крушки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Енергоспестяващи крушки

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    "...хората разбират..." е много ентусиазирана фраза. Луминисцентна тръба, нагечкана на пенджуек - обаче на етикета с големи букви пише: 5вата, равно на 500вата - и ето вече това е енергоспестяваща лампа...
    Пише, 11 вата = 60 вата. И в повечето случаи е оптимистичната прогноза. Да речем че 40 е по-реалистично, еле пък ако е зад абажур, особено матов такъв. Икономията от 4 пъти обаче си е факт.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И това вече по презумпция изключва възможността и нещо друго, евентуално да реализира подобна ефективност и икономия!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

"...хората разбират..." е много ентусиазирана фраза. Луминисцентна тръба, нагечкана на пенджуек - обаче на етикета с големи букви пише: 5вата, равно на 500вата - и ето вече това е енергоспестяваща лампа...
        Колкото и смешно да звучи, да тя е енергоспестяваща лампа, защото в сравнение с ЛНЖ консумира по-малко енергия, а светлодобива или съотношението лумен/ват е същото или подобно.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ми халогенни са. Ма са пълни с ксенон, вместо аргон като обикновените халогени. Названието "халогенни" не идва от инертния газ, с който са пълни. Горе ти казах същото, ама явно не се разбираме.

При крушките за ръчни фенери например, има същата хава.
          Аз пак ще кажа, че халогенната технология е едно,докато крушките тип Xenon са всъщност газоразрядни лампи. Разликата е в технологиите.
          В тези лампи за които говорим не знам да има газ

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
            Аз пак ще кажа, че халогенната технология е едно,докато крушките тип Xenon са всъщност газоразрядни лампи. Разликата е в технологиите.
            Едните са подвид на лампите с нажежаема жичка, другите са подвид на газоразрядните лампи.

Ксенонова лампа само по себе си значи такава, пълна с ксенон, нищо повече. Дали е газоразрядна или с нажежаема жичка, няма никакво отношение към това дали ще я наречеш ксенонова или не. Просто са различни неща.

На английски на едното му викат Xenon HID, а на другото - Xenon Halogen.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение

Значи, във всички лампи, еднозначно има газ. Ако, "лампи-те, за които говорим" са луминисцентните - то, определено в тях има газ и то, той съвсем не е просто пълнеж, а основен фактор за функционирането им. Реално, ние виждаме излъченото от луминофора, но то се иницира именно от радиацията на работният газ.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Значи, във всички лампи, еднозначно има газ. Ако, "лампи-те, за които говорим" са луминисцентните - то, определено в тях има газ и то, той съвсем не е просто пълнеж, а основен фактор за функционирането им. Реално, ние виждаме излъченото от луминофора, но то се иницира именно от радиацията на работният газ.
                Колега, благодаря за инфото, но това го знам. Не говорим за тези лампи.

Коментар

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-s...i-8460295?nt=4

Не че дир.бг ги бива много в преводите но може да се хвърли едно око с цел стресиране.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение

Не че дир.бг ги бива много в преводите но може да се хвърли едно око с цел стресиране.
                    Сега остава и да разберат откъде се "изпъчва" тоя фенол, и колко време, след като се сложи чисто нова лампа. Да не се окаже че всичката електроника вкъщи излъчва в пъти повече и по-дълго време от същото. Щото аз поне, освен от загрятата пластмаса и електроника в цокъла, не виждам откъде може да дойде това.

...това ако приемем че въобще го има. Щото за пореден път "някой установил нещо", а конкретни обективни данни и измервания отново не се споменават.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение

А, че е цитиран вестник Марица???

Коментар

Май ще се окажа прав момчета, относно тия гадни крушки. Съжалявам, ама са си отрова отвсякъде.
                        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                          Май ще се окажа прав момчета, относно тия гадни крушки. Съжалявам, ама са си отрова отвсякъде.
                          Ми просто не ги ползвай, но не се опитвай да убеждаваш други в същото, без никакви конкретни обективни доказателства.

"ЕЖК" не е доказателство. А аз други към момента не съм видял.

Коментар

Енергоспестяващи какво ли не щеш ,то са климатици,хладилници,крушки,печки,сешоари и още 1001 стоки "маде ин чайна" крадени.Вяааатър и мъгла гъсто забулила нас Потребителя.
                            Няма ли Вати и Киловати нема смисъл!
                            п.с.Търся си енергоспестяващи дърва за огрев и як къртач за бетон от 150w, времето за разбиване не ме притеснява.Принципа на всички е един и същ.
                            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Работата е ясна, подготвят почвата за светодиодните технологии. Като се "окаже" че енергоспестяващите крушки са вредни, отровни и грозни, народът ще мине на светодиоди. Ще мине време, някой журналист ще прочете, че във светодиодите има галиев арсенид, ще събере 2 и 2 (арсенид и арсеник) и ще обяви и светодиодите извън закона. И ще си светим на екологични и романтични свещи...
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
                                Няма ли Вати и Киловати нема смисъл!
                                Ми то си има бре. Мерят се. Съвсем реално и обективно. Физиката и електротехниката не са от вчера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X