Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Живеем в СТРЕС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Живеем в СТРЕС

Има един филм "Боговете сигурно са полудели" или 'The Gods Must Be Crazy' , та когато съм го гледал навремето не съм разбрал какво са искали да" кажат" на хората. Преди 3 години си го записах и в началото много лаконично са направили сравнение м/у живота на бушмените и този на цивилизования човек .....
    Препоръчвам го на всеки независимо, както и да казва ,че се чуства -стресиран или ...не.
    FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
    BJ42 04 1982
    FJ62 11 1983 skipe blago4x4
    LZ 2 BHB

Коментар

Интересно е, че повечето писали тук са гласували "без промяна" или "намалява". Аз бях от най-многото, мислех че няма работа, която да ме уплаши, че мога да се справя с какво ли не, но уви! Оказа се, че и аз мога да затъна в блатото и да се чудя от къде да я захвана. За моя радост и благодарение на човекът до мен се срещнах с едни невероятни хора от този форум и като се съберем с тях изпускаме парата. Та там са нещата, не можеш да избягаш от него, не можеш да го игнорираш, но можеш да го редуцираш с намаляване на напрежението и положителни емоции.
      Единият от начините на редукция е да изхвърлите телевизорите си от къщии или да гледате само филмчета на тях, аз това съм го направил от 4 години и се старая да не гледам новини и разни публицистични предавания, нямате си представа колко ни навиват и тревожат, колко ни изкривяват възприятията.
      Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
        Интересно е, че повечето писали тук са гласували "без промяна" или "намалява". Аз бях от най-многото, мислех че няма работа, която да ме уплаши, че мога да се справя с какво ли не, но уви! Оказа се, че и аз мога да затъна в блатото и да се чудя от къде да я захвана. За моя радост и благодарение на човекът до мен се срещнах с едни невероятни хора от този форум и като се съберем с тях изпускаме парата. Та там са нещата, не можеш да избягаш от него, не можеш да го игнорираш, но можеш да го редуцираш с намаляване на напрежението и положителни емоции.
        Единият от начините на редукция е да изхвърлите телевизорите си от къщии или да гледате само филмчета на тях, аз това съм го направил от 4 години и се старая да не гледам новини и разни публицистични предавания, нямате си представа колко ни навиват и тревожат, колко ни изкривяват възприятията.
        Съгласен съм, че единственото спасение е "испускането на парата" и тук в този форум има най - различни начини за това! Но не смятам, че като се откъснеш от обществения живот ще си решиш някакви проблеми. Напротив мисля, че ще се появят нови и неочаквани!

Коментар

Вчера се видях с един приятел който напуска доста добра работа заради Стреса и се мести на "по-спокойно" място
          Отдавана не бях виждал подобно нещо, винаги са се местили за по-добри пари (пакет)...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Вчера се видях с един приятел който напуска доста добра работа заради Стреса и се мести на "по-спокойно" място
            Отдавана не бях виждал подобно нещо, винаги са се местили за по-добри пари (пакет)...
            Това вече се случва все по-често! На мен също ми се е случвало.

Коментар

Аз съм на същото мнение като твоя приятел. Преди повече от година смених работата и то с не по- спокоина , а направо с коренно различна и ми се отрази перфектно. Сядайки от едно бюро на друго не винаги води до разтоварване от проблемите ,които си имал на първото. Аз минах на шокова терапия. От бюро на работа с много мусколи и малко напъване на сивото вещество ,да не кажа никакво- резултата блестящ стига да можеш да си го позволиш.

Коментар

Ами, от един момент нататък ти стига до съзнанието, че не си безсмъртен. Парите - хубаво, ама колкото и много да са, няма да можеш да ги вземеш със себе си ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                  Това с телевизорите е много важно - и аз от 4 години не гледам телевизия. А филми, когато имам време и желание - в киното или в краен случай на компютъра. Телевизионната журналистика е агресивна и брутална в сегашния си вариант, всичко е позволено и психопресата върху съзнанието е жестока.
                  Същата информация, в много по- позитивен, полезен и аналитичен вариант, може да се получи от печатната преса и интернет. Удоволствието е голямо, сутрин с чашка кафе да се прегледа вестника
                  В интернет може да се видят и видеоматериали, както и независими мнения по интересни въпроси.

За мен новинарската телевизия в съвременния вариант е най-малкото вредна за психиката.

Тези въпроси за стреса ще са май актуални много следващите две години у нас, защото последствията от добре измислената криза ще се отразяват тепърва на работата ни и на клиентите ни.

Лекарството е да не мислим много върху процеси, които така или иначе няма как да променим, и да използваме енергията си за нещо различно и полезно за всички.

Всеки ден все по-голям Стрес,
                  дали ще има Земетресение,
                  дали ще успея да премина 5км. за 1.5 часа в София с кола (за пеша все още се справям и по-бързо),
                  дали няма да се изпокараме със съседите за глупости, злоба и завист...
                  дали ще има Газ за зимата,
                  дали ще има къде да паркирам като стигна (където съм тръгнал),
                  дали.... или....
                  Алекс, като гледам кога си пуснал темата, май ще трябва да си смениш професията - или да правиш глобални прогнози, или направо в Макао да разтоварваш казината
                  Последно редактирано от alex_markov; 20-01-09, 18:53.
                  Show must go on!
                  LZ1VES

Коментар

Малко съвети и как да преборим стреса

1. Определете причината за вашето раздразнение
                    Когато почувствате поредния пристъп на неконтролируемо раздразнение, просто спрете за миг и поемете дълбоко въздух. Замислете се дали този проблем в действителност е толкова сериозен, колкото ви се струва в момента. Ако от решаването на проблема не зависи бъдещето ви, по-добре се освободете от негативните мисли и се радвайте на живота.

2. Направете си хормонални изследвания

Консултирайте се с лекар и си направете изследвания на хипофизата и надбъбречните жлези. По този начин ще установите дали здравословните ви проблеми са емоционални или са чисто физиологични.

3. Не злоупотребявайте с употребата на месо

Въпреки че няма неоспорими научни доказателства, според някои изследвания месото съдържа хормони на стреса, които въздействат на организма.

4. Физическата активност - бързо разрешаване на проблема
                    Ежедневната физическа активност и упражненията разтоварват психиката и дават възможност поне известно време да отклоним мислите и вниманието си от проблемите, които ни натоварват.

5. Медитирайте
                    Поне за 15 минути дневно се отпуснете колкото се може повече и се вгледайте във вътрешния си свят. Така може би ще пренаредите приоритетите и ще се окаже, че онова, което ви се е струвало най-важно, всъщност заслужава всички тези негативни емоции.

6. Разпределете времето
                    Планирайте свободното си време и работата си предварително и се старайте всичко да бъде по график. Стресът от неочакваното ще намалее, а и задълженията ще ви се сторят по-малко.

7. Вземете си домашен любимец

Ако си вземете домашен любимец, веднага ще усетите как напрежението ви намалява. Грижите за друго същество ще ви разсеят от ежедневните проблеми. Дълга разходка с кучето в парка или мъркането на пухкаво котенце ще се отразят благотворно на емоционалното ви състояние.

източник - интернет
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Срес,какво е то и имали то почва у нас? Че те управниците окрадоха всичко.Това ( СТРЕС )-как са го пропуснали ,че да го имат плебеите!!!
                      -Мисля, че има антистресово решение в стил-Йосиф Висарионович Джугашвили-нямаш нерви-няма стрес,а СТРАХА -чувство породено от мисълта--няма мисъл няма страх.Колко е лесно.

Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
                      Кадрите решават всичко.

Коментар

ДА - Увеличава се
                        След като преди ме нападнаха мен и още 3ма мой приятели около 15 качулати на възраст около 16-18 години живея в стрес Определено не е приятно да си на вън към 8 часа, да седиш и да дойдат да те ПреБият в буквалния смисъл Радвам се само че всички сме живи и здрави, и няма никой сериозно пострадал (да не казвам ....). Боже пази се ОТ България!

Коментар

А сега, когато кризата ни "Удари" как сте? Почуствахте ли го?

Коментар

Абе за тебе няма ли разходки, та с "кризи" се занимаваш

От глупави психози кризата наистина ще дойде. С вайкане и клюки не се прави нито държава, нито икономика.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Сигурно звучи ужасно, но на мен ми действа позитивно кризата. В рамките на една година ми повишиха заплата на основното работно място. Работя на още две места на по половин бройка, на третото ме извикаха преди два месеца, съответно и доходите пораснаха. При малко повече еквилибристика, намира се и свободно временце за ходене тук-там.... Газта падна двойно откакто взехме колата миналото лято. Преди ходехме по веднъж в годината на планина, че и през година, сега през месец мърдаме някъде за по два три дни. Щерката е на екскурзия в Петербург, пък ние се бяхме замъкнали за за 1-ви май до Гърция. Такива ми ти работи. Угаждаме с две думи на скромните си прищявки, те не че са големи де... Но може би, защото професията ми е спецефична и работата не намалява, дори напротив. Но доста познати изхвърчаха от играта .... економисти, IT-та, строителни специалисти и така нататък
                              На мене като неспециалист ми се струва че няма криза, а просто развитието влиза в нормални рамки. Преди всичко беше много раздуто просто. Надявам се че тая "стагнация" освен друго ще запази и малко остатъците от природата ни. Гледам вчера на Фичоза, замразили доста строежи

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                                Абе за тебе няма ли разходки, та с "кризи" се занимаваш

От глупави психози кризата наистина ще дойде. С вайкане и клюки не се прави нито държава, нито икономика.
                                Че кой се вайка? Но на Черното да кажем "Бяло" за да ни е по-спокойно, ми намирисва на времената на "Работническо Дело", пък аз не ги харесвах много тези времена

А за разходки нещо все не остава време и пари

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X