Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    При това положение е редно да не е задължителен за представяне. В случай че го представиш ще получиш някакво намаление на митото. Най-вероятно обаче е да не го намериш , защото в Швейцария май не произвеждат коли. Тогава следва да ти се начисли цялото мито.
    мито май няма, има ДДС ...
    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
      мито май няма, има ДДС ...

Аз вече споменах , че въпросите са неясно зададени ..... няма да има мито при определени условия ..... но ако наистина няма /по тарифа например/ то и този сертификат е излишен.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
        Здравейте,
        Искам да питам какви документи ти трябват ако колата е била твоя повече от 6 месеца и е от Швейцария и ако трябва да плащаш на митница как се формира сумата за плащане
        И какъв е този документ който трябва да се представи на митница за произход на автомобила или нещо подобно?
        Сори за многото въпроси ама май и в митница и КАТ не са много сигурни как стават нещата
        Какво значение има от кога притежаваш колата ?
        Важното е кога я внасяш в България . И кой може да докаже кога си я внесъл - никъде няма следа .
        Когато ми зададоха въпроса кога е внесена колата - отговорих вчера . Толкова с въпросите .
        За произхода - имаш швейцарски талон на твое име . Там има дата на издаване . Това е документа който трябва да представиш в митницата. Ако имаш и договор го представи , макар , че талона показва кой е собственика на колата . Договора е за да ти определят ДДС -то което да внесеш.
        Понеже в договора всеки пише ниска сума на закупуване заради ДДСто - в митницата включват и 250 евро за доставка на колата до България ( тук в Пловдив) и начисляват ДДС и върху тази сума . Българска работа . Ако искаш я оспорвай тази сума но става въпрос за 100тина лева .
        Ако имаш ЕВРО 1 - това беше преди , за да не минаваш Технотест . Вече за Швейцария такива тестове отпаднаха .
        Все пак - сме в България . Пиши до къде сме стигнали с Европеизирането на митницата ни .
        Последно редактирано от bgbul; 13-03-10, 12:07.

Коментар

Ще звъня в понеделник в митницата и ще видим какво ще стане , ама майтапа е че аз съм собственик на колата от повече от 6 месеца и талона е на мое име и си карам колата с чуждите номера и зелена карта, и мога да си я карам така и за напред , но ми е много скъпо да съм със зелена карата по-добре би било да имам Българска Гражданска Отговорност че сега плащам по 100 лева на месец за зелена карта
          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
          :D

Коментар

Намерих и ето тази информация

Право на безмитен внос на личен автомобил имате при спазени следните изисквания (съгл. Глава 51 от ППЗМ):
            - да сте живели извън страната в продължение на поне 12 месеца;
            - автомобилът да е бил Ваша собственост поне от 6 месеца, преди влизането Ви в страната;
            - да декларирате намерението си за трайно преместване в РБългария.
            Правото на безмитен внос се разрешава от началника на митническото учреждение / по местожевеене / след разглеждане на изброените по-горе обстоятелства.
            Последно редактирано от skunk; 13-03-10, 17:34.
            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
            :D

Коментар

Решено: вдигат данъка на по-мощните коли двойно

Един от елементите на т.нар. Данък „лукс“ включва удвояване на данъка МПС за автомобили с мощност над 121 kW.
              Това означава двойно плащане за собственици на автомобили с мощност над 164 конски сили (1 kW = 1,359 621 73 к. с. ). Все пак първоначалната идея беше с по-високия налог да се обложат автомобили с мощност над 150 коня, така че има малка „отстъпка“.

Новият данък идва тъкмо навреме, за да замести отменения наскоро акциз, който се начисляваше от съпоставима мощност нагоре. Акцизът беше отменен точно преди изборите миналата година под натиска на ЕС и след като българин осъди държавата за неправомерно събиране на данъка.

Със сегашната мярка правителството намери удобна форма, с която да го замести. Струва ни се, че мощността трябваше да е доста по-висока за начисляване на данъка, тъй като съвременните високоефективни двигатели сравнително лесно постигат 160 к.с. В случая говорим за мотори с работен обем 1,4 – 1,6 литра, които с лекота постигат такива показатели.

Вместо да се стимулира покупката на нова кола с модерен двигател, с висока ефективност и ниски вредни емисии се прави точно обратното, не мислите ли?

Коментар

Вместо да се стимулира покупката на нова кола с модерен двигател, с висока ефективност и ниски вредни емисии се прави точно обратното, не мислите ли?[/QUOTE]

ми така е ,ама нали в Бг всичко е с краката нагоре....тия хиени на пенсийките на хорицата мислят да посегнат,а ти се чудиш на това.пушек без огън няма,то се знаеше че ще намислят нещо да закърпят съдраната си бюджетна торба. само че сега, вместо еднократно облагане с акциз при внос на автомобил,ще ни дерат кожите всяка година[ angry] ....
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

Да издигнем лозунг Връщайте акциза!
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Хм..... а най-ми е гадно за тези хорица дето и акциз са си платили , хем сега и с данък ежегоден ще ги дерат..... Затвърждава се мойта теория , че трябва да почна производство на автомобил с мощност около 150кс. и тегло под 500 кг.

Дали някой ще си купи такова???
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

• До: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Хората са го направили, ама за 500 кила - 26 500 паунда!
                      Та и аз започвам производство!

Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

• От: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Колеги, в медиите беше споменато, че ще има възстановяване на надвзет акциз на внесени коли от 2007 до около 2009 година (разликата между акциз за нова и стара кола). Някой знае ли нещо повече, че съм в чужбина, а ме интересува. На времето държавицата и мен ограби ....

Коментар

До колкото знам още не е започнал процеса, тъй като има методологически проблеми.
                          Но, нали знаеш, че става въпрос само за стари коли внесени от ЕС през 2007-2009, без Швейцария и САЩ - нищо, че там акциза беше същия и принципа му на "дискриминиране" също, разликата беше в митото и ДДС-то.

Коментар

Днес пак публикуваха статия, че държавата още не била змслила механизъм за връщане. Сигурно очакват да изобретят перпетуум мобиле. Ако успея да си ги взема - джипчето ми е вързано в кърпа. Стискайте ми палци!

Коментар

http://www.btv.bg/news/bulgaria/inst...tari_koli.html

Малко новинки , ама като гледам скоро пари незнам дали ще връщат, не че не трябва просто съм песимистично настроен.
                              Те такива пари им е най-гадно да връщат, 'щото вече са били откраднати и похарчени, а сега трябва да ги връщат къде го дават така, к'во беше "подарена къща се не връща"
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Предлагам, който е заинтересуван от темата да се оргнаизираме и да заведем един групов иск с/у митниците или МФ и да ускорим нещата.
                                За да не се влачим така 10 години. Огромният проблем на държавата си остава количеството и мудността на чиновниците.
                                YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                                XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                                WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                                KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X