Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Честита Нова Година! Едно приятно сайтче за изчисляване на акциза за възстановяване: http://auto.mitnica.com/index.php?p=excise
    УХААААААААА

Коментар

Малко водичка от извора?

Паричките ще се възстановяват от НАП по местожителство /месторегистрация/ след проверки за запори ..... и с олихвяване само от датата на новия закон /01,01,2011г./.

Хубавото е , че административната машина взе пухти полека лека.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Защо от НАП и дали само ДДС от НАП, а акциз от Митници (щото е така май по закона) и защо без лихва от 01.01.2008, щото е така (май ) по закона.
        За двете "май" ми е нужна помощ от юрист...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Малко водичка от извора?

Паричките ще се възстановяват от НАП по местожителство /месторегистрация/
          Това какво значи - просто ще ми ги преведат от смека на НАП , или ще трябва да подавам искане и при тях ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
            Това какво значи - просто ще ми ги преведат от смека на НАП , или ще трябва да подавам искане и при тях ?
            Не второ искане мисля, че не се предвижда. Парите ще се превеждат от сметка на НАП- предполагам след удържане на евентуално дължими други държавни вземания. Струва ми се много вероятно НАП на свой ред да инициира ревизии преди да върне акциза - поне за юридически лица. Дянков лесно пари не дава!

Забавното в цялата работа е, че от сума време се говори и прокламира свързването на компютърните системи на митница и НАП и чак сега - като дойде яйцето на г.за се правят някакви плахи и неуверени опити в това отношение. Е само на определени хора в двете администрации и само за акциза дето се възстановява за автомобили. Иначе ще вземем да прозреме ДДС схемите ..... ама то е друга тема. Дайте да си гледаме скандалите с подслушването.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Коментар

Пуснах и аз едно искане в Пернишката митница пък ще видим. Много се изненадах, че не ми поискаха нито една стотинка. Искам да благодаря на всички колеги тук за информацията.
                Y61

Коментар

От столична митница изискват официален документ от банката в която е сметката, която е подадена за възстановяване на сумата.
                  YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                  XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                  WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                  KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

• Re: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

И какъв официален документ изискват ??? И това за сметката в която искаш да ти върнат парите ???
                    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                    http://www.facebook.com/JeepBG
                    LZ1GGC

Коментар

Ъъъъъ май нещо , че сметката си твоя - лична. В смисъл че не на някой си друг.....
                      0888932647

Коментар

• Re: От: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Много странни ми се струват някои работи, както и това, че лихвата ще се изчислява от 01.01.2011. Нали ако така я изчислят, всеки недоволен ще може да си заведе дело, което в крайна сметка ще се плати от държавата, а все си мисля че това искат да избегнат. Би трябвало лихвата да се дължи от момента на внасянето на надвзетата сума до момента в който ти е върната. А това дали ще се превежда в твоя сметка или в някоя друга, не мога да разбера какво ги бърка. Ами ако всичко става с пълномощно, защото примерно лицето не е в БГ. Абе мисля си, че няма да почнат с такива евтини номера, защото нали все пак има закон, и едно такова лигавене би довело до нови дела, които допълнително биха натоварили сумата за връщане.
                        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                        LZ1GGC

Коментар

• От: Re: От: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                          едно такова лигавене би довело до нови дела, които допълнително биха натоварили сумата за връщане.
                          Май се разчита на това , че има суми за които не си струва да се занимаваш с дела и пр. Та поне тях да не върнат.
                          0888932647

Коментар

• Re: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Днес ми пристигна писмо, където пише " във връзка със закона за възстановяване на акциза чл. т. и т.н...... е необходимо в 7-дневен срок от получаване на настоящето писмо да представите заверен документ от съответната банка, удостоверяващ, че сте титуляр на посочената от Вас банкова сметка"

Смятам, че другите ми документи са изрядни в случая и остава само документа за сметката, като едно допълнително мотане просто.
                            LZ1GGC

Коментар

• От: Re: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Да , и при мен беше така , само че по телефона , след като им занесох документа светкавично ( между другото в моята банка издават два вида такива документи - ''официален'' срещу 30 лв. и друг , безплатен , като ми дадоха първо безплатния - ако стане ; е , стана) и днес в края на работния ден ми се обадиха да отида в понеделник да си получа решението. Ще видим какво пише в него.
                              Не обсъждаме ,че при подаване на искането приложих копие от платежното с което е платен акциза и в което има и име на фирмата и номера на сметката , ама както и да е.

Коментар

• От: Re: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Това с доказването на титуляра на сметката има ли нещо общо, че сте ЮЛ, защото аз като ФЛ съм подал и никой не ми е искал.(платежния ми документ е вноска на каса по сметката на Софийска). При връщането, ако има проблем със сметката, няма да мине превода, така че митниците какъв им е проблема?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X