Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Така , ей сега бях в митницата , поне във Варненската ще приемат исканията след 01.01.2011 , защото тогава влиза в сила закона. Все пак имаше полза от ходенето ми - копието от платежното ( оригиналът явно е у тях ) трябва да се издаде пак от митницата , заверено , така че поне това направих. Митническата ми декларация е в оригинал , така че след празниците отивам пак.

Коментар

• Re: От: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Колега, аз сега си гледах в документите нямам митническа, имам протокол, като е минала колата ми границата на автовоз, договора от италианеца, някаква таблица с печат на митницата където пише колко ми е акциза и платежни нареждания, оригинал с печат на банката и митницата. Кое точно е митническата декларация ?
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

• От: Re: От: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Аз имам митническа декларация , понеже моята е внос от САЩ и минава през митница. Ако си я внасял от Италия може би ти трябва другото - ,,акцизна декларация '' май пишеше , но не съм спец , да не те объркам.
        Цитат от ДВ :
        (3) Към искането по ал. 1 се прилагат:
        1. митническа декларация, акцизна декларация
        по чл. 76г (отм., ДВ, бр. 44 от 2009 г.) от Закона за акцизите и данъчните складове или друг документ, установяващ задължение за акциз – оригинал или заверено копие от компетентната митница;
        2. копие от платежен документ, доказващ внасянето на акциза.
        Айде , успех.
        ПП Аз вчера преди да тръгна за митница ''медитирах'' - викам си ''Спокоен съм , спокоен съм , нищо не може да ме изнерви , знам че няма да стане от пръвия път , спокоен съм...'' , и така.

Коментар

• Re: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Мерси, то това с таблицата е било акцизната декларация. С нея и платежното нареждане дето имам в оригинал, предполагам други документи няма да ми трябват.
          Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
          LZ1GGC

Коментар

Има ли някой колега дето е ходил до митницата да подава заявление, дали има много хора, че мисля и аз да мина натам.
            LZ1GGC

Коментар

• От: Re: Въпрос за акциза и неговото бъдеще.

Аз съм в Столична всеки ден по цял ден ...... по-скоро няма жив човек по нашите разбирания.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Мерси колега, днес си подадох искането, предварително си го бях отпечатил от закона. Цялата работа стана за 5 мин имаше само един човек преди мене на гишето. Става въпрос за столична, искането се подава в деловодството.
                LZ1GGC

Коментар

Нужно ли беше да заверяваш някаде копията на оригиналните документи( платежно/вносна бележка; митническа / акцизна декларация) или носиш копия и оригинали, в деловодството сравняват с оригиналите и си взимат копията и те пускат?

Коментар

И аз току-що я свърших - значи искат или оригинали , или ТЕХНИ ЗАВЕРЕНИ КОПИЯ. Аз имах оригинал от митн. декларация , но от платежното имах само копие - оригиналът е в митницата. Познайте какво става - подаваш едно искане и срещу два лева те ти издават копие на платежното '' Вярно с оригинала'' , което им представяш пак на тях. Ама с търпение става.
                    Казаха , че сега чакаме да се обадят да подпиша решението.

Коментар

В софийската явно не държат толкова на нещата, просто дадох копия на акцизната декларация и на платежното. Служителката дори не ми поиска оригиналите за сверка. Само разгледа искането, което предварително си бях попълнил вкъщи, даде ми входящ номер и ми каза, че в срок бил един месец. Не разбрах дали срока да ми отговорят, или ако всичко е точно направо да ми преведат парите.
                      LZ1GGC

Коментар

Ето и самото искане в WORD формат, само трябва да си смените данните, с такова искане минах аз на столична за 2 мин и копия на акцизната и платежното. Попълвате го на WORD, отпечатвате го и с готовото към митницата.
                        Прикачени файлове
                        LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                          Ето и самото искане в WORD формат, само трябва да си смените данните, с такова искане минах аз на столична за 2 мин и копия на акцизната и платежното. Попълвате го на WORD, отпечатвате го и с готовото към митницата.
                          Уфф , аз като видях нов пост от теб и си помислих , че вече са превели парите .

Коментар

А след това ще почакате малко ..... щото голямо чудене пада от коя сметка ще се изплащат тия пари .....
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е , да почакаме , колко да почакаме - 30 дни от подаване на заявлението и още 15 или 7 ако не ме лъже паметта да плащане - ако не измислят причина за отказ де.

Коментар

Искрено се надявам да не грешиш в изчисленията ;-)

Има още някои подробности от кухнята ....... уволниха шефката дето трябва да подпише решенията ..... заместничката и е доста нерешителна .....
                                0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X