Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Спарки , не се пали толкова приятелю . Ако беше електрожен , все щяхме да го скалъпим , ама със закона шега не бива . Той за обикновените люде е страшен . За твое успокоение проблема ,който повдигаш не е кампаниен , просто сега си се сблъскал с него.
    Значи за какво иде реч. Масова практика е купуването на бусове , регистрирани 8+1 , после махаш седалките и караш като товарен.Винетката на 8+1 е като на лека кола , плащаш я и вече си тарикат че си прекарал държавата. И не става въпрос да си прекараш хладилника до дома , а да извършваш ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ.Понеже в прерогативите на КАТ влиза и контрол на това , което превозваш , лесно ще те изловят . А в твоя случай (обратното пък) ти сам си го каза - чорбаджията иска да прецака държавата с ДДС-то . Еми така е. ! Регистрираш 1+1 , возиш 1+1. Ако искаш да возиш 4 човека - регистрираш 4+1. Както баламурниците си внасяме хиляди левчета месечно ДДС на Държавата , така тарикатите ше си плащат кат ги хванат. Поне за сега Закона е такъв . Като дойдеме на власт ше го мислим за промяна
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Спарки , не се пали толкова приятелю . Ако беше електрожен
      Винетките на 8+1 и на лекотоварните автомобили т.е. до 3,5 тона ОБЩО тегло са еднакви. Същите като тези които слагаме на леките си автомобили.

Не би трябвало да е проблем при свалени седалки (от 8+1 да го направиш 1 или 2+1) Може би говориме за обикновенно манипулативно заяждане от страна на полицаите. Друг е въпроса за "неукрепен товар".

Проблема е от 1+1 да го направиш повече. Автомобила се води "технически неизправен" с всичките последици поизтичащи от това.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
        Винетките на 8+1 и на лекотоварните автомобили т.е. до 3,5 тона ОБЩО тегло са еднакви. Същите като тези които слагаме на леките си автомобили.

Не би трябвало да е проблем при свалени седалки (от 8+1 да го направиш 1 или 2+1) Може би говориме за обикновенно манипулативно заяждане от страна на полицаите. Друг е въпроса за "неукрепен товар".

Проблема е от 1+1 да го направиш повече. Автомобила се води "технически неизправен" с всичките последици поизтичащи от това.
        Не ме разбра . Имах предвид , че ако караш 8+1 микробус , нямаш право да му сваляш седалките и да превозваш товари. Както и обратно - кола 1+1 , регистрирана като лекотоварна , не може да и слагаш повече седалки да вози хора . Такъв е закона . А дали е справедлив или не е друга тема.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не ме разбра . Имах предвид , че ако караш 8+1 микробус , нямаш право да му сваляш седалките и да превозваш товари. Както и обратно - кола 1+1 , регистрирана като лекотоварна , не може да и слагаш повече седалки да вози хора . Такъв е закона . А дали е справедлив или не е друга тема.
          Еми 1+1 със сложени седалки, има резон, след като ФАБРИЧНО е 1+1, и за му присадени НЯКАКВИ седалки. За обратното обаче няма НИКАКЪВ резон, ако ФАБРИЧНО е предвидено махането на седалките, с натискането на едно копче или дръпването на една ръчка. Хората се опитват да правят многофункционални превозни средства, а ние тук се правим на всезнаещи, вездесъщи и велики.

Ако калпав закон не се спазва от куп народ, то е редно писалите го да се позамислят защо не се спазва, и да променят калпавото в него.

Друг е въпроса защо това не се случва.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Няма проблем от законова гледна точка да си свалите седалките... Например за да превозите нещо и т.н. Но ако са свалени седалките и колата е ПРЕУСТРОЕНА на 1+1 да речем, това означава че има и предпазна решетка и прочие... Премахването на тези неща и връщането на всичко останало е равнозначно на това с камион да прекарвате пътници... от законова гледна точка...
            Само въпрос......като е регистрирана колата като товарна, не трябва ли да се вземе винетка за камион ? Ако е така -честито на тарикатите.

Коментар

...Масова практика е купуването на бусове , регистрирани 8+1 , после махаш седалките и караш като товарен.Винетката на 8+1 е като на лека кола , плащаш я и вече си тарикат че си прекарал държавата. И не става въпрос да си прекараш хладилника до дома , а да извършваш ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ.Понеже в прерогативите на КАТ влиза и контрол на това , което превозваш , лесно ще те изловят . А в твоя случай (обратното пък) ти сам си го каза - чорбаджията иска да прецака държавата с ДДС-то . Еми така е. ! Регистрираш 1+1 , возиш 1+1. Ако искаш да возиш 4 човека - регистрираш 4+1. Както баламурниците си внасяме хиляди левчета месечно ДДС на Държавата , така тарикатите ше си плащат кат ги хванат. Поне за сега Закона е такъв . Като дойдеме на власт ше го мислим за промяна
              Добре, че някой се сети, че става въпрос за разграничаване на леки и товарни автомобили, а не само за места. В малкият талон на т. D пише - лек или товарен автомобил, а не пише колко места има. Едва ли свалянето на някоя седалка ще бъде повод за заяждане от страна на катаджията. А и така да стане, то е лесно да се обори в съда. Тук става въпрос за обратното - регистрира се като товарен, а после му махат преградата, слагат си седалките и го ползват като лек. При бусовете за превоз на пътници може да стане обратното, но ми се струва по-малко вероятно, тъй като те са обикновено по-скъпи и едва ли разликата във винетката ще го компенсира. Когато си купиш автомобил с стандартно 6+1, едва ли някой ще ти направи проблем, че се возиш сам или с още един човек. Аналогично е и за седалките. Когато обаче си купиш нормален лек автомобил със заводско 4+1, а го регистрираш 1+1 товарен, трябва да демонтираш седалките и да сложиш преграда на товарното отделение. Не можеш да возиш пътници или да слагаш седалки в "товарното отделение".
              Както колегата каза - регистрираш 1+1 - товарен, караш 1+1 - товарен.

ПП: Ако катаджията спре Кайен, на чийто талон пише "товарен", едва ли ще се заяде, ако има преграда зад водача и отзад е натоварен с кашони с вафли например. Ама такива Кайени са по-рядко.
              http://www.nakladkibg.com
              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Всъщност и товарния бус трябва да има преграда, а не просто липсващи седалки.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Махаш седалките и слагаш преграда, това е елементарарно. Укрепяш си товара и всичко си е както трябва. Допълнителните седалки са друго нещо. Ето аз ссега имам диско 4+1, а то си може 6+1, но аз не мога просто да хакна 2 седалки с колани. Трябва монтаж + технотест и пререгистрация в кат и така... Махна ли задните седалки трябва да сложа преграда и пререгистрация в товарен. Не е огромен проблем с вседеходите, но за бусовете незнам защо се заяждат, не е реално да не може да си сваляш седалките с цел повече товарен обем, това е грешен закон ако има такъв. Някой няма ли ЗДП да проверим, аз лично се съмнявам да пише, нещо против временното демонтиране на седалки. Най-вероятно е спомената нещо като забрана за трайно демонтиране, а то си личи и има разлика дали само си си махна седалките за 2-5 курса или за постоянно.

Коментар

Има обаче разпоредби за безопастност колко можеш да натовариш в пътнически автомобил, бил той и пътнически бус. Ако прекалиш, а иначе не би имало смисъл да махаш седелаките, вече си трябва преграда и т.н.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                      Само въпрос......като е регистрирана колата като товарна, не трябва ли да се вземе винетка за камион ? Ако е така -честито на тарикатите.
                      Цената на винетките за леки автомобили и товарни с общо тегло да 3.5 тона е еднаква!!
                      Та затова ми е интересно - аз с какво съм ощетил държавата ако съм купил фирмен автомобил 6+1, изтеглил съм си ДДС-то и от време на време го използвам да прекарвам стока с него като му свалям част от седалките, които конструктивно са пригодени за това?!! Ако си бях купил товарен, също щях да си изтегля ДДС-то, винетката ми също щеше да струва толкова!Има ли разлика?
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Не е казано, че нещо обемно, което не можеш да превозиш със седалки, тежи повече от нещо по-мънинко. Разпоредбите би следвало да се спазят разбира се. Аз само изказах мнение, че ми се струва нелепо да има разпоредба относно временното демонтиране на една или повече от задните седалки в бус-а.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Еми 1+1 със сложени седалки, има резон, след като ФАБРИЧНО е 1+1, и за му присадени НЯКАКВИ седалки. За обратното обаче няма НИКАКЪВ резон, ако ФАБРИЧНО е предвидено махането на седалките, с натискането на едно копче или дръпването на една ръчка. Хората се опитват да правят многофункционални превозни средства, а ние тук се правим на всезнаещи, вездесъщи и велики.
                          Направени са за белите държави. Като идеш на къмпинг да не се мъчиш и с едно натисканте на ръчката от бус да направиш спално помещение - и да се кефиш на гаджето . А тук натискаме ръчката за да караме от Австрия гуми втора ръка , плюс перални и хладилници. Хората за това са направили цяла гама товарни автомобили - кеф ти с падащ борд , кеф ти фургон. А не от Москвича да праиш Пикап ... Аме ше ги стигнем .....

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Има обаче разпоредби за безопастност колко можеш да натовариш в пътнически автомобил, бил той и пътнически бус. Ако прекалиш, а иначе не би имало смисъл да махаш седелаките, вече си трябва преграда и т.н.
                            Да, ама в тоя случай всеки катаджия трябва да има кантар, и да мери.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Да, ама в тоя случай всеки катаджия трябва да има кантар, и да мери.
                              Там е работата, че той може по негова преценка да реши, че този не укрепен товар е заплаха, а е твоя работа да искаш да ходите на кантар и да доказваш, че не е така или че си го укрепил добре .

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                Цената на винетките за леки автомобили и товарни с общо тегло да 3.5 тона е еднаква!!
                                Та затова ми е интересно - аз с какво съм ощетил държавата ако съм купил фирмен автомобил 6+1, изтеглил съм си ДДС-то и от време на време го използвам да прекарвам стока с него като му свалям част от седалките, които конструктивно са пригодени за това?!! Ако си бях купил товарен, също щях да си изтегля ДДС-то, винетката ми също щеше да струва толкова!Има ли разлика?
                                Скорпи , има разлика . Както казах и на Спарки 6+1 в белите държави го имат за туристически ( и пътнически ) автомобил . И това че са направили натискането на едно копче да свали седалките е с цел да не се мъчиш като си на къмпинг. А ти си свалил седалките и си качил незнам си колкостотин кила боя примерно . Е това на Запад няма да го видиш ! Там за товар хората са измислили ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ. А той отговаря на други изисквания зя безопасност . Затова ако искаш да преустроиш туристически автомобил на товарен , трябва да минеш през Технотест , т.е. със всичките изисквания спряво новото предназначение . Както и обратното впрочем . За това се писа вече - изисквания за височина на седалките и т.н.
                                Е криво-ляво и в Бг закона е в този дух.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X