Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВНИМАНИЕ!!! Масови проверки от КАТ.

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
    Само въпрос......като е регистрирана колата като товарна, не трябва ли да се вземе винетка за камион ? Ако е така -честито на тарикатите.
    Ами ако беше прочел темата, щеше да знаеш дали е така...

Чукча писател, Чукча не читател...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Скорпи , има разлика . Както казах и на Спарки 6+1 в белите държави го имат за туристически ( и пътнически ) автомобил . И това че са направили натискането на едно копче да свали седалките е с цел да не се мъчиш като си на къмпинг. А ти си свалил седалките и си качил незнам си колкостотин кила боя примерно . Е това на Запад няма да го видиш ! Там за товар хората са измислили ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ. А той отговаря на други изисквания зя безопасност . Затова ако искаш да преустроиш туристически автомобил на товарен , трябва да минеш през Технотест , т.е. със всичките изисквания спряво новото предназначение . Както и обратното впрочем . За това се писа вече - изисквания за височина на седалките и т.н.
      Е криво-ляво и в Бг закона е в този дух.
      Дай да уточним сега! Никъде не пише "туристически" автомобил. Нито пък става въпрос за "незнам си колкостотин кила боя"! Искам просто да знам в кой член на закона е написано, че аз нямам право да сваля 2-3-4 седалки и да сложа да речем няколко чанти с дрехи?! Говорим теоретично, а не конкретно! Тъй като аз си имам и товарни автомобили и пътнически. А каквото и да пишем пак ще стигнем до извода, че закона е сбъркан! Аз нямаше да купувам коли 6+1, тъй като те са по-скъпи, а обикновенни леки коли ако имах право на данъчен кредит за тях! Но държавата е решила, че ще стават злоупотреби и тръгнала по пътя на най-малкото съпротивление - забраната!!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

е кой не спре утре на някоя карулка да пита "да ми потънат гемиите"
        не ме разбирайте погрешно ..каякар съм

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Дай да уточним сега! Никъде не пише "туристически" автомобил. Нито пък става въпрос за "незнам си колкостотин кила боя"! Искам просто да знам в кой член на закона е написано, че аз нямам право да сваля 2-3-4 седалки и да сложа да речем няколко чанти с дрехи?! Говорим теоретично, а не конкретно! Тъй като аз си имам и товарни автомобили и пътнически. А каквото и да пишем пак ще стигнем до извода, че закона е сбъркан! Аз нямаше да купувам коли 6+1, тъй като те са по-скъпи, а обикновенни леки коли ако имах право на данъчен кредит за тях! Но държавата е решила, че ще стават злоупотреби и тръгнала по пътя на най-малкото съпротивление - забраната!!
          Ами по ред :
          1. Спарки го спират с 4 човека в колата , а в талона пише 1+1 . Не ми се търси , но в Закона дв-е по пътищата има текст за това . Следва глоба. Мен навремето ме глобиха , че карам Газ-ка 1+1 , а вътре са трима души - бях взел един премръзнал стопаджия между селата ...
          2. Караш микробус , регистриран 8+1 , но му е останала една седалка . Милиционера пита : къде са другите места ? Значи - според Закона пак не отговаря на регистрацията . Следва глоба. Ако пък си сложил 200 кила боя ( което имах предвид ) те пита : твоя ли е ? Ако е твоя - няма проблем , ама ако буса е на фирмата и фактурата е на фирмата , значи извършваш търговска дейност по силата на Търговския закон . А това означава , че 8+1 не отговаря на условията за извършванте на товарни превози . ...Абе вътре си винаги ...
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X